Reklama

Reklama

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (712)

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Po tom ako mi asi všetky kamošky vraveli, že čítali knihu a ako strašne srdcervúco nad ňou bulili som sa strašne tešila na jej sfilmovanie, no popravde som bola prekvapená, že film ma až tak nedojal. Skôr ma to celé hnevalo..... už len Willova ex, ako mohla opustiť tak úžasného človeka. To fakt nie je láska. Keď sa vydávala bolelo ma to zaňho. Inak klasický príbeh, kde jeden miluje život no všetko stratí a druhému leží svet pri nohách no nevie život žiť. Louise mala šťastie, že stretla Willa. :) Nad čmeliakovými pančucháčmi som sa musela poriadne smiať, lebo som mala také isté a tiež sme boli nerozlučný pár. (hrôza viem) Aj keď som vedela ako to celé skončí, tak ma ten záver mrzel. ....If you love me, don't let go .... ale keď sa nad tým zamyslím, aj Willa chápem, asi by som to tiež nedávala. No a soundtrack samozrejme super, ten sa mi páčil najviac zo všetkého :) ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Očakával som romantickú slaďárnu v štýle Nicholasa Sparksa, ale dostal som niečo úplne iný. Me Before You je podľa mňa fantastický film. Je to dráma, je to romantika, je to komédia. Je to život, so svojimi krásami i krutosťami. Celý film sa niesol na krásnej pozitívnej vlne. Najviac tomu prispela fantastická Emilia Clarke. Jej výkon bol výborný (rovnako ako aj Claflinov) a jej módne kreácie si zaslúžia samostatnú reportáž vo Vogue. Tak uletené a milé dievča, to je pre človeka v situácii ako hlavný hrdina, doslova požehnaním. Napriek tomu, život má aj svoje temné stránky a tie sa nám autori neboja ukázať. Práve preto dávam 5 *. Preto, že tvorcovia nehrali zámerne na city, a všetky emócie spojené s týmto filmom boli úprimné. Ešte chcem pochváliť aj výber hudby, ktorá krásne zapasovala... 85% ()

Andrys666 

všechny recenze uživatele

Možná ze mne mluví jen sentiment či staré city, které při tomto snímku vypluly na povrch, ale tohle je film přesně pro ty diváky, kteří alespoň jednou za život prožili tu pravou lásku. Všechno zde totiž funguje na výbornou. Od hereckých výkonů, přes citlivě zvolený soundtrack a konče skvělým příběhem - to všechno Vás vtáhne do děje neskutečným způsobem. Upřímně, zhruba ve třech čtvrtinách filmu jsem byla skálopevně rozhodnuta filmu "udělit" pouze čtyři hvězdičky, nicméně neotřelý a syrový závěr snímku mě přesvědčil o tom, že i v tomto "vycucaném" žánru se občas najde výjimka, která potvrzuje pravidlo. Skvělá práce! PS: Emilii "Khaleesi" Clarke zde nejde nemilovat! ()

m.p.mysacek 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se moc těšila. Ale nejprve jsem si přečetla knížku. Potěšilo mě, že film je opravdu podle knihy a dějové linie se shodují. Přesto ve filmu spoustu věcí chybělo. Jenže nacpat 400 stránkovou knížku do 2 hodinového filmu úplně nejde. Přesto mohli scénaristé víc rozebrat příběh Lou a její rodiny. Něco více o její sestře, o Thomasovi a škole. Vynechali část, kdy její otec přišel o práci, zapomněli na nemoc dědečka. Také jsem čekala, že bude jasné, když se Louisa přistěhovala k Patrickovi, jak se rozešli a že chvíli bydlela u Traynorů. Chyběla mi scéna s bludištěm na hradě a úplně vynechali Willovu sestru. Knížka se mi líbila víc a také mi u ní ukápla slza narozdíl od filmu. Lousi jako postava mi přijde docela naivní. Láska je sice krásná věc, ale Willa nedokázala pochopit, že jeho život pro něj neměl smysl. musí být strašné, když z člověka milující adrenalin, cestování, celý svůj život, se stane najednou osoba naprosto závislá na pomoci ostatních zavřená doma. ()

mecano 

všechny recenze uživatele

Vime hned, jak to dopadne, ale kašleme na to a uzivame tezkou (i veselou) romantiku s uzasnym usmevem Emilky. A gratis dostaneme i proplachnuty bulvy.... ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Ty jo, po dlouhe dobe film, ktery si nehraje na miliony efektu, krvaveho proliti a buh vi jakeho scifi atp... Ale proste poklidny snimek, ktery ma Vas vtahnout do deje at hlavni herecky nebo hlavniho herce a vzit se do jejich soucasne situace. Velmi dobre zahrane obema hlavnima akterama a cloveka to opravdu docela vtahne do deje. Taky jsem mel ze zacatku problem s postavou hlavni herecky ale v prubehu filmu pochopil a zjistil, ze to je vlastne super. To jak se chova a obleka. Celkove musim uznat, ze film je hodne dobre udelany a cloveka proste pohlti a bavi. Hodne se to da priprovnat filmu: Nedotknutelni. Ikdyz ten byl asi stejne "lepsim" snimkem, tak tenhle se taky hodne povedl. Vidim to na 90% ale to bohuzel nejde, tak davam 5*. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Emilii sice s GoT fandím, ale po Me before you ji bezmezně miluju. Čistě romantický žánr je jeden z posledních, který vyhledávám, nicméně tady jdou všechny předsudky stranou. S Emilií člověk nastoupí na uhrančivou jízdu a nevystoupí z ní, dokud film neskončí. A co potěšilo nejvíc, žádné romantické klišé se nekoná. Ani na konci, ani v průběhu. Parádní pecka. ()

katka74 

všechny recenze uživatele

Ona je překrásná, potrhlá, naivní, má nádherný úsměv a senzační botičky. On je velký fešák. Jasně, je to smutné. Ale je to taky pozitivní. Chemie mezi nimi funguje jako blázen... Krásný film. ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele

Vážně skvělý film. Jak nemám rád romantické "komedie", tak tohle mě prostě dostalo a to se málokdy povede. Místy je to hodně příjemná romantická komedie, aby to pak vystřídalo hodně smutné vyprávění příběhu. A hlavní hrdinové? Skvěle se k sobě hodí. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tunajšie hodnotenia skutočne neklamali. Božská Emilia Clarke s množstvom grimás napeckovala plnú dávku emócií do každého diváka, ktorý si to vpálil do kina a nenechala na ňom nitku (možno ani slzu) suchú. Smutno-krásny príbeh s veľmi slušným soundtrackom na pozadí a v rámci žánru je toto skutočne jeden z tých nadpriemernejších snímkov zameraným na morálny problém asistovanej samovraždy. Určite odporúčam pozrieť, a možno nielen raz. 80 % ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Zdá sa to len mne alebo filmov s podobnou tematikou je v poslednom čase čoraz viac? Me before you tancuje na tenkej hrane, stačí pár drobností a je z neho presladený film, nepozerateľný, nereálny. Našťastie, tvorcovia ho držia v tej správnej línii, dobre sa na to pozerá, nie je to otravné, stopáž tiež ujde. Možno to bude oboma hlavnými postavami, možno chémiou medzi nimi, možno výbornou Clarke, možno Anglickom, možno scenériou Britských ostrovov...Neviem, ale v rámci romantických komédií je to fakt dosť dobré a pozerateľné bez kývania hlavy v štýle "tak toto teda nie." ()

only_serials 

všechny recenze uživatele

Blbej scénář a ještě blbě natočenej. Na začátku kdy sis měl postavy oblíbit se všichni zprotivili, uprostřed kde mělo bejt něco zábavnýho byla samá nuda a konec měl bejt dojemnej a vlastně ho uplně přeskočili a byl tam místo toho jen padající list. Voser, škoda 2 hodin. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Tohle je až přeplacané, jako když je něco fakt dobré a pak vás to až nudí, ano nudí, čekal jsem na konec jako na vysvobození, všeho moc škodí.. Prostě slaďárna až moc, radši ty jejich "jednoduchší" "romantiš komediš" a jako, že je sakra umí... ()

Bajo. 

všechny recenze uživatele

Louisa „Lou“ Clarková a William „Will“ Traynor doplňují můj seznám oblíbených pacientů na vozíčku a jejich pečovatelů (Phillipovi a Drissovi tam už bylo smutno).Velmi příjemná a na můj vkus trošku přeslazené romantické drama,kdo má rád tento žánr filmů tak určitě doporučuju!!!! ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama