Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 1

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (713)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a přesto tak silný snímek. Nejsou to romantičtější Nedotknutelní (ti jsou kvalitou úplně jinde), ale i tak pohodový filmeček... Co už trošku vadí, nebo když už to znáte, tak je vám jasné, že to stoprocentně přijde, je to Clarkovske "ksichteni", kdy u ní nepoznáte, jestli brečí, nebo se směje, jelikož vždy nasadí stejný výraz... 70% ()

Eddemi 

všechny recenze uživatele

No... Mozno keby som necitala knihu... Tak to bude mat odo mna vyssie hodnotenie. Ale takto, ked sledujem nedopovedane, nedotiahnute, nevykreslene, nedovysvetlene, s inymi charaktermi a vztahmi ako v originale... Tak jedine, co to so mnou dve hodiny robilo - ze ma to rozculovalo. Vadilo mi, ze nieco, co nebolo povodne az tak prvoplanove - vo filme je len priamou gycovou fraskou. Sorry. Ale ne. Spracovanie bolo strasne. A ani vyber hercov mi nesadol. Uff! ()

axcris 

všechny recenze uživatele

Pekné. Pekná kópia Intouchables a emočné zarytie sa do života bez pohybu. E.Clarke svojou farebnosťou, úsmevom a tancujúcim obočím musela priviesť nejednému mužovi na stoličke ochrnutie dolných končatín, alebo v tom lepšom prípade, omladnutie tých stredných. Me Before You smeruje k hlavnej otázke a to sebeckosť, vôla... život? Na francúzsku partiu to nedočahuje ale určite je to film na odporúčanie. Už len Vaša myšlienka na onen situáciu, ak by sa to stalo Vám, vás úplne zmrazí. Dosť mi vadilo menej pohľadu zo sveta nehybného, jeho žiaľ, smútok alebo neochota veriť. Nad čím by ste asi všetkým rozmýšľali, ak by ste sa nemohli pohnúť, načiahnutím sa za tým. Nad všetkým. Ak by som toto premýšľanie dostal lepšie vo vizuálnej podobe, ďakoval by som. ()

warha 

všechny recenze uživatele

Asi už měknu, ale film musím pochválit, vcelku se povedl. Jedno z těch lepších knižních zpracování. Finnick Odair je sympaťák a pravděpodobně rozteklo i pár zmrzlin v místnosti. Neville Longbottom si po Harryho Pottera zaplatil další liposukci včetně pár plastik, protože bych bez imdb ani neregistroval, že tam hraje(sakra, je to vůbec on??). Ale co mi nejvíc vadilo byla Khaleesi, matka draku, osvoboditelka otroků, vdova po Khaal Drogovi atd. atd. Celý film musíte čumět na to její debilní orlí obočí a když otevře pusu tak slyšíte jen ten písklavý hlas a něco jako: "Všechny si vás zotročím!" Ale to obočí je vážně příšerné, asi každých 5min. si budete říkat jestli s tím konečně něco neudělá, třeba oholit a znovu si ho namalovat. A to ani nemluvím o účesu, který tam střídá horší s ještě horším....bruneta? to jako vážně? Nakonec budete mít co dělat, abyste se soustředili na děj. Nesnáším tě Daenerys... ()

zvolsi 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, jestli to pitvoření se měla Emilie Clark v rámci role, nebo je tak špatná herečka. Jistou roztomilost se ji ovšem upřít nedá. Šablonovitý, klišoidní romantický film. Dobře řemeslně zvládnutý, ale to je asi tak vše. Pro nadšence do romantických filmů jasná povinnost :) ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Já se tak těšila... a nakonec jsem se dvě hodiny nudila. A to přiblblé a afektované xichtění EC bylo fakt na ránu, chvílema jsem měla pocit, že čumím na animák. Hrozná škoda. ()

CZ_Milka 

všechny recenze uživatele

Už knižní předloha mi přišla neskutečně přeslazená a byť hlavní námět přinejmenším nutí k zamyšlení nad bezvýznamností některých našich problémů, až tak moc mě nezaujala. Filmové zpracování jsem tedy očekávala s rozpačitostí a dočkala jsem se přehrávající a divně se tlemící Emilie Clark, až příliš povrchního zpracování hlavního námětu oproti knize a takového nějakého obecného patosu. ()

tynusxxx_ 

všechny recenze uživatele

Na romantický film je to velmi dobré, celkem věrně se drží knižní předlohy a Emilia se Samem jsou absolutně skvělí... ()

Pietradi 

všechny recenze uživatele

Knížka Než jsem tě poznala je moje srdcovka. Doslova jsem se jí probulela. Jenže jak už to bývá, málokterý film se vyrovná knižní předloze, včetně tohoto. To nebyl ani rychlík, to bylo TGV...po celou dobu sledování jsem měla pocit, jak když jsem na nějaké rychlostní dráze a kolem mě se míhají scény, všechno na sebe navazovalo až moc rychle, chybělo mi tam propracování některých scén, působilo to na mě jak klasická romanťárna spíchlá honem honem, už aby to bylo. Šlo to určitě udělat líp. A některé výrazy Emilii Clarke byly občas docela rušivé. Každopádně jsem si pobrečela tak jako tak. Tenhle příběh se mi prostě zaryl hluboko pod kůži a budu se trapně opakovat, ale jak už jsem napsala při hodnocení knihy - takhle nějak vypadá láska. Hvězda navíc za Sama Claflina, je to sympaťák (přiznám se, že jako netknutá GOT jsem ho neznala). ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Emilia Clarke byla roztomile naivní a vůbec nic z ní nepřipomínalo Khaleesi z Her o trůny. Navíc téma bylo uchopené skvěle a nic z filmu nepůsobilo prvoplánovitě na diváka stylem "mrzák a kráska". Jistě, namítat by se dalo. Už jen to, že ti romantičtí "postižení" jsou vždycky rekrutováni z řad milionářů, kteří nemají problém cokoli (vyjma zdraví" za peníze zařídit. Ale ani vteřinku jsem se nenudil a psychologický aspekt byl zvládnutý tak, že mě nutilo myslet na mé vlastní "carpe diem". :-) Úsměvnou vložkou pro mě bylo, že nás chlapů sedělo v kině plném žen a dívek 5. Takže mládenci, s dívkou do kina a mějte připravené pro své polovičky zásobu kapesníčků a připravte se od třetiny filmu na nejprve lehoučké a posléze čím dál hlasitější posmrkávání a pláč :-) ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Intouchables zasadený do britského prostredia s Daenerys oblečenou horšie ako Jeremy Clarkson. Príjemná ale ničím originálna oddychovka s minimom dramatických momentov a skratkovito poňatým vývinom vzťahu medzi hlavnými postavami. 7/10 ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Krása, po čase kvalitná žánrovka so silným príbehom vzťahu dvoch rozdielnych ľudí. Ústredná dvojica je famózna v každej jednej scéne a je radosť sledovať ako sa vyvíja ich s počiatku komplikovaný vzťah. Určite vo filme nájdeme aj nejaké to klišé, ale ako celok je to všetko dokonale vyvážené a dotiahnuté. Me before you je vzácnym príkladom dokonalej adaptácie knižného bestselleru. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Tak nějak romantické to zase nebylo , to je jasné , leč pěkné podívání na Emilii , to jo . Ten její běžec jde místy trochu na nervy , ale to už tak holky mají . Chtějí toho , koho nemají a tak . Ošetřovatel by se hodil do našich nemocnic , nebotˇ vyčerpaných sester máme dost . Tak tedy příběh , který tu byl a jěště bude , vcelku dobré zpracování , výkony chvalitebné , matka dobře chladná k Emiilii , a závěr bez falešné optimistické iluze do budoucna . Tož tři a půl . Holky dají více a tak to má být . ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Překvapivě chytrý slaďák dokazuje dvě věci: Že E. Clarke umí svým pohledným obličejíčkem vyjádřit i jiné emoce nežli obligátní "Grr, všechny vás nechám spálit dračím ohněm!" a že i smutné a morálně problematické téma je možné pojmout odlehčeným a přitom neznevažujícím způsobem bez patetických slz. ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama