Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 10

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (713)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sluníčkové, přeslazené. Párkrát jsem si musel dokonce píchnout inzulín. Emilii Clarke jsem doposud viděl pouze bojovat o železný trůn, takže jsem byl náležitě zvědav. Hrála zde podstatně odlišnou osobu, která během filmu vystřídala asi 270 kousků toho nejextravagantnějšího oděvu a 750 výrazů tváře. Je opravdu neuvěřitelné, jakým vypracovaným svalstvem v oblasti obočí disponuje. Jakožto nejvěrnější fanoušek Her o Trůny jsem byl samozřejmě nejvíce zvědav na handshake s Tywinem, který se v seriálu nikdy neuskutečnil a pokud nebude opět úřadovat red queen, tak se ani neuskuteční. Moc těch zdejších 84 % nechápu. Opravdu se mu nezdálo, že bych viděl něco více než tuctovou romantiku. Tvůrci vybudují snímek ve stylu Nedotknutelných. Malinko jej okořenili trošičkou lásky a samozřejmě nezapomněli přidat srdceryvný zvrat ve stylu Hlasu moře. Kdyby někdo hodlal ve světě knih či filmu prorazit, tak se zde může přesvědčit, že není třeba vymýšlet něco zásadně nového, nýbrž úplně bohatě stačí stavět na vyzkoušených základech a dobře známých tvářích. Ke sledování snímku jsem měl připraveno dostatek kapesníčků, ale jaksi zůstaly zcela nevyužity. Pořádně ani nevím, za co dávám tři hvězdičky. Zřejmě asi převážně za milou společnost, která u filmu trpěla společně se mnou. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Asi je so mnou niečo v neporiadku. Pravdepodobne ma väčšina žien za tento komentár ukrižuje a bude považovať za bezcitnú. Ale... v čom do pekla je tento film o niečo lepší ako niekoľko desiatok starších filmov natočených na rovnakú alebo aspoň veľmi podobnú tému? Priniesol niečo nové, čo tu ešte nebolo? Je lepšie zahraný, nájdu sa medzi trpkými na city apelujúcimi scénkami kvalitnejšie vtípky na odľahčenie ako napr. v Intouchables ? Dovolím si tvrdiť, že nie. Za úspechom filmu vidím za prvé: spokojné ženy, ktoré dostali svoju potrebnú dávku romantiky a za ďalšie: obsadenie jednej z hlavných postáv alias obľúbenkyne populárneho GoTu. Tá síce spočiatku pôsobila fakt roztomilo, ale po chvíľke ma jej postava prestala baviť, pretože okrem svojského oblečenia mala na sebe nasadené minimálne trojo ružových okuliarov. Nudila som sa. Nebola som ani len dojatá, pretože to pre mňa bolo jedno veľké klišé, ktoré a to sa budem opakovať, do filmového sveta neprinieslo nič nové. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

No žádná sláva to tedy nebyla. A když jsem následně zjistil, že Louise hrála dračice z blbé GoT, tak to dojmu z filmu také moc nepřidalo. Takové nemastné, neslané... 60% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejnadhocenější a nejpřecovanější komedie poslední pětiletky. Aby mohla nějak smysluplně fungovat, musí mezi hlavní herečkou dvojicí být nějaké jiskření, nebo chemie, to vyjde nastejno. A to mi tady zoufale chybělo. Zbyl jen chabý pokus o upletení biče z hovna, no a nějak se to nepovedlo. Ale tím největším zklamáním byli herci. Ani ne tak Sam, který měl přece jen úlohu krapet ztíženou, ale hlavně Emilia, která mě tím svým neustálým vřeštěním a hodně trapným smíchem přiváděla do stavu totální až hysterické nepříčetnosti. Až jsem se divil po GOT, jestli je to tatáž osoba. Never more! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nehorázná sračka, která mne také navždy změnila! Někteří film přirovnávají k Nedotknutelným, ale to je obrovská chyba. Nedotknutelní byli nabití optimismem, který vléval do žil ono hřejivé teplo a radost ze života, ačkoliv ne vždy to bylo v situaci hlavního hrdiny lehké. Tahle hovadina vám jasně říká, že pokud vás v životě potká něco podobně nemilého, rovnou se máte podřezat, dokud toho jste vůbec schopni. Nebo, pokud na to máte dostatečné finanční prostředky, se nechte odpravit humánně na nějaké fajn klinice ve Švýcarsku. Tolik k úžasnému odkazu filmu (tímto zdravím všechny vozíčkáře a celý tým paralympijské výpravy) a nyní k prostředkům, jakými bylo toto poselství předáno. Ohyzdnou Emili, která se jmenovala podobně i ve filmu nejspíše proto, aby si to zapamatovala, doplňoval podobně ohyzdný a nesympatický Sam Claflin, který permanentní zácpu hrál docela obstojně, pokud to byl úmysl. Do toho hromada třeskutě (ne)vtipných scének a hlášek, které průměrného diváka se smyslem pro humor musejí doslova roztrhat! Osobně jsem tonul ve studu a neustále jsem si říkal, že už by mohl být konec. Popřípadě, že by vůbec nebylo od věci, kdyby ho ta motorka na začátku zabila. Téměř dvouhodinová délka cynického patosu naditého klišé byla totiž zhruba o dvě hodiny delší, než bylo třeba. Samozřejmě, že romantické duše při tom nejspíše chrochtaly blahem a rejdily po svých zvlhlých tělech. Mne však tento kousek zanechal naprosto chladným a jediný důvod, proč bych snad uronil slzu, bylo vědomí, že z rozpočtu takovéto pi.. skvostu by se dalo natočit zhruba dvacet dobrých českých filmů, kdybychom snad měli nějakého dobrého režiséra, který netočí jen podprůměrné paskvily podle blábolů, co splácal náš nejčtenější spisovatel. Amen. 20% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Romantické drámy to nemajú u mňa ľahké. Striehnem na každú faloš, každé klišé, každý odklon od reality a už pri Nedotknuteľných som mal nepríjemný pocit, že ide iba o zahrávanie sa s divákom a jeho manipuláciu. A tento film bol na tom ešte horšie. Keďže patrím k vymierajúcemu druhu divákov, ktorí ešte nevideli ani jednu epizódu Hry s trónmi, bola mi hlavná predstaviteľka nielen protivná, ale aj neznáma. Ale aj keby bola na jej mieste iná, tie nedostatky scenára a mizerné dialógy by nezachránila. A keď k tomu pripočítam hrozný slovenský dabing, tak iba moja ohľaduplnosť zachránila film pred dvoma hviezdičkami, ktoré by mu slušali viac, pretože ho považujem nielen za nepodarený, ale aj za škodlivý. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Budem tu hneď na úvod veľmi úprimný. Patril som medzi ľudí, ktorí mali obavy z toho, ako tento film dopadne, pretože prvé čo ma napadlo bolo - "Aha! Idú robiť romantickú verziu filmu Intouchables" A s týmto som do toho filmu išiel a nebol som z toho moc nadšený. A keď to začalo dostávať pozitívnu odozvu od divákov, akosi som nad tým začal viac premýšľať. A nakoniec som sa rozhodol si k filmu sadnúť s manželkou, pozreli sme si ho, a musím za nás oboch povedať, že sme ostali spokojní. Sú momenty, ktoré sú trošku nedotiahnuté a nasilu, ale celkovo si myslím, že ide o príjemný romantický film. Najmä keď som tohto roku mal možnosť vidieť, že romantické filmy môžu vyzerať oveľa oveľa horšie. Pozitívnymi stránkami filmu sú podľa mňa jeho postavy. Pôsobia uveriteľne, príjemne (väčšina teda) a majú aj sem tam pár dobrých hlášok a momentiek. A najmä to funguje preto, lebo všetci pôsobia maximálne úprimne a uveriteľne. To je veľmi dobré. Rovnako film aj výborne vyzerá. Skvelá práca s kamerou. Krásne natočené. Plus musím povedať, že žiadna romantická verzia "Intouchables" sa tu v reáli nakoniec nekoná a film vyniká aj sám o sebe. Celý čas sme si ho s manželkou užívali, kým neprišlo posledných 20 minút. A zrazu sme tu mali všetko, čo som bol šťastný že nebolo. Nechcem dávať spoilery, ale povedzme si teda aspoň to, že sú tu klasické klišé vety, ktoré poznáme z minulosti a najmä vzťah, ktorý vôbec nebol nutný. A trošku to začalo kaziť dojem. Plus k tomu ešte tá veľmi manipulatívna muzika do toho tiež veľmi nepomáhala. Ale na druhú stranu tu bolo veľa momentiek, ktoré rozhodne stáli za to. Ako narodeniny Louise alebo svadba Willovej ex-priateľky. Tam je veľa peknej atmosféry a celé to funguje. Celkovo som rád, že som film videl a myslím, že na romantický večer je to jeden z lepších filmov na výber. Takže ak máte radi romantické filmy, myslím si, že tento za pozretie stojí. Hodnotenie: B ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Z klasickej romantickej knihy klasický romantický film ... a sladké medzi zubami. Muzika príjemná, Emilia bláznivá a Sam očarujúci. 3,5* ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Příběh Louise a Willa mě dostal už při přečtení knihy od Jojo Moyes. Má očekávání byla obrovská a věřím, že nebýt jich a té skvělé předlohy, možná bych hodnotila plným počtem hvězdiček. Skutečnost je ale o poznání jiná - rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi. Oba hlavní herce jsem znala už z jejich minulých rolí (Daenerys z GoT a Finnicka z HG), o to víc jsem se těšila a o to víc jsem byla v případě Emilie zklamaná. Tato role ji podle mého názoru vůbec nesedla a při každé scéně na mě působila uměle a přehrávaně (zvedání obočí, artikulace, umělé úsměvy,...) Sam ale naštěstí tuto malou katastrofu vyvážil, přesně takhle jsem si představovala i Willa v knize. Ale i přesto, že na mě romantika zrovna nesálala a neprobrečela jsem balíček kapesníčků (ty jsem si vyčerpala už při závěrečných kapitolách knihy), hodnotím film lehce nadprůměrně a chápu vysoké hodnocení těch, kteří dokonalou předlohu nečetli a nebyli nuceni porovnávat.. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Brilantní romantický film s absolutně ulítlou hlavní hrdinkou s jejími nekonečnými monology pryštícími z jádra emocí neskrývajíc zhola nic. Film s dynamikou, nábojem, koukatelnou atmosférou. Kterou ovšem zabije (doslova) ten konec. .. why..? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obyčajná, priemerná a z mne neznámeho dôvodu tu prehodnotená záležitosť. V prvom rade ide o romantiku trochu podivného charakteru, miestami to funguje, miestami nie. Hlavne by ale romantický film, hoci aj smutného charakteru, mal mať nejakú pozitívnu pointu. Tu žiadna nenastala, ak teda nepovažujete maximálne sebectvo a pravdepodobnú propagáciu istej "lekárskej" činnosti za pozitívne. Nepridám sa ani ku kladným hodnoteniam na Emiliu Clarke. Tá by mala ostať v úlohe Daenerys, kým jej to fyziológia dovolí. V prípade, že má niečo hrať tak brutálne prehráva, keď mala byť veselá i smutná, vždy rovnaká neusporiadaná mimika, v kuse nejaké trhané pohyby obočia, takýto výkon bol hodný maximálne grotesky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slzopudná romance o sympatické slečně s příšerným vkusem oblékání a nesympatickým mladíkem, který přišel o vše při nehodě, která ho posadila na kolečkové křeslo a jediným východiskem je pro něj smrt. Ženy si pobrečí, chlapi to přežijí. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Být toto asijský film, řeknu, že standardní námět. Ale asijský film to není. Má to Emili Clarke, která dokáže úžasně hýbat obočím (až moc, jak dodává má dcera) a je veskrze pozitivně působící bytost. Určitě to stojí za shlédnutí. Nicméně jsem se nevyhnul určitému pocitu nekomfortnosti. Být toto Asie, dojde k výraznějšímu zbližování obou povah (nebo se na rozporu víc staví). V Me Before You je hlavní hrdinka od počátku nesmírně emotivní a hlavní hrdina chladně uvažující (přesto, že ne bez emocí) a oba tyto své hlavní povahové rysy "drží" až to konce. Na jednu stranu zajímavý rozpor, na druhou to vnímám jako nesoulad. ■ P.S. Komentáře: Tatizz. Nevidím to vyloženě jako on, ale je zajímavé si jeho názor přečíst. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou něco, při čem se nemusím stydět za dobu, které jsem součástí... Díky za obočí Emilie Clarke, návrhy kostýmů a nečekanou nepředvídatelnost, ač s koncovkou, se kterou hluboce nesouhlasím, i napříč snahám nazývat ji důstojnou... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Úžasný romantický snímek s kouzelnou Emilií Clarkovou. Hezky to plyne a emočně to funguje. Takže za maximum. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Než jsem tě poznala je film, který je v mnohých ohledech jiný než ostatní romantická dramata, a přitom využívá prvků, které se vyskytly již v jiných, jemu podobných filmech. Člověk tam cítil nádech Nedotknutelných skrze tu kvadruplegii, nicméně francouzský předchůdce hrál více na humornou notu, zatímco zde šlo spíše o rozvíjení vztahu mezi diametrálně odlišnými hrdiny a o vyrovnávání se s krutým osudem. Herecké obsazení bylo nadmíru sympatické, i když jsem si občas říkal, jestli to to vlnící se obočí Emilie Clarke myslí vážně, nicméně se mi na závěr filmu dostalo uspokojivého vysvětlení. Potěšilo mě obsazení Matthewa Lewise, který se dokázal vymanit z role Nevilla z HP. Rovněž jsem byl unešený ze soundtracku, hlavně ze songů Not Today a Unstedy. Zkrátka mile natočený snímek, který se odehrává v nádherném prostředí Anglie a nabízí pěkný příběh, který je možná na jednu stranu již okoukaný, nicméně i tak se člověk na to rád podívá a nechá se unést tím lehce naivním a roztomile podaným scénářem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Priznávam, išiel som do toho s dešpektom a vobec som nepredpokladal, ako sa mi film zapáči. Hoci sa dá namietať, že ide o známu zápletku, len sa vymenili kulisy a v podstate je to aj pravda, lenže sposob natočenia a romantická príjemná atmosféra s neopakovateľným humorom dodávajú snímku punc kvality. Emilia Clarke je úžasná a veľké plátno je svedčí, milovníci kultového seriálu Hra o tróny prišli dávnejšie, že aj televízna obrazovka. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Snesitelná červená knihovna, kterou hodně zachraňuje povedený casting hlavní dvojice a jejich sympaticky civilní herectví. Dračí královna je s tmavými vlasy kouzelná...;) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Trošku podobné jako Nedotknutelní, ale jde opravdu o nádherný a vhodně vtipný film. Hlavní dvojice je naprosto skvělá, Sam Claflin to zahrál jak nejlépe šlo, a Emilia Clarke také vynikající, snad jen mi vadilo, jak se celý film ksichtila. Líbil se mi ve vedlejší roli hrající Stephen Peacocke, který si počínal suverénně. ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama