Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 9

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (713)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být další příběh o Popelce, jen s tím rozdílem, že její bohatý princ je paralyzovaný, ale tvůrci řekli ne. Jsem na vážkách, jestli mám jejich příběhová rozhodnutí chválit. Na jednu stranu bych zkrátka po lidské stránce chtěla tu další verzi Popelky vidět. Na druhou stranu tak vznikl o něco originálnější film, s jehož poselstvím o všemožné svobodě volby se nemůžu úplně ztotožnit. Jinak - velmi britská romantika, kde konečně uvidíte Daenerys Targaryen a Tywina Lannistera v jedné scéně :) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Proč se to, proboha, vlastně jmenuje Než jsem tě poznala, když je to celé o tom Když jsem tě poznala? Film se řadí ke kýčům, které se neštítí vydírat na plné čáře a k dobru se mu dá přičíst jen, že to nezastírá. ___ Příběh se odehrává v jakémsi z reálu vytrženého prostředí, kdy vše je neustále zalito sluncem a pestrými barvami. A to včetně hrdinova postižení, které znamená jenom tolik, že sedí na vozíku a sluší mu to. Neukáže se nic, co by mohlo narušit falešně vybudovanou idylu – jak jí, jak chodí na záchod, jak mu ztráta hybnosti zákonitě vzala veškerou intimitu a musí se ve všem spoléhat na ostatní …. Tak tohle neuvidíme. Místo toho tu máme jednorozměrné postavy charakterizované jedinou vlastností: Ona – roztomile střelená, On – rádobycynik s dobrým srdcem pod slupkou, Její otec – prostý, leč milující, Jeho matka – starostlivá … atd. Ach jo, ani v rámci žánru kýčovité romance tomu nedokázali dát nic víc než jen stokrát viděnou rutinu. Film je tím až otravný. Navíc je jeho poselství příšerné – když jsi na vozíku, tak nemáš žádnou cenu a je zbytečné se o něco snažit. Takováto myšlenka, která má jen podpořit tupou romanci, je zvrácená. ____ Ale nejsem cílovka, a když jsem odcházela z kina, tak na rozdíl ode mě skoro všichni brečeli dojetím. Ach jo. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Má cenu se vůbec nad tímhle filmem rozčilovat? Nejen že v obecné rovině přežvýkává tisíckrát omletý příběh, ale v podstatě jen tupě kopíruje děj Intouchables. Emilia Clarke hraje někde na úrovni české troškovské komedie, kdy jejím jediným výrazovým prostředkem zůstávají vykulené oči a naprosto nekontrolované přehrávání. Když si k tomu pak divák doplní otřesné CGI dokreslovačky, zůstává rozum stát nad tím, jak tenhle film přišel k tak neskutečně vysokému hodnocení. 2/10 ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Hezky se na to dívá. Nesnaží se to zbytečně ždímat slzy, ale ani to není přeslazený cukrkandl. Je to jednoduše takový příjemný pohodový snímek s opravdu úžasným párem, kterému to na plátně šlapalo, i když vlastně pár ani chvíli nebyli. Není to žádná špička, ale kvalitně natočené to je. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Přesně to, o čem nebyl Kurz negativního myšlení. A ještě je to natočené jak reklama na earl grey (pomalé horizontální jízdy, měkká nahnědlá světla) se strašidelným pojetím herectví od Emilie Clarke, přesně v duchu "Ty se směješ podruhu Bárto? Jo aha ty pláčeš." ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nejsem velkým fanouškem romantických filmů,protože se většinou zvrhnou v patos a citové vydírání,nejsem ani fanouškem Emilie Clarke,přesto do páté hvězdičky mnoho nescházelo.Téma filmu je mi krajně blízké,sentimentalitami se příliš nehýřilo,Emilia Clarke hrála krásně civilně a navíc funtasticky měnila výrazy tváře.Příběh mě zaujal hned od začátku,po celou dobu mě bavil,nenudil a neuspával.A to jsem měl vážné obavy,protože stopáž 110 minut mě u romantického filmu lehce děsí.V tomto případě se podařilo využít čas dokonale,film byl po celou dobu zajímavý a na rozdíl od jiných romantických záležitostí ho nezkazil ani závěr,přestože byl šťastný.Schválně,jestli přijdete na to,jak by vypadal konec nešťastný?Snímek se mi líbil,s hlavním hrdinou jsem se ztotožnil(až na ty finance) a pátou hvězdičku jsem neudělil jen proto,že mi film místy připomínal francouzské Nedotknutelné. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Vím, že je to klišé, ale já mám tyhle romanťáky prostě ráda. Asi proto, že vím, že realita je tomu naprosto vzdálená a já jsem snílek, co rád čerpá do své fantazie. Tento film má moc nádhernou hudbu na pozadí a soundtrack také není vubec špatný. Plus jsou mi postavy hrozně sympatické - hlavně Louisa, její ztřeštěná povaha a vůbec celkový charakter se mi sem nesmírně hodí. Myslím, že se tvůrcům se velice dobře podařilo zpracovat knižní předlohu. Bylo krásné sledovat vývoj obou hlavních postav a jejich vzájemného vztahu. - "You are pretty much the only thing that makes me wanna get up in the morning." ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Možná ze mne mluví jen sentiment či staré city, které při tomto snímku vypluly na povrch, ale tohle je film přesně pro ty diváky, kteří alespoň jednou za život prožili tu pravou lásku. Všechno zde totiž funguje na výbornou. Od hereckých výkonů, přes citlivě zvolený soundtrack a konče skvělým příběhem - to všechno Vás vtáhne do děje neskutečným způsobem. Upřímně, zhruba ve třech čtvrtinách filmu jsem byl skálopevně rozhodnut filmu "udělit" pouze čtyři hvězdičky, nicméně neotřelý a syrový závěr snímku mě přesvědčil o tom, že i v tomto "vycucaném" žánru se občas najde výjimka, která potvrzuje pravidlo. Skvělá práce! PS: Emilii "Khaleesi" Clarke zde nejde nemilovat! „Push yourself. Don't Settle. Just live well. Just LIVE.“ ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Když by takto vypadal každý romantický film, dost možná bych se stal fanouškem tohoto žánru. Snímek si ukázkově buduje atmosféru, má dokonalé herecké duo, je poutavý od první do poslední minuty, žádná scéna či postava tam není navíc. Opravdu neskutečně milé překvapení, které snad pobaví i dojme každého - už jen tím jakým způsobem vypráví tak těžké téma. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem teda nečetla a ani to nemám v plánu. Z filmu jsem ale i tak dost zklamaná. Těšila jsem se několik měsíců, až si to pustím. Nejhorší podle mě na tomhle filmu byl asi ten výběr hlavních herců. Řekla bych, že se k sobě ty dva vůbec nehodili ... Ta holka mě tam docela štvala. Byla moc vlezlá a přehnaně snaživá. Nevím, jestli to tak mělo být, ale nesedělo mi to. Hudba si myslím taky nebyla moc vhodně vybraná. Celý film chtěl hrát moc na city až mě to ve finále vlastně vůbec nezasáhlo a v druhé půlce filmu jsem se dost nudila. Škoda. Dalo se z té knížky určitě vytřískat daleko víc. 60%. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Emilia Clarke vie hrať! V podstate s jej nevinnou tváričkou je dosť nemožné hrať iné než naivné, alebo dobrosrdečné postavy, ale verím tomu, že časom to určite viac rozbalí a ešte prekvapí. Pokiaľ ide o príbeh nepopieram, že to bola cukrová vata ako vyšitá s poriadnou dávkou citového vydierania, ale som zrejme správna žena a cez to všetko som sa zase raz nechala uniesť. Páčilo sa mi aj to, že som dosť dlho tápala, ako to celé vlastne dopadne a aj keď koniec nebol podľa mojich predstáv, dokázala som ho pochopiť a možno aj tak trochu súlasiť. Jediné, cez čo sa neprenesiem a prečo dávam o hviezdičku menej sú kožušiny, ktorých tam bolo dosť a ktoré z duše nenávidím. Mrzí ma, že sa dnes ešte nájde niekto, kto si túto krvavú záležitosť dokáže vziať na seba. Znížilo to celkový dobrý dojem, ktorý vo mne herečka vyvolala. ()

cvutak 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem poprvé na plátně uviděl ochrnutého Claflina ihned jsem si vzpomněl na Nesmiřitelní. Po shlédnutí musím konstatovat, že tyto dva filmy nelze srovnávat. Me before you, se snaží útočit na city. Je to taková normální romanťárna, ale myslím ze hodnocení 82% je nadsazené, ale k pohodovému večeru ve dvou se tento film hodí. Za mě 70% ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Dobrá sobotní polehávačka. Jeden z mála průměrně lepších romantických zážitků. Slušné herecké výkony a příběh s obrovským potenciálem, který ale dle mě bohužel zůstal z bohaté části nevyužit. Jednotlivé aspekty filmu byly odvedeny velmi precizně, nicméně jako celek to na mě nepůsobilo tak, jak asi pravděpodobně mělo. Tak nějak mi ucházela ta logika a možná až nuceně nasáčkovaný předhozený fakt toho, že je člověk na vozíčku.... Nicméně může si i přes svůj handicap skvěle užívat každodenní život (viz. Nedotknutelní)... Dějová linie tedy v ohledu rozpoložení příběhu a logiky lehce vázla. Takový lepší tragikomický romanťák. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

základní myšlenka filmu je sama o sobě silná, jenže celé je to podané tak povrchním a suchým způsobem, že to s váma, co se emocí týče, neudělá vůbec nic.. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Neříkám to často, ale... Kdybych strávil více času s Louise předtím, než HO poznala. Kdybych měl více času poznat, jak jí to změnilo, věřím, že pak bych nějaký ten kapesníček potřeboval také... 6/10 ()

OndwaK 

všechny recenze uživatele

Už od začátku Clark(e) dost viditelně přehrává, v průběhu filmu vám ale dojde, že ta role je tak prostě ušitá a do charakteru jí to sedne krásně. Trochu mě to celé dostalo, protože jsem čekal něco úplně jiného a nebyl jsem tak úplně připraven na tu citovou nálož. Willův příběh mi otevřel oči na docela dost rovinách, a ač jde o nepříjemné téma, vyrostl na něm takto skvělý, pro mě na psychiku dosti náročný film. Výkony herců skvělé, natočeno opravdu moc pěkně, jen v druhé polovině filmu mi při tragičtějších pasážích, jako byl odchod Louise po poslední "dovče", občas neseděly ty profláklé romantické songy. Nakonec opravdu asi jeden z top filmů 2016 a pro mě první romantická devadesátka. 90% ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama