Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 10

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (713)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Líbivý tak trošku reklamní film na pohádkové hotely a život v luxusu v čele s maloměstskou Popelkou, protkaný až kýčovitou snahou dojmout diváka. Kdo má rád hezké motivační citáty, přijde si na své. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Před tím, než jsem tě poznala jsem byla jen chudé telátko. Teď jsi pryč a já jsem bohaté telátko. Takto by se dal popsat film, jenž slušně začíná, ale s postupem času upadá do šedi průměrnosti. Jediným zajímavým je střet "DENERIS" a již uhynulého fotříka z "HAUZ LENISTR". Překvapením bezesporu je, že "EMÍLIA" řve minimálně a neprsí se svými tituly, jíž jí vybojovali jiní. 45% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Dva z nejnadějnějších britských herců mladé generace v perfektně vyvážené a obdivuhodně dojemné (pozor! Žádné lacinné vydírání) variaci na francouzské Nedotknutelné. Ač příběh v základě smutný, je podaný s takovou dávkou humoru a radosti ze života, že na konci není ani pomyšlení na nějaké chmury, které jinak k obdobným tragédiím patří. ()

Lopezka1982 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, v celém průběhu jsem doslova tajila dech a doufala jsem alespoň v trochu šťastný konec... Emilia Clarke se role zhostila na jedničku, krásně se usmívala a byla tak pozitivně naladěna, že jsem jí to věřila, ale to obočí mi tedy už lezlo trochu na nervy v průběhu filmu, ale je fakt, že klobouk dolů, jak s ním umí pracovat. Byla to sice romantická komedie, ale vlastně dost smutná... ale po dlouhé době opravdu film, který mě vzal za srdce.... Sam Claflin byl tak roztomilý, že jsem pořád čekala, že se stane nějaký zázrak a aspoň ruce přijdou k sobě, ale bohužel... Je to krásný příběh, který svede dohromady dva lidi ze zcela rozdílných společenských vrstev a jak je vidět, tak láska si nevybírá a i přes velké rozdíly se do sebe hluboce zamilují :) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Příjemný optimistický příběh. Tématicky není nikterak originální. Připomenul mi příkladně snímky Nedotknutelní a Zemřít mladý. Určitě by se dalo napsat, že byl svým způsobem natočen podle skutečnosti, vzpomenu-li si na úraz muže roku 2009 Martina Zacha a řady zraněných po bouračkách. Jen peníze na ty vysněné zážitky postiženým většinou chybí. Ta holčina byla fajn. Nejvíce mne zaujala kostýmní stránka, zvláště retro oblečení po babičce, které skvěle předváděla Louise. Sama jsem kdysi podobné hnědé šaty se světlými srdíčky nosila. Také k herecké stránce filmu nemám připomínky, i romantika a humor byly vyvážené. Pěkně se na to koukalo i když si myslím, že spíše ženám. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Po fiasku poslední série Hry o trůny už ani nechcete slyšet a ani vydět postavy, které ztvární Emilia Clarke. Ale zde v tomhle filmu je naprosto elegantní od začátku do konce a naprosto vám k té postavě, kterou ztvární dokonale sedí a je zde nenahraditelná. Nedovedete si představit nikoho jiného, kdo by se na tuto roli hodil lépe. Řekl bych, že bez ní by tenhle film neměl takové grády. Postava herečky projevuje neuvěřitelnou sympatii. Co se týče děje, tak není až tak špatný jak jsem čekal. Má to hlavu a patu. Dobrý začátek, skvělý konec s trochu víc depresivním nádechem. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Velmi svěží a vcelku i originální romantická dramedie, která ačkoliv se drží jasného schématu, nabízí spoustu drobných momentů, při kterých filmové srdíčko zajásá. Opravdu si moc nedokážu představit lepší zpestření letní blockbusterové smršti. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Malinko, ale jen malilinko slabší, než knižní předloha, která ale je naprosto bezchybná a skvělá, v níž není ani slůvko navíc a film si z ní chytře bere vše podstatné, přičemž si, k mému velkému potěšení, ani nic neupravuje. Emilia je zde skvělá a bláznivou Lou ztvárnila tak, že ji mohu milovat i v jejím podání. Velmi hezký, srdceryvný příběh o tom neztratit vůli žít a hlavně, umět jej žít. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem tu mršku okatou nepoznal. Furt jsem si říkal, že ji od někud znám a ona je to holka jedna ušatá matka draků. Každopádně Sam Claflin se na romanťáky hodí, už si mě získal ve film Love, Rosie a tady jen pokračuje jen v jiném duchu. Ale jo užil jsem si to ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dodnes si ešte živo pamätám, koľko ľudí prišlo na Ladies Night na tento film. No ľudí, žien. A už vtedy som šípil, že tento film nebude pre mňa. Zase raz som mal pravdu a zase raz som si pri pozeraní povedal, že Janík, ty už viac nesmieš pozerať tieto romantické bláboly, lebo nervný si potom z toho celý. No ale k filmu. Nechutenstvo prišlo podstatne neskoršie ako u Nedoknutelných, a to je úspech. Podme teraz točiť filmy o kriplíkoch, pridajme do toho element vtipných myšlienok, riadnu dávku romantiky a nasmerujme to na ženské publikum, to nám zaručí úspech, lóve a vypredané projekcie. Šak Rozboril toto robí už roky a film stále nemá! Proste ja si tento žáner a tento marketing silno neide, nie som cieľovka a trpím pri týchto filmoch. Emočná píla je tam pritlačená skoro na maximum. Proste nie. Na druhej strane. Bavila ma Clarkeová. Bavila ma ako vyzerala, bavilo ma jej herectvo, bavila ma jej interakcie s tým týpkom a tie občasné vtipné a trefné hlášky. Vraj hrá v nejakom mne neznámom seriály, ale keď ju začnú viac obsadzovať, nebolo by zle. Druhá vec, čo ma celkom bavila, bola kamera. Niektoré zábery boli tak pekne vypapané, že ach. Preto dám tak ako dám, pre zachovanie pokoja na všetkých frontoch, ale vedzte, silne nadhodnocujem. 3 z 5 ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Možná je to klišoidní citová vydíračka první kategorie. No jo... ale na mě zafungovala. Film mě bavil od prvních minut (kdysi mi při pracovním pohovoru rupla sukně úplně stejně...), až do konce. Bez toho, aniž bych znuděně koukala na hodiny. A to mě (jako relativně rozmazleného diváka) vždycky potěší. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Emoce pryskaly v druhé polovině filmu jak o závod. Stejně tak přehrávala ta za bouře zrozená. Tedy přežít tak její pitvoření v první polovině filmu bylo docela těžký. Zbytek osazenstva hraje naštěstí velmi příjemně. No a když konec skončil tak, jak nakonec díky bohu skončil, nelze považovat večer s drahou polovičkou u takového filmu za promarněný čas. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Dvě nejsympatičtější tváře anglické filmové omladiny se sešly v jednom z nejuhlazenějších romantických dramat. Úžasné soundtracky od X-Ambassadors a vyšperkovaný příběh, na který dodnes mile rád vzpomínám. Jeden ze soudku filmů, u kterých člověk čeká na ojedinělou přiležitost, kdy jej bude moci zhlédnout znovu. ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Romantika roku, na kterou jsem se už nějakou dobu těšila, a rozhodně nejsem zklamaná (ještě aby to nedopadlo, když v tom mají z velké části prsty moji milí Britové :D). Me Before You je typický doják se vším, co k tomu patří. Probírá se tu vážné téma, o úsměvné situace není nouze a do toho všeho si možná i trochu pobrečíte (já asi zrovna neměla dojímací náladu, zato holky sedící v kině vedle mě nahlas popotahovaly). Místy možná až moc přeslazené, ale ono to upřímně jednou za čas vůbec neuškodí :-) Samovi Claflinovi to sekne i na vozíku a správně výstřední Emilií Clarke bych brala za kámošku hned! ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluju krásné dojemné romantické filmy. - v prvé řadě mě dostalo prostředí a styl natočení; co si budem povídat - hlavní hrdina; počet použitých kapesníčků; soundtrack a především námět a příběh samotný.... Málokdy měním TOP10, ale po dnešku a téměř po 10 letech nemohu jinak... ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy ráda nemám. Jsem vůči nim hrozně skeptická a spíš vždycky obracím oči v sloup, než abych se rozplývala, jak jsou ti dva na obrazovce sladcí. Jenže tady tomu bylo nějak úplně jinak. Hlavní dvojce si mě omotala ihned kolem prstu. Oba dva herce mám hrozně ráda a jejich postavy mi sedly. Byla radost na ně koukat. Navíc film netlačil vůbec na pilu. Celou dobu si držel svůj roztomilý nádech až do samého konce. Tohle je snad od Hvězdy nám nepřály první romanťárna, co mi na konci opravdu chytla za srdce a uronila jsem několik slz. A takové filmy prostě jen tak z hlavy nedostanete. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(68/2016) / Škoda, že až tak prehnane šablónovito sa pristúpilo k príbehu, lebo ako každá "anglická" romantika Me Before You mala potenciál stať sa ďalšou good-feel legendou. Tým viac s úžasnou Emiliou Clarke, tak milo a ľahučko zahratú rolu som už dávno nevidiel. Inak najlepší je ten oťukávací štart, potom už len sentimentálna rutina. (6/10) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Romantické, dramatické, bolestivé, smysluplné, existenční. Příběh je to složitý, plný lásky, porozumění, bolesti a konec je předvídatelný. Film je v jistém slova smyslu čistý, s krásnými postavami, které člověk zbožňuje, navíc se odehrává na hezkých místech. Herecké výkony jsou dobré, zejména Matka draků je pozitivní, hlavně ta nefalšovaná radost z rozbalování dárků (nutno podotknout, že si není podobná se svojí nejznámější rolí). Četla jsem knihu, takže film mi přišel jako souhrn knihy, nebylo ale nic vynecháno. Děj byl svižný, vše na sebe navazovalo. Hezká příjemná romantika na propršenou sobotu. ..jen nechápu jak na tohle mohl jít někdo do kina, já řvala jak želva.. ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama