Reklama

Reklama

Než jsem tě poznala

  • USA Me Before You (více)
Trailer 1

Louise ví leccos. Ví, že se jí líbí práce v bistru, a ví, že možná nemiluje svého přítele Patricka. Zato neví nic o klasické hudbě, neví, že přijde o místo, a kdyby tušila, co ji čeká, asi by tomu stejně nevěřila. Will zase po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ví, čím byl kdysi a všechno se mu nyní zdá nepodstatné, a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Zato neví, že Lou mu vtrhne do života jako náhlá bouře. A ani jeden z nich neví, že jeden druhého navzájem navždy změní ... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (713)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Převážnou část stopáže film šíří optimistickou atmosféru a dobrou náladu, přestože k tomu děj moc příčin nedává. V předtuše emocemi nabitého finále jsem čekal na nevyhnutelný zlom a když přišel, moje nadšení rychle opadlo. Romantická linie je nedomrlá, nepřirozená a mizerně odžitá. V postavách problém není. Emilia Clarke je v roli prostoduché a trochu afektované Louise skvělá, až jsem se lekl, že jsem přecenil její herecké schopnosti. Sam Claflin předvedl velice solidní výkon. Dokonce to mezi nimi občas zajiskří. Ani to nestačilo, aby je bral jako živoucí lidi a ne jako dva herce před kamerou. Plus dávám za garderóbu Louise a za silný konec, při kterém baby probrečí čtyři kapesníky. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Klasická červená knihovna.. Potrhlé ošklivé kachňátko tak dlouho za sebe dělá nemotorného truhlíka, až se pohledný milionář kvadruplegik zamiluje.. Svižně děj utíká, cukrkandlových scén není mnoho, část se zážitky mne bavila (vykradeno z filmu "Než si pro nás přijde"), hlubší přesah nulový.. Sam Claflin není úplně prvoplánový hezoun a navíc svým ironickým humorem ředí možnou přeslazenost.. Emilia Clarke je roztomilost sama a její kousky s obočím byly fantastické.. Skoro celý film jsem koukala na to jak jí poskakuje, stahuje se a vyskakuje vysoko nad čelo.. Bože, její obočí by si zasloužilo Oscara! Hudba super, už poslouchám soundtrack v autě :-) Pro romantické duše jako stvořeno, ale citlivé povahy bacha, konec rozhodně není (jak je nyní moderní) růžový.. ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu vůbec nerozumím. Ze začátku kýčovitý příběh zasazený do dokonale vyumělkovaného prostředí. Anglický venkov, kavárna, zřícenina hradu, žluto-černé punčochy, šílené barevné kombinace, šterkem vysypaná příjezdová cesta ke gotickému domu bohatých lidí. Modré nebe bez mráčků, zelená tráva u dokonalé zříceniny, jen tam v rohu je malý černý mráček. Mladý ochrnutý člověk neví, co se životem a chce ho ukončit. Dokonalý, do nejmenších detailů vypočítaný filmový gradient - jako duha mířící shora dolů. Takhle prefabrikovanou, vysoustřuženou a dokonale vyhlazenou filmařinu jsem ještě neviděl. Vlastně viděl - ve Stážistovi, další film pro novou ztracenou generaci. Když na konci ve Francii padal ze stromu na zem ten list, tak už jsem si jen říkal: "To si snad dělají pr*el." ()

progression 

všechny recenze uživatele

I když v samém počátku jsem postavu Emilie Clarke až tak moc nebral a nějak mi nesedlo jak to může všechno dále ladit a fungovat (úplně stejně jako u Omara Sy v "Nedotknutelných") v obou případech jsem svoje mínění hodně rychle přehodnotil. Emilia Clarke byla ve své roli naprosto fantastická a "alchymie" mezi ústřední dvojicí fungovala na jedničku. Přesto, že téma snímku není až tak optimistické, té pozitivnosti je neuvěřitelně moc a snímek diváka dokáže neustále příjemně šimrat na duši a nejenom tam. Přesto, že vyústění příběhu i exteriéry se od "Nedotknutelných" dost liší, celkové poselství nikoliv. To, že i v nejtěžších situacích se máme snažit hledat to pozitivní (i když to kolikrát není jednoduché) lze jen těžko zpochybnit, ale samozřejmě bychom na to neměli být sami. Vybavily se mi i další snímky sice s poněkud odlišným tématem, ale co se týče toho vyznění i toho, co v člověku po shlédnutí zůstane. "Hasta La Vista", "Běsnící měsíc" a samozřejmě i "Griffin a Phoenixová" s Peterem Falkem a Jill Ireland. Ke všem těmto "filmovým klenotům" a "pozitivnímu dopingu" se určitě budu rád v budoucnosti vracet. ()

sahe 

všechny recenze uživatele

Sice nejsem na sentimentální filmy, ale tento film mi učaroval a ano, byla jsem na konci na měkko. Je to romantické, ale zároveň pod povrchem se skrývá něco víc. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Krémově sladké. Taková americká Rosamunda Pilcherová. Čtyři hvězdy, ale mám pistoli u hlavy, jinak by to bylo za tři. ()

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Matka draků hrozně přehrávala a i když působila po většinu filmu sympaticky, chvílemi toho cukru bylo až moc. Chtělo by to také více černého humoru - okolnosti k tomu vybízejí, ale čistě jako červená knihovna.. proč ne. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak Emilia Clarke umí hrát - příjemné zjištění. Jinak v podstatě nemám co dodat. Naprosto skvělé a úžasné. Hodně podobné jako Intouchables. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na sbližování dvou jako den a noc rozdílných, sympatických lidiček stojí toto příjemné, svěže britské, "červené" komediální melodrama (= "melokomedie"?). On je světaznalý, zámožný, rezignovaný, od krku dolů ochrnutý mrzout s přáním zemřít, ona veselý, spontánní, trošku prostší diblík se srdcem na dlani (a na jazyku; Emilia Clarke sice přehrává, ale zosobňuje samu roztomilost, která do otravnosti přeskočí jen v málo momentech). Klape jim to báječně, ovšem romantické city v 2. polovině a nezvratné slzavé uzavření na mne působily již modelově a vyumělkovaně. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem s plným hodnocením otálel, jednak abych nebyl měkejš, jednak že podobných filmů jsme už každý asi pár viděl, ale za naprosto podmanivý výkon E.Clarke si to film zaslouží (dlouho jsem takovouhle energo-bombu neviděl). Ve filmu vše podáno lehce, ani minuta navíc, ani míň, smál jsem nespočetněkrát a... (a je to venku) i slza ukápla. A dvakrát. Ale to dobré mi z něj zůstalo. ()

Imune 

všechny recenze uživatele

Takže teorie se mi potvrdila, jedná se o slabší verzi Intouchables. Pro mě osobně průměrný příběh s povedenými vtípky a nakonec i dramatickým koncem (který jsem ani nečekal). Takže finální pocit je chvalitebný - 75 % ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ubulenou limonádu. Limonáda to byla, od začátku do konce, jen ubulenou příchuť si nechali až právě na ten konec. za to dávám palec nahoru. V podstatě klasický příběh o milionáři upoutaném na vozík a odkázaném na asistenci a černochov... pardon mladé holce z předměstí, co je bez práce a potřebuje peníze, co si zkříží cesty a navzájem najdou v sobě zalíbení (či přátelství, v případě onoho černocha). Clarke je ze začátku test naší chovívavosti, protože je taková pěst na oko a v podstatě jde o mix rolí onoho černocha, a také "manic pixie dream girl" (viz Claire z Elizabethtown, která dala vzniknout tomuto pojmu), takže ta až otravná nadšenost a ztřeštěnost k té roli tak nějak patří, jen je to asi nezvyk pro fanoušky "Khaleesi". Je to milé, hezké, poněkud dlouhé a nadhazuje to cynikům míček na odpal co deset minut, ale s přivřeným okem a druhým zavřeným je to takový hezký lidský příběh a tak dál. Za mě OK, ale nic nového, nic fantastického, režisérsky zvládnuté velmi dobře a scénář moc netrpí poruchou osobnosti. Za mě OK, abych přidal guilty-pleasure hvězdičku, tak by to musela být více komedie (pro rom-comy mám prostě slabost) a méně pseudo-drama. Ale pokud vám tento typ filmů nejde úplně proti srsti, tak budete, jaké já, přinejmenším poměrně spokojeni. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Je tu ďalší dôkaz toto, že romantické filmy podľa knižnej predlohy sa jednoducho radia medzi topky v tomto žánri. Je to asi pre to, že v knihe musí byť geniálne gro a potom nijaká tá vata. A ak máte scenáristu, ktorý dokáže túto vatu vyňať a zahodiť a nechať iba tie podstatné veci bez toho aby film vyzeral orezané dokážete vyčariť zarosené nejedny oči. Príbeh je veľmi pekný, silný a hlavné postavy sú mega obsadené a absolútne sa mi tam hodia. Mám rád príbehy, ktoré mi dokážu vyčariť úsmev na tvári a dokážu ma aj dojať. Nehovorím priamo o smiechu ale iba o úsmeve. Tento film je jedným z nich a pre to si odo mňa zaslúži to najlepšie hodnotenie. 96% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Romantičtí nedotknutelní. Emilia Clarke a její level mimiky je důvod k zamyšlení, jestli nepřehrává a nebo má až přespříliš svalových svalů. Občas se tváří sympaticky a občas jak Misty z Pokémonů či jiných podobných asijských ženských animovaných postav. Být na vozíčku, tak se chovám nejspíš podobně. Být upoutaný na vozíček je životní katastrofa, hlavně když jím začnete být po nehodě v nejlepších letech. Výhoda našeho vozíčkáře jako u Nedotknutelných jsou peníze. Pokud máte peníze, tak je spoustu věcí jednoduší i když jste na vozíčku. Má milující rodiče a začne se o něj starat potrefená, srdečná a usměvavá kráska. To jsou určité misky protivah a to je celkem k zamyšlení, co stačí ke štěstí a co ke štěstí chybí. Skvělé tempo, střih a celý snímek uteče rychle. Určitě jeden z těch lepších romantických snímků posledních let. ()

Gallagher 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Čekal jsem ubrečenou variaci na famózní Nedotknutelné, ale dostal jsem upřímnou komedii bez cynismu, falešnosti a zbytečného citového vydírání. Ono taky nelze hodnotit negativně, když v tom hrají mé dvě nejoblíbenější seriálové herečky, že jo. Emilia Clarke dokázala, že není jen dračí královnou a působí dokonale spontánně i v těch nejstrojenějších scénách. Možná trochu zamrzí až trestuhodné nevyužití potenciálu Charlese Dance, jehož role snobského taťky měla (prý) v předloze mnohem zásadnější význam. Ale jinak dobrý. Na rande ideální. Pro single kámošky, co se nechtějí litovat venku v těch vedrech s třetí zmrzlinou v ruce, taky ideální. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

Vězte, že se mi tomu dvě hvězdičky dávají těžko (zvlášť když dvě osoby vedle mě konec oplakaly), ale Me Before You bylo tak schematické, že to jinak nejde. Možná jsem byl ve špatné náladě, ale u jednání Willa jsem si většinou říkal, proč je takový... ehm, pitomec. A vydrželo to až do konce. Nicméně tím, že mě tak štval, ve mě film alespoň něco vyvolal a.... Jo, Emilia Clarke. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Varování před shlédnutím filmu: Režírovala to žena! Takhle patetickou ždímačku na city jsem dlouho neviděl. A upřímně nechápu, jak lidé mohou vlhnout ze stokrát ohraného příběhu potrhlé extravagantní chudé holky, která se stará o sexy bohatého invalidu... Dokonce i kouzlo Emilie Clark vyprchalo a její groteskní role je více otravná než roztomilá. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Me Before you je totální srdcovka. Jeden z filmů, který mne dokáže totálně rozsekat a přinutit mne brečet jako želva. Poprvé jsem si říkala to se stává, že tě film překvapí a jsi momentálně na citové rovině – dojímaní se a vzlykání. Ale když jsem to dala po druhé a vyvolalo to úplně stejné pocity, dojetí…říkala jsem si, jak si ten příběh umí skvěle pohrát s lidskými (mými) emocemi. Že i když ho vidíte po několikáté stejně vzlykáte, cítíte se stejně ne-li více…dle mého nejde o předpojatost. ()

Související novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (více)

Reklama

Reklama