Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 2
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hofová, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (210)

geklon 

všechny recenze uživatele

Skvělá výprava, akce, střih, kamera. Výborně celistvé a sterilní. Nadprůměrné dialogy, jsou buhužel často vykoupeny, prapodivnými hereckými výkony. Ale hlavní i vedlejší charaktery jsou díky původní přdeloze, zajímavě dotažený takřka do mé spokojenosti. Problém s těmi malinkými chybkami, na straně dramturgie. Kterých člověk prostě všimne. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

HBO točit seriály prostě umí. A Mamon není výjimkou. Má to skvělé téma a jeho zpracování je velmi kvalitní. Je zde také skvělé herecké obsazení, které sice není složeno z ,,hvězd", ale funguje. Povedla se i hudba. Jediné co mi seriál trochu kazí je fakt, že je to natočeno podle norského seriálu. Norský seriál jsem neviděl a asi si ho nikdy ani nepustím, ale tenhle seriál doporučuji...85%. ()

Reklama

snaked 

všechny recenze uživatele

Norský Mammon byl fajn, žádná super pecka, ale kvalitní krimi, i když s některými dějovými zvraty, které byly na pováženou. Česká adaptace je ok. Po chuti mi byly záběry z Bitcoin Coffee a vůbec Holešovic, ocenila jsem obsazení Pavlíny Štorkové, ale její postava měla postupně čím dál míň prostoru, takže nevyužitý potenciál. Herci dobří, atmosféra slušná, ale lepší nemít přehnaná očekávání. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelná hra na klukovský pakt s reálnými následky. A to je moje největší výtka. Menší subjektivní výtkou je, že mám obecně problém s herectvím bří Hádků, tady Matěje. Naopak mimořádně charismatický Michal Dlouhý, který si to mohl s Matějem vyměnit, dostal opět jen pár štěků na začátku. Rozmotávání klubka bylo tak akorát pomalé, napínavé, emočně chladné, ale bohužel se slabým závěrem. Měl jsem dojem, že někdo, kdo druhé nutí k sebevymazání by měl stát o mnoho stupínků společenské hierarchie výš. Být šéfem takové firmy, rozmáznu ho jako sopel. A zase jsem u těžko uvěřitelné hry. Velkým kladem byla Gabriela Míčová, snad jediná postava v tomto seriálu nabitá emocemi a uvěřitelností. A navíc je to fakt pěkná ženská. Z chlapských rolí se casting trefil do černého v případě Dušana Sitka. Dobré, vcelku dobré, ale safra nemůžu se ubránit dojmu, že Michálek vystřílel svůj talent na ne moc dobrém přespolním námětu, místo toho aby zkusil něco svého. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mám dost rád Matěje Hádka a Mamon jsem objevil už před nějakou dobou, musel jsem si ale počkat, než jej najdu v nějaké legální formě ke zhlédnutí. Až po nějaké době mi došlo, že patří do dílny HBO, tudíž bylo jasné, čemu se budu na této platformě věnovat. Počátek tohoto šestidílného politického thrilleru mě příliš nezaujal, aby mě konec bavil každičkou minutou. Pokud člověk příliš nesleduje všechny kauzy podobného ražení, které se u nás dějí, může být poměrně zmaten. Jakmile se ale do příběhu ponoří, lepší thriller ve formě minisérie na naší scéně jen tak nenajde. [viděno na HBO GO] ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Číslo občanského průkazu Samuela Plevy (Jiří Vyorálek) uvedené v policejní databázi je 147821337. To ale není možné, čísla občanských průkazů staršího vzoru začínala nejvýše čísly 113 a nové průkazy v rozměru platební karty mají na začátku vždy dvojku. (Martin_L)
  • V seriálu Petrovi a Danielovi rodiče (Vlčkovi) žijí v kostele Českobratrské církve evangelické v Nymburce. (Popinodan)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama