Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 3
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hofová, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (6)

Kapitola 1: Oběť (2015) (E01) 

Těch politickonovinářských kauz se u nás děje tolik, že by se jim filmoví a televizní tvůrci mohli věnovat stejně frekventovaně jako stupidním romantickým komediím a stále by měli k námětu potřebný materiál. Zdejší problematika naštěstí staví příběh na fiktivním prostředí a postavách a to je jejím největším tahounem. ()

Kapitola 2: Abrahám (2015) (E02) 

Začalo mi být trochu nejasné, kdo je vlastně tou největší sviní, jež tahá za veškeré temné nitky a asi mi to ještě nějaký ten díl potrvá. Ale musím konečně někde veřejně napsat, jaký je Hádek starší ohromný sympoš. ()

Kapitola 3: Oheň (2015) (E03) 

Nečekal jsem, že poutavost celého případu půjde v mých očích spíše dolů, rozhodně ale neodhazuju rukavici. Určitě na nás ještě čeká pořádný spád. ()

Kapitola 4: Děti (2015) (E04) 

Jiřího Vyorálka mám moc rád už od časů První republiky a je škoda, že se s ním nevídáme víc. Takovou větu bych mohl použít i právě pro Mamon, kde se rovněž dlouho nepookřál. A díky jeho odchodu má postava Matěje Hádka na talíři takový průser, kvůli němuž bych se na 5. díl podíval okamžitě. ()

Kapitola 5: Kořeny (2015) (E05) 

Rozuzlení se blíží, smyčka utahuje, skládačka doplňuje a já jsem konečně napnutý jako kšandy. ()

Kapitola 6: Pakt (2015) (E06) 

Ze začátku jsem se do téhle minisérie nemohl ponořit, v průběhu se ale můj milovaný krimithriller dostavil v tom pravém drsném kabátě. Když mi všecko začalo zapadat, tak jsem se fakt začal bavit, až je škoda, že se příběh zacyklil tak rychle. ()

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama