Reklama

Reklama

Můj přítel T.I.M.

(TV film)
Trailer

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Tibor má jediného kamaráda, kterým je domácí robot T.I.M. Jeho otec se vysloužilého robota rozhodne vyměnit, ale Tibor ho zachrání před zničením. Jeho cílem je najít tajemného vynálezce Hectora Sammlera, který jako jediný dokáže opravit starého robota. Během dobrodružného pátrání v neznámém světě se začne T.I.M. pomalu rozpadat. Uvidí se, zda bájného stvořitele vůbec někdy najdou. (Filmbox)

(více)

Recenze (9)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Loučení není nikdy snadné.." Musím uznat, že T.I.M. platí alespoň pro mě nejen za velké překvapení, ale zároveň i veskrze báječný dětský biják, který nabízí a dále rozvíjí nejen spoustu zajímavých motivů, aniž by se zbaběle a pohodlně uchyloval k doslovnosti a vysvětlování třeba prostřednictvím voiceoverů, či vlastní hloubku, ale zároveň i dost neotřelou retrofuturistickou stylizaci, jakkoli tedy tu (d)ocení spíše dospělý divák.. Malý, chytrý festivalový snímek, který ve skutečnosti platí spíš za drama ve scifi kulisách, s okouzlujícím, působivým vizuálem a silně melancholickou příchutí.. A ta zřejmá inspirace estetikou Hvězdných válek dostává ve finále zcela jasné obrysy.. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Výtečný film pro děti, který své publikum nepodceňuje, rozvádí zdánlivě předvídatelnou premisu do nezvykle komplexního filmu o těžkosti loučení, neschopnosti se smířit s odchodem někoho milovaného a zoufalé snaze za každou cenu se držet zuby nehty. Vedle toho snímek uhrane osobitou retrofuturistickou stylizací, která evokuje dnes již dávno minulou éru počátků osobních počítačů. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný snímek, který nabízí přesně to dobrodružství, které si chtěl každý klučina zažít. Jen mi zde trochu neseděl mladý hrdina, který podle mě nebyl správná volba, ale možná že mě na něm vadilo také jeho chování či vyjadřování, které taktéž pokulhává, jinak fajn. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem od toho nic nečekal, mě to celkem příjemně překvapilo. Prvních 20 minut mě celkem nudilo, ale překvapil mě vizuál jak z nějakého artového sci-fi dramatu. Pak už se kluk s robotem vydali na cestu a začalo to být celkem zajímavé a příjemné, v závěru to zvážnělo, ale i tak to ušlo. Sice jsem nepochopil, proč toho robota chtěli rozebrat a proč se ho snažili získat nějací agenti (on ten scénář není dokonale promyšlený), celkově mě to zas tolik nechytlo a znova bych se na to nepodíval, ale je to dost slušně natočené (na televizní film obzvlášť), dívá se na to dobře a dokonce to rozebírá dvě témata, což je na film pro děti dost nezvyklé.. 49% mi u tohohle filmu připadá poněkud málo. 3* ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: Zoufalost - to je ten správný výraz, který mě přivedl na tento film. Bál jsem se, že čas ztratím nějakou prostoduchou hloupostí, ale dal jsem tomu přece jen šanci. » Pozitiva: Záhadným způsobem tento film dokáže upoutat. Výprava za nalezením tajemného člověka, jenž může opravit jinak již neopravitelného robota, dokáže člověka až do konce udržet u obrazovky. Plus samozřejmě velmi, velmi příjemná pointa. Vše doplněné opravdu slušnou, až velkolepou hudbou podkreslenou atmosférou. » Negativa: Nebudeme si nic nalhávat - ať už má tento film mnoho dobrých stránek, pořád je to v mnohých ohledech nesmysl. Svět budoucnosti/alternativní reality, je zde vykreslen jen málo a jeho fungování je mně osobně doteď trochu záhadou. Další je fakt, že celá výprava bez nutnosti jíst, pít a vůbec spát, nedávala v tomto ohledu realistický podtext. A rozhodně si neodpustím rýpnout do dvou záporných postav - týpků v čer...fialovém, kteří ale byli schopni jen cestovat po svých a orientovat se dle poztrácených součástek z robota. Že by se hrdinové mohli skrývat v ruinách, u kterých stáli, to je třeba vůbec nenapadlo (to dává otázku, zda opravdu nejinteligentnější postavou děje nebyl právě robot T.I.M.). » Subjektivně: Jak moc se mi nelíbil až obstarožní design robotů s obrazovkou namísto hlavy, tak jsem si tento prvek neskutečně oblíbil. Někdy není třeba podobnosti člověku, aby něco vzbuzovalo velké sympatie. » Celkově: Film, který stojí na své osobitosti, ale strádá po stránce logiky. Na TV film každopádně skvělá řemeslná práce. » Mé hodnocení: 60% - 80 minut strávených u tohoto filmu nelituju ani v nejmenším. » Viděno: Na FilmBox Premium. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Robot s nekonečnou baterkou a dieťa nepociťujúce smäd a hlad. Mám piči technickú stránku filmu, keď je príbeh napiču. ODPAD! ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Silný TV nízkorozpočťák s množstvom krátkopriestorových scén kulisového oparu ale s dojemným detským hranatým príbehom. (2,5*) ()

Reklama

Reklama