Reklama

Reklama

Pan Bezchybný

  • Francie Un homme idéal (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pětadvacetiletý Mathieu se touží stát respektovaným literárním autorem. Přes veškeré úsilí se mu ale zatím nepodařilo nic vydat a na živobytí si vydělává ve stěhovací agentuře. Jeho osud se změní v okamžiku, kdy náhodou najde rukopis nedávno zemřelého osamělého muže, který se rozhodne vydávat za svůj. Stává se vycházející hvězdou francouzské literární scény, ale očekávání ohledně jeho dalšího románu jsou čím dál tíživější. Mathieu se stále hlouběji zamotává do spirály podvodů a lží... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (14)

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Pan Bezchybný nebo takřka bezchybný film? Jsem nadšený propracovaným a překvapivým dějem, který nečeká a vtáhne vás do filmu. Je třeba uznat, že se najde mimo thriller i pár komických scén, ale nevidím v tom problém. Francouzské filmy stojí pořád za to. Jsem rád, že jsem tuto pikantní výpravu do spisovatelské mysli mohl vidět na Festivalu francouzského filmu, který navodil patřičnou atmosféru francouzského večere, když se kinem nesla krásná francouzština i od diváků. Já i okolí bylo velmi spokojeno, hodnotím zaslouženými 5* ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Skvelý európsky film. Takto jednoducho by som mohol zhrnúť tento francúzsky počin, z ktorého som bol milo prekvapený. Nie tak ani dejovou linkou, ktorá bola prekvapujúco zaujímavá a neobohraná, ale hlavne celkovým poňatím filmu, ktorý sa niesol v duchu tajomna a vo viacerých momentoch som bol dosť prekvapený vývojom, čo sa mi nestáva tak často. Nebyť pár klišé a predvídateľných scén, mohol byť z tohto filmu európsky movie roka. Ana Girardot nádherným bonusom k tomu. Pre mňa ozaj prekvapujúco kvalitný snímok. 75 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Môžeš kradnúť, koľko chceš, kľudne aj duševné vlastníctvo, ale ono sa ti to vráti. A ako príznačné, žena ti vždy zamotá hlavu, že si to ani nevšimneš. Film nemá na lahôdku v tomto žánri The Words, nemá ten ťah na bránku, často zostáva v statických záberoch na zamyslenie, je pomalý. Napriek tomu nie zlý počin, napätie mi chýbalo, za to Ana Girardot opäť ukázala, čo sa od nej požadovalo. Filmy o plagiátorstve sú dnes veľmi aktuálne. Hlavne s ohľadom na slovenskú vládu. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Mladý netalentovaný románopisec naďabí na rukopis, prepíše ho a získa veľkú popularitu a pozornosť. Využije to a votrie sa cez frajerku do zazobanej rodiny. Udržať sa u nich, nie je lacné. Jeho inšpirácia končí a pomaly sa dostáva do finančných tiesní. Navyše sa objaví vydierač, ktorý odhalí jeho plagiátorstvo a chce svoje. Tu sa dostáva do neprehľadných stavov, ako aj celý nasledujúci dej. Začnú sa diať čudesné okolnosti. Ako dramatickosť stúpa od výšin, tak aj dej stúpa do blbosti. Z tejto situácii nie je cesta späť a celé to nakoniec prepadá v spackanú frašku. Ak si chce divák uchovať napätie, až do konca, dobré bude, ak prižmúri obe oči, vtedy bude mať plnohodnotný dojem z celého príbehu. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů o začínajícím spisovateli, který se nedokáže prosadit vlastním psaním, tak díky náhodné příležitosti zcizí rukopis někoho jiného a vydává ho za svůj, už pár natočeno bylo. V tomto thrilleru se však tvůrcům povedlo celkem slušně udržet napětí až do samotného ne zrovna předvídatelného závěru. Za zmínku určitě stojí Pierre Niney, který zahrál ambiciózního mladíka více než přesvědčivě. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Filmovalo sa v Paríži a na juhovýchode Francúzska v departmente Var. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama