Reklama

Reklama

Ztracená archa

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 7 h 21 min (Minutáž: 41–65 min)

Hudba:

Mateo Messina

Hrají:

Jason Isaacs, Anne Heche, Ori Pfeffer, Alison Sudol, David Costabile, Angela Bettis, Zen McGrath, Richard E. Grant, Regina Taylor, Omar Metwally (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Agent FBI Peter pracuje v Jeruzalémě na případu hledaného uprchlíka. Podezřelého mu vyfoukne před nosem místní policie, ale on najde něco mnohem cennějšího... (TV Prima)

Recenze (34)

jh666 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedno z největších překvapení sezóny. Pilot byl sice trochu rozvleklejší, ale další epizody to více než napravily. Seriál má výborný spád, se skvělými zvraty, které člověk dost často opravdu nečeká. Všemu pomáhají perfektně napsané a zahrané postavy, hlavní duo je dokonalé. Děj je navíc ohraničený, takže se nemusíte bát, že byste se snad nedočkali konce. 85 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na spojení slov "konspirační minisérie" rozhodně slyším a na Dig jsem se fakt těšil, jelikož se na seriálu velkou měrou podílí můj oblíbenec Gideon Raff, tvůrce takových skvostů, jako je izraelský Hatufim, či jeho americký remake Homeland. A možná i právě proto jsem od Dig až přehnaná očekávání. Dig především není tak konspirační, jak se po celou dobu tváří a zatímco první díly svým pomalým tempem budují atmosféru, ty závěrečné to trochu převrací naruby. Na jednu stranu jsem fakt rád, že je Dig opravdu uzavřený a veškeré zásadní otázky jsou v finální epizodě objasněny, po stránce scénáře jsem čekal o dost více. Ve výsledku tomu ta správná mysteriozní atmosféra dost chyběla. Pokud ale budu Dig brát jako oddychový thriller (i když docela komplexní a tedy na pozornost ne úplně jednoduchý), tak z boje nevychází vůbec špatně. Herecké obsazení je sympatické - dokonce se zde objevují mnohé izraelské seriálové tváře známé z již zmiňovaného Raffovo seriálu Hatufim. Prostředí Jeruzaléma je pro americký seriál pořád dost atypické a pro diváka rozhodně atraktivní, byť ani v tomto ohledu Dig nejde zas tolik do hloubky. Abych pravdu řekl, asi mu trochu škodí onen US původ. Kdyby se kamery a režie chopili sami Izraelci, mohl by Dig působit více neotřele. ()

Reklama

Pod 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že tento "konspirační" seriál zas tak konspirační není. A za to zřejmě mohou redaktoři Edny, kteří si to dost přikrášlili, jelikož na jejich webu můžeme vidět slovo "konspirace" všude možně. Ve skutečnosti jde jen o nesmyslné náboženské tahanice + nějaké to krimi. Záhady snad jen pro trailer, český název a prohození do prázdna. Alespoň že to bylo uzavřené. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Dig rozhodně není seriálem, u kterého si člověk odpočine a oddechne. Na diváka jsou kladeny poměrně vysoké nároky. Ať už jde o znalost náboženské tématiky, tak o pozorné sledování i zdánlivě nedůležitých detailů. Spletitost příběhu a pomalejší rozjezd mohou někoho odradit, ale kdo u seriálu vydrží, určitě si ho užije. Je napínavý, příjemně obsazený a atmosférický. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Po prvních pár dílech jsem si řekla, že aha, zase je tu ten typ seriálu Jak kočička vařila dort a pejskovi po něm bylo blivno, ale jednak jsem si to proložila zklamáním v podobě přechváleného Sense8, což samo Dig-u zvedlo preference, a též se díl od dílu stával krutě napínavějším a to taky z nebe nespadne, no ne. Takže dnes zámotku politiky, náboženství, šifer a násilných i milostných setkání lidského druhu dávám za 4* a k další sérii říkám: uvidíme. ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama