Reklama

Reklama

Ztracená archa

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 7 h 21 min (Minutáž: 41–65 min)

Hudba:

Mateo Messina

Hrají:

Jason Isaacs, Anne Heche, Ori Pfeffer, Alison Sudol, David Costabile, Angela Bettis, Zen McGrath, Richard E. Grant, Regina Taylor, Omar Metwally (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Agent FBI Peter pracuje v Jeruzalémě na případu hledaného uprchlíka. Podezřelého mu vyfoukne před nosem místní policie, ale on najde něco mnohem cennějšího... (TV Prima)

Recenze (34)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Po prvních pár dílech jsem si řekla, že aha, zase je tu ten typ seriálu Jak kočička vařila dort a pejskovi po něm bylo blivno, ale jednak jsem si to proložila zklamáním v podobě přechváleného Sense8, což samo Dig-u zvedlo preference, a též se díl od dílu stával krutě napínavějším a to taky z nebe nespadne, no ne. Takže dnes zámotku politiky, náboženství, šifer a násilných i milostných setkání lidského druhu dávám za 4* a k další sérii říkám: uvidíme. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl je poněkud roztříštěný, ale snad to do sebe začne všechno postupně zapadat. Jason Isaacs má rozhodně na to, aby tuhle mysteriózní a ne úplně tradiční podívanou utáhl. Tak uvidíme. Pilot - 80% Po čtyřech dílech jsem spokojená, příjemná žánrovka, která chce prostě jen bavit a kterou si asi víc užijí ti, co mají aspoň základní znalosti bible a trochu se orientují v různých náboženstvích a sektách. Tvůrci, v čele s Gideonem Raffem (Hatufim, Homeland, Tyrant), si na nic nehrajou, kdo v tom chce hledat víc než zábavnou konspiračku, logicky bude zklamaný. Každopádně hodnotit zrovna tento seriál po pilotu je unáhlené a nesmyslné... Ačkoli finále možná mohlo být o maličko epičtější, zejména jeho úplné zakončení, jsem nadšená. Po pomalejším rozjezdu to byla nesmírně zábavná a napínavá jízda, kterou bych si klidně ráda dopřála znovu. I když je děj uzavřený, rozhodně by tu pro pokračování prostor byl. 1. série - 90% --- Nejoblíbenější postavy: Peter Connelly (Jason Isaacs), Golan Cohen (Ori Pfeffer) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nakoniec vôbec nie zlé. Škoda, že skutočne niečo sa začne diať až od polovice a aj to sa dej občas utápa v logických lapsoch. Keď už nič, aspoň je možné doceniť postupné prepojenie často nie až tak zaujímavých a naťahovaných vedľajších línií (Avram, Debbie) s hlavným dejom a záverečné diely sú aj vďaka tomu vynikajúce. Kladom je aj uzavretý dej, lenže rozohraté bolo na viac. Dig je nakoniec iba pomerne zaujímavý béčkový thriller s vhodne zvoleným predstaviteľom ústrednej postavy. Ale bavil ma predsa len o niečo viac ako Kringov Touch. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Homeland zkřížený s Heroes tu vážně nehledejte. Dig si hraje na převeliké mysteriózní dobrodružství, které by rádo konkurovalo filmovým dobrodružstvím z pera Dana Browna. A jak nebyly Langdonovy honičky žádným hollywoodským zázrakem, tak ani toto pátrání po Arše úmluvy není ničím výjimečným. Úvodní zamilovanou polovinou pilotu se uzívaně prokoušete, abyste pak po uši spadli do překombinované záhadné story o novodobém Armagedonu. Seriál se sice snaží o akční dojem, neprofesionálně natočené honičky v rozpálených ulicích ale uspávají. Nedokáži momentálně říci, jestli se dokopu i k dalším částem. Už to je dost špatná vizitka sama o sobě. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Malo to svoje chybičky krásy, ale vzhľadom k tomu, že tento žáner konšpiračných drám nie je práve mojím vyhľadávaným a seriál som videla len na základe odporúčania, musím konštatovať, že ma to bavilo a nejaké tie nedostatky som teda ochotná bez problémov prehliadnuť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se snaží vézt jednak na brownovské vlně Da Vinciho kódu a druhak na blízkovýchodní politické tématice, ale moc se mu to nevede. Je to dáno především tím, že chce obsáhnout až moc široké spektrum různých mytologicko-špionážních teorií a vytváří tím jeden velký zmatek. Obsazení s Jasonem Isaacsem a Anne Heche hodně lákalo a tihle dva mě určitě nezklamali, ale téma, na které jsem se těšil především, tady tvůrci seriálu totálně zazdili. Na víc než čtyři díly nemám sil. 30% ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedno z největších překvapení sezóny. Pilot byl sice trochu rozvleklejší, ale další epizody to více než napravily. Seriál má výborný spád, se skvělými zvraty, které člověk dost často opravdu nečeká. Všemu pomáhají perfektně napsané a zahrané postavy, hlavní duo je dokonalé. Děj je navíc ohraničený, takže se nemusíte bát, že byste se snad nedočkali konce. 85 % ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na spojení slov "konspirační minisérie" rozhodně slyším a na Dig jsem se fakt těšil, jelikož se na seriálu velkou měrou podílí můj oblíbenec Gideon Raff, tvůrce takových skvostů, jako je izraelský Hatufim, či jeho americký remake Homeland. A možná i právě proto jsem od Dig až přehnaná očekávání. Dig především není tak konspirační, jak se po celou dobu tváří a zatímco první díly svým pomalým tempem budují atmosféru, ty závěrečné to trochu převrací naruby. Na jednu stranu jsem fakt rád, že je Dig opravdu uzavřený a veškeré zásadní otázky jsou v finální epizodě objasněny, po stránce scénáře jsem čekal o dost více. Ve výsledku tomu ta správná mysteriozní atmosféra dost chyběla. Pokud ale budu Dig brát jako oddychový thriller (i když docela komplexní a tedy na pozornost ne úplně jednoduchý), tak z boje nevychází vůbec špatně. Herecké obsazení je sympatické - dokonce se zde objevují mnohé izraelské seriálové tváře známé z již zmiňovaného Raffovo seriálu Hatufim. Prostředí Jeruzaléma je pro americký seriál pořád dost atypické a pro diváka rozhodně atraktivní, byť ani v tomto ohledu Dig nejde zas tolik do hloubky. Abych pravdu řekl, asi mu trochu škodí onen US původ. Kdyby se kamery a režie chopili sami Izraelci, mohl by Dig působit více neotřele. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Skvělé mysteriózní akční drama, které člověka nenechá vydechnout a vy si zamilujete jeho postavy - Petera, Golana (to hlavně), Debbie i Avrama. Skvěle uzavřená minisérie se spoustou tajemství k řešení a zvratů, které byste nečekali. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Dig rozhodně není seriálem, u kterého si člověk odpočine a oddechne. Na diváka jsou kladeny poměrně vysoké nároky. Ať už jde o znalost náboženské tématiky, tak o pozorné sledování i zdánlivě nedůležitých detailů. Spletitost příběhu a pomalejší rozjezd mohou někoho odradit, ale kdo u seriálu vydrží, určitě si ho užije. Je napínavý, příjemně obsazený a atmosférický. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pilot: Překombinované (žánrově), dějově (příliš oddělených linek, které se možná někdy střetnou), unylé tempo, přestřelená stopáž a chudák Jason Isaacs (po Awake pravděpodobně další zrušení). Béčkový námět obalený atraktivním vizuálem a zasazením do Izraele bohužel nedělá celý seriál. Styl Tim Kringa mi zkrátka nikdy neseděl a s největší pravděpodobností ani nebude (po ultranudných, potenciálem promrhaných Heroes a podprůměrně průměrném Touch). 20% ()

Pod 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že tento "konspirační" seriál zas tak konspirační není. A za to zřejmě mohou redaktoři Edny, kteří si to dost přikrášlili, jelikož na jejich webu můžeme vidět slovo "konspirace" všude možně. Ve skutečnosti jde jen o nesmyslné náboženské tahanice + nějaké to krimi. Záhady snad jen pro trailer, český název a prohození do prázdna. Alespoň že to bylo uzavřené. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Zcela chápu proč doslat seriál stopku. Představte si vše co vás iritovalo při sledování seriálu Homeland a zdesetinásobte... Hromada nelogických zvratů a nedotažených souvislostí rádoby vymakané podívané je jen střípek ledovce chaosu. Psal tady někdo o tom jak pejsek a kočička vařila dort? přesně... je tam vše a zcela vše se vším (dle scénáristů) souvisí. Jenže ono nesouvisí. K základní zápletce se totiž lepí další dva příběhy (oba přitažené za vlasy) obohacené obřím spiknutím, které nejenže tak nějak podezřele v klidu vyšumí, ale hlavně má na pozadí ještě další příběh!!! Pokud znáte všechny souvislosti děje, pochopíte, že tohle pravdu pohromadě nedrží ani omylem... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nedělám to často, ale tohle po třech dílech vzdávám. Možná si ten podivný mix žánrů časem sedne, ale mě to skákání ze skoro sci-fi k historické detektivce a pak zase k tajemnému příběhu s kozou moc nebralo. ()

joudas 

všechny recenze uživatele

Ani v nejmenším nemám ve zvyku hodnotit a komentovat po první epizodě, ale vzhledem k tomu, že už další asi neuvidím… I když se to rozhodně dalo čekat, doufal jsem, že to bude něco trochu jiného, než bývá zvykem. Ale není. Proroctví, konspirace, tajné náboženské sekty a obřady, vyvolení, konec světa, hromada "náhod" atd. Už mi tyhle věci trochu lezou krkem, o to horší je, že kromě toho nemá Dig prakticky co nabídnout, protože ani herci a postavy mě nijak neoslovili a navíc je to ještě občas dost nepřehledně natočené. Jediným plusem je tak Jeruzalém (ať už to točili kdekoli) a Jason Isaacs. Ne že by to byla vyloženě hrůza, ale zkrátka z toho nemám zatím dobrý pocit a jsou lepší seriály, tak proč věnovat čas zrovna tomuto. Nevím, možná tomu po případných kladných ohlasech dám druhou šanci, deset epizod není moc, ale zatím ne. Kdyby radši obnovili Awake nebo udělali The dig. ()

Ben Nevis

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem nic světoborného - spíš béčkovou podívanou, kde se FBI bude honit se šílenýma sektářema. Záporák, co chce vyvolat konec světa, je to nejprovařenější klišé. Ale máme tu Jeruzalém, sympatické obsazení a sekta získala mou pozornost. Nejspíš se Dig obrátí časem v paskvil, ale za pár dalších dílů stojí. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Pilot začal dobře. Pavučina spiknutí, konspirace, mixu náboženství, poselství z Bible, nádech tajemna až nadpřirozena. V druhém díle se však děj točí pořád kolem toho samého a ztrácí na zajímavosti a tím i koukatelnosti. ()

burton 

všechny recenze uživatele

10 x 40 minut první řada je v poho. A tohle téma je mi blízké. Nejakože jsem magor, co pro svou spásu, znovuzrození a slávu pobije a zabije a rudý tele potřebuje. A další magor, co si myslí, že vyzraje na tisícileté nábožensví a jeho rituály jen proto, že má zvučné jméno na akademické půdě a se nemusí zpovídat a může si kopat a vykrádat, kde se mu zachce.. Ale k věci: je to dobrý, svižný, hbitý, plný zvratů, občas nečekaných, krutých a syrových. Indi by se tu cítil jako doma a možná by se i přestal bát hadů a začal víc bát fanatiků. Myslím, že když po čase narazím na druhou sérii, s potěšením si jí pustím. ()

Reklama

Reklama