Reklama

Reklama

Epizody(3)

Recenze (3)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele... já bych to taky ráda udržela v těch červených číslech, ale pokrytecky k tomu nepřispěju. První díl sliboval libovou podívanou, ale druhé dva díly mě vůbec nenadchly. Je to pěkný počin, zfilmovaný podle knihy a dokonce i skutečné události (což může být pro některé plus), dobře natočený, s dobrými lokacemi a kostými. Nicméně dost možná by stačily jen dva díly a větší snaha udržet tu atmosferičnost prvního dílu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Svým 10. hodnocením jsem tenhle seriál hodil do barvy - bohužel do modré, na pěkných 68%. Takže Vás, kteří budete hodnotit po mě, prosím, dejte tomu červenou barvu a držte ji, protože ta zatracená modrá tomuhle seriálu prostě nesluší. Je to skvěle natočeno, se skvělou atmosférou, celkem zajímavým příběhem, navíc podle skutečné události a duchovní otec nejslavnějšího detektiva je ztvárněn na jedničku, Doyle by měl radost. Zápletka je poměrně napínavá, pořád se tam něco děje a i když je pravda, že by to mohlo být kratší, třeba jenom jeden 90ti minutový film, já se bavil, i když to občas bylo trochu slabší. Ale jinak Britové tomu opět věnovali dokonalou péči, je to vidět, atmosféra, prostředí, kostýmy, to vše je vymakáno. Televize, která nám dala Suchetovského Poirota, Brettovského Holmese nebo Broadchurch opět nezklamala a Arthur & George jsou ve výsledku slušným a nadprůměrným televizním krimi dramatem, které rozhodně stojí za pozornost a to, jak je u Angličanů zvykem, opět po všech stranách. Takže za mě relativní spokojenost, přecei jen je to trošku slabší level, i když pořád silný a pro fanoušky slavného spisovatele i slavného detektiva rozhodně milé zpestření, zajímavá zkušenost a možná i povinnost. 78%. A navíc 1. komentář, tohle se sakra vydařilo... ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal nejslavnějšího detektiva Sherlocka Holmese a jeho neméně slavného stvořitele Sira Arthura Conana Doylea? Životní osudy těchto dvou světoznámých figurek jsou všeobecně známy a mohly jsme je vidět v nespočetně mnoha dokumentech, které zná každý průměrný holmesolog nazpaměť Není náhoda, že tvůrce Sherlocka propůjčil mnoho svých vlastností tomuto géniovi s nadpřirozenými dedukčními schopnostmi, které nepřestávají udivovat literární a filmový svět ani po více než sta letech od jejich vzniku. Ale málokdo ví o této avantýře o které pojednává tento třídílný televizní seriál z britské produkce ve kterém se Sir Arthur snaží najít spravedlnost pro nespravedlivě odsouzeného občana Spojeného království. Tento příběh se skutečně stal na počátku dvacátého století v době, kdy Arthurovi zemřela jeho první manželka. Případ je to celkem jednoduchý a hlavně uzavřený, jelikož jeho údajný pachatel si již odseděl v chládku pěkně mrazivé tři roky. A jelikož je napůl Ind, tak si to tam asi v tom krimu pěkně užíval. Hlavně tu známou anglickou pohostinost se vším všudy. Tento odsouzený občan je znepokojen s touto nespravedlností a tak se po třech letech strávených v kriminále obrátí na horlivého obhájce spravedlnosti a to není nikdo jiný než náš Arthur. Náš slavný Arthur nachází v tomto případě mnoho much a tak se společně se svým věrným pucflekem Alfredem, kterému říká Woodie vydává vyšetřovat tuto záhadu na anglický venkov, kde ho překvapí hromada oteklých vidláků, kteří zaručeně mluví pravdu. Dál už nebudu nic prozrazovat, ale jen dodám, že je tam i mírně romantická linka ve které se objevuje jeho druhá žena. Tento televizní počin je samozřejmou nutností pro všechny věrné holmesology a pro ty ostatní celkem slušná detektivka, ve které je spravedlnosti učiněno za dost a proto dávám zasloužených 70%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Kromě známých londýnských lokací, jako jsou Trafalgar Square, Somerset House a St Pancras, se seriál také natáčel v jihovýchodním anglickém hrabství Kent, a to zejména ve městě Chatham a také ve městě Dudley, které se nachází v anglickém hrabství West Midlands. (Trajektt)

Reklama

Reklama