Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(6) / Epizody(30)

Seriál, který byl nominován na Emmy, navštěvuje světové kulinářské mistry, kteří svými inovativními pokrmy a dráždivými dezerty mění definice kvalitního stravování. (Netflix)

Recenze uživatele ghatos k tomuto seriálu (3)

Šéfkuchařův stůl (2015) 

1. série: 1. díl: Osteria Francescana - postmoderní italská kuchyně, kde je to nejdůležitější - (složitý) příběh. Životní cesta kuchaře, který to viděl/vidí jako holub :) . Velmi se mi líbil ten hlubší sociální rozměr, jenž dokáže pomáhat přímo i nepřímo celému regionu, potažmo lidem v něm. 87%. 2. díl: Blue Hill (restaurant) - americký hipsterský sen. Hloubavý mistr jde k jádru věci. Na vaření je navázáno celé podnikání a systém produkování potravin. Ty umí opravdu efektivně vypěstovat/vylepšit/využít/prodat/investovat. Prostě komplexní ekologický systém pro přírodu - člověka. 88%. 3. díl: El Restaurante Patagonia Sur - Svoboda je nejistota. Filozoficky pojatý obraz argentinského mistra. Schopnost sebereflexe a neustálého hledání svého já na nekonečné cestě. Samota a zdravý egoismus jako esence šťastného života. 95%. 4. díl: N/Naka Restaurant - asijská preciznost/přísnost v uvolněném americkém prostředí dala vzniknout zvláštní variaci. Ještě zvláštnější je to v podání ženy. Ta musela překonat pochyby okolí i svou nejistou. 86%. 5. díl: Attica - řehole aneb vyhrabat se ze dna je to nejtěžší. Kreativita jako nutnost vedoucí k definování nové kuchyně. O objevení/vzniku/přetvoření samotné australské gastronomie mohlo být informací více. 88%. 6. díl: Fäviken - perfekcionista, co dokázal takřka nemožné. Ne, vy nemusíte do světa. Vy jste tak dobří, že svět přijde k vám :) . Vdechl život zapomenutému bohatství... 94%. Celkový matematický průměr 1. série je 90%, ale ten není moc podstatný. Každý díl je svébytný, zároveň se však daří udržet extrémně vytuněnou dokumentaristickou bonitu po celou dobu. Za to dávám ještě 5% nahoru. 1. série celkově = 95%. 2. série: 1.díl: Alinea - nepřetržitá evoluce podnícená ultrakreativním, až sebezničujícím přístupem. Vysloveně artová kuchyně, kde jídlo má jiný rozměr. V téhle restauraci se platí za umělecké dílo na talíři. 88%. 2.díl: D.O.M. (spíše teda prales) - že není Chefs Table jen o vaření se ví už dávno, ale Atala to posunul ještě o level dále. Opět se ukázalo, jak neuvěřitelně silná a vyhraněná musí být osobnost superelitního šéfkuchaře. Do jídla se otiskla jeho filozofie a badatelská činnost. Vlastně se jedná o proroka Brazílie. Vaření je pouhou jednotlivostí v daleko složitějším kruhu života...95%. 4.díl: Pujol - v Mexiku jedí krtky ;) . Vrcholným dílem mexického mistra je mole. Zvláštní dlouho fermentovaná omáčka. Podobně jako v jiných zemích došlo k emancipaci národní kuchyně. Vždy tam musel být někdo, kdo rozkopl nové dveře...87%. 5.díl: Hiša Franko - jako jo. Slovinsko bylo gastronomický neprobádaný prales, ale že by to byl takový zázrak... . Pstruh je fajn, ale i v takové ČR by se našli zajímavější restaurace. Zatím nejslabší díl vůbec. 77%. 6. díl: Gaggan - zajímavá kombinace Indie a Thajska. Energický šéfkuchař musel vyjet do cizí země, kde "rozbil" a zrenovoval indickou kuchyni. Vizionářský a kreativní přístup se neobešel (jak to tak bývá) bez velkých překážek. Návrat do vlasti se svým pojetím národní kuchyně bude výzva... . 88%. 3. série: 1. díl: Baegyangsa - Jeong Kwan v poněkud neobvyklém a spíše filozofičtějším díle. Víra, jídlo a mnišský řád pro ženu v Jižní Koreji, co reprezentuje antiegoistický životní přístup - jídlo. 69%. 2. díl: White Rabbit: na tenhle díl jsem se obvzláště těšil. Ruská kuchyně hledající se v globalizovaném světě musela nejdříve přesvědčit samotné rusy, že na to má. W. Mukhin sesbíral informace z původních zdrojů a transformoval svou domovskou kuchyni do nové doby. Dobrůtka z losa je vskutku originální :) . 78%. 3. díl: Mozza - živá, tvrdá, urputná...a umí perfektně náš "český chleba". 77%. 4. díl: Ivan Ramen - z New Yorku do Tokia a zpátky. Japonsko jako životní láska. Tajemství úspěchu je ve vlastních nudlích...75%. 5. díl: Německý duch. Urputný, agresivní, nesympatické město...75%. 4. série - 3. díl: Hodně osobitý a vtahující španělský mistr. Jinakost převtělená do jedinečnosti. 87%. 5. série - 4. díl - Tickets, kde se hraje, tvoří a není v tom sebezničující dokonalost. 76%. 6. série - 2. díl - Dario si to umí užívat. La dolce vita v jeho podání je čistá esence radost a harmonie. 75%. 3. díl - indický příběh se dost zaměřoval na hlavní protagonistku a její život. To samo o sobě nebylo nic extra. Jídlo určitě kvalitní, ale žádný randál. 71%. () (méně) (více)

Cristina Martínez (2018) (S05E01) 

Nezaujalo, nebavilo. Mexická kuchyně v trhaném mase...nic extra. 56%. ()

Sean Brock (2019) (S06E04) 

Jižanská hrdost, pracovitost + specifikum Afriky...nevšední. 78%. ()

Reklama

Reklama