Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá vědkyně se snaží najít způsob, jak zachránit umírající Zemi. Najde muže, který se žene za poslední lodí opouštějící planetu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

mikhail 

všechny recenze uživatele

Je vidieť, že aj za "pár šupov" sa dá natočiť kvalitný film.Je to skôr komorný snímok, kde Vás celým filmom spravedzajú len dve postavy, ale nenudí. Postapo budúcnosť ľudstva je solídne predstavená. Samozrejme neodporúčam pozerať fanúšikom sci-fi typu Transformers a súbojov Spiderman vs. Superman. Film potrebuje trochu vyzretejšieho diváka, ktorému nejde o efekty, ale o celkovú atmosféru a hlavne nebojí sa použiť šedú kvôru mozgovú a trochu sa zamyslieť nad posolstvom, ktorý snímok obsahuje. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Celý je to takový tuhý a pomalý. To, že se ve filmu objevují všehovšudy tři postavy by nemuselo nutně být na škodu, ale tady to po chvíli začne být nuda. Já jsem nikdy Sam nevěřil, že to udělá. Nebylo to tam dostatečně vyjádřené. Věděl jsem jak to dopadne a momnet překvapení je ve filmu podobné atmosféry to jediné, co by vás mohlo držet u obrazovky, co by mohlo držet vaši pozornost. Respektive jinak, ono vás to drží a čekáte, že se něco stane, ale ono se nestane a vy shlížíte titulky velice zklamaní. A to i já, který si post-apo filmy hodně užívá. Ocenil bych u tohohle filmu lehce banálnější konec. Možná je to moc deep a to jsme všichni čekali. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Strašne nudný pokus streamovacej služby Netflix o silný postapokalyptický film s hlbším odkazom. Keďže sa jedna o produkciu liberálnehoo Netflixu BIELA inteligentná ŽENA a ČIERNY alfaSAMEC sa zblížia a spolu sa pokúsia opustiť Zem. Dúfal som že aspoň potom ako opustia úkryt sa niečo zmení k lepšiemu ale pokus napodobmiť Marťana jednoducho vôbec nevyšiel. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to nuda. Z námětu mohla vzniknout vcelku dobrá krátká povídka, ale na celovečerní film je toho prostě málo. Co má být překvapivé, to už divák dávno ví, a co na něj má emocionálně zapůsobit, ho nechá chladným, protože je rád, že je vůbec vzhůru. Nicméně Margaret Qualley bych rád viděl znovu, ovšem už v dobrém filmu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(29%) Podobné postapo záležitosti mám rád. I ty nízkorozpočtové jako je tento. Bohužel, celkově mi to moc nesedlo. Ještě úvod byl vcelku nadějný. Hlavní hrdinka mi docela sedla, tak jsem byl zvědav, jakým směrem se bude film ubírat. Jenže nakonec jsem si uvědomil, že se neubral nikam. Od příchodu Mackieho to začalo být nudný až do konce. Ani ten vztah mezi nimi moc nefungoval. Jisté aspekty chápu, proč se s ním ona hlavní hrdinka chtěla sblížit – je to tak trochu k zamyšlení. Ale moc k zamyšlení není úplný konec, respektive scéna jak se Margaret rozhodla. To podkopává už tak slabý děj snímku. Hudba celkem ušla. Jinak bych možná dal velmi slabé 2*. Nejde mi o to, aby to bylo akční nebo dramatické, ale musí to mít příběh nebo jiné aspekty. Takto je to naprosto zbytečný film. Určitá snaha zde byla, na nízký rozpočet vypadá vizuál docela dobře, ale to je asi tak vše. ()

Zajímavosti (3)

  • Převážná část filmu se natáčela na observatoři la Côte d'Azur na jihu Francie, blízko města Nice. (zbyshek)
  • První film, který se měl původně jmenovat „IO“ byl film Outland (1981). Tvůrci z původního pojmenování upustili kvůli tomu, že si lidé název filmu často pletli s číslovkou 10. (zbyshek)
  • Měsíc Jupiteru IO je podle NASA vulkanické peklo, kde díky konstantní vysoké radiaci a teplotě je o něm nemožné přemýšlet jako o další destinaci pro lidstvo. (zbyshek)

Reklama

Reklama