Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá vědkyně se snaží najít způsob, jak zachránit umírající Zemi. Najde muže, který se žene za poslední lodí opouštějící planetu. (Netflix)

Recenze (109)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po projíždění filmů z Netflixu, které jsem ještě neviděl, jsem se střetl se skutečností, že Netflix frčí na nízkonákladových sci-fárnách...což jednoznačně oceňuji. Škoda ale, že v případě IO to ze začátku vypadá, jak kdyby scénárista ze začátku okopíroval Marťana a s příchodem Anthony Mackieho, který asi měl být ten herecký tahoun, navíc nabídl brutální nudu, která nebere konce. Doslova. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Len ďalší nedotiahnutý film od Netflixu, koľký? Strašne úmorné, statické.Táto ich pásová výroba povrchných filmov je tak trochu už utópiou nie? /35%/ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Levná sci-fi ve stylu přizpůsob se, nebo umři. CO2 a další skleníkové plyny zasvinily planetu a kdo mohl uletěl na vesmírnou stanici poblíž Jupiterova měsíce Io. Krom pár naivů a vědců kteří zkoumají jestli to je trvalé nebo se včelky a prasátka dokážou přizpůsobit. Tu se z ničeho nic u základy mladé vědkyně (Margaret Qualley) zjeví podivný, zachmuřený chlap a říká si Micah (Anthony Mackie). Bohužel se krom menší bouře, příletu balónu a několika nepříjemných pravd nic moc nestane. Herecky je to OK, ale v průměrném příběhu holt nikdo nemůže excelovat. Na sobotní poobědové dřímání se to ale dá. P.S: Elon odletěl do vesmíru. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

IO tak trošku klame tělem. Tváří se strašně výpravně, ale ve skutečnosti je to bizarně komorní záležitost. Zajímalo by mě, jestli v tom viděl Anthony Mackie něco víc, nebo šel jen po penězích Netflixu. Tipnul bych si, že on byl ta nejdražší položka. Zklamání, šeď a bohužel dost často i nuda. Čistý průměr. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to nuda. Z námětu mohla vzniknout vcelku dobrá krátká povídka, ale na celovečerní film je toho prostě málo. Co má být překvapivé, to už divák dávno ví, a co na něj má emocionálně zapůsobit, ho nechá chladným, protože je rád, že je vůbec vzhůru. Nicméně Margaret Qualley bych rád viděl znovu, ovšem už v dobrém filmu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když chceš mermomocí těžit z úspěchu Annihilation, a bejt přitom jako Marťan říznutej Já, legendou, ale jediný, co ti zbyde, je snůška nezáživnejch dialogů v levnejch kulisách a herci s dvouma výrazama v obličeji. Parádní scífo k usínání a ne, fakt na tom Netflixu asi nemusim čumět na každou novou tejdenní premiéru... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj na Netflixe človek občas natrafí na chobotinu. A pritom námet sa zdal celkom zaujímavý - všetci opustili Zem a tam len jedna vedkyňa, čo sa snaží ešte niečo dokázať. Avšak tie hlavné dejové linky neboli dotiahnuté. Napríklad tá medzi otcom a dcérou, to si divák len môže domýšľať, že čo a prečo. Záver tiež taký nedorobený, nedovysvetlený.... Veľmi rozpačitý dojem. Podpriemer. 40/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(29%) Podobné postapo záležitosti mám rád. I ty nízkorozpočtové jako je tento. Bohužel, celkově mi to moc nesedlo. Ještě úvod byl vcelku nadějný. Hlavní hrdinka mi docela sedla, tak jsem byl zvědav, jakým směrem se bude film ubírat. Jenže nakonec jsem si uvědomil, že se neubral nikam. Od příchodu Mackieho to začalo být nudný až do konce. Ani ten vztah mezi nimi moc nefungoval. Jisté aspekty chápu, proč se s ním ona hlavní hrdinka chtěla sblížit – je to tak trochu k zamyšlení. Ale moc k zamyšlení není úplný konec, respektive scéna jak se Margaret rozhodla. To podkopává už tak slabý děj snímku. Hudba celkem ušla. Jinak bych možná dal velmi slabé 2*. Nejde mi o to, aby to bylo akční nebo dramatické, ale musí to mít příběh nebo jiné aspekty. Takto je to naprosto zbytečný film. Určitá snaha zde byla, na nízký rozpočet vypadá vizuál docela dobře, ale to je asi tak vše. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Tak tady se musím přiznat, že mě to ani trochu nebavilo. Netflix se tentokrát docela přehmátl.. Nudné, konverzační drama. Scifi to připomíná leda kulisami a končícím světem. Během filmu se prakticky neděje nic zajímavého a ani ta konverzace není bůh ví jak na úrovni. Hlavní postavy jsou nevyvážené a naprosto se k sobě nehodí. Za těch 90 minut si k nim nedokážeme vytvořit žádný vztah a jejich osud je nám tak nějak ukradený. Podobných filmů jsou už viděl víc než dost. Tady si chtějí hrát s uměleckým, složitě uchopitelným filmem ale jediné, co se jim povedlo je žánrovité klišé, které tu bylo už 100 x. Rozhodně film nedoporučuji. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tu ide predovšetkým o to, či podobné komorné postapo so zopár postavami sú vašou šálkou čaju, napríklad už od Omega Man. Tieto filmy majú väčšinou veľmi pomalé tempo a sústreďujú sa na budovanie atmosféry. IO je asi ešte pomalší než temné vízie budúcnosti poľských tvorcov 80. rokov, ale jeho vizuál a všadeprítomná depresia ma uhranuli. S príbehom je to trochu slabšie, v podstate sa rieši iba otázka, či hlavná postava odcestuje, alebo ostane na Zemi. Jej motiváciám rozumiem, ale opakujem, že ak podobné filmy nie sú pre vás, tak vám bude Margaret Qualley úplne ukradnutá. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"IO" svojich divákov dokáže maximálne utrápiť. Nekonečnou 96 minút trvajúcou nudou. Nemôžem to inak povedať, lebo taká je realita. Margaret Qualley je podľa mňa dobrá herečka a veril som jej tú rolu. Vizuálne to síce moc neponúka, ale má to pár momentiek, ktoré stoja za to. Čo sa ostatného týka, tak je toto skutočne zúfalstvo, kde človek čaká, kedy to konečne skončí, alebo kedy sa niekam posunieme, lebo toto je večné smerovanie od ničoho k ničomu. Neviem čo by som na tom ohodnotil ako zaujímavé. Nechcel som spoznať tieto postavy, nechcel som vedieť k čomu dospeje (viac-menej je to zrejmé) a okrem toho tým dialógom som často neveril. Je to pomalé, vlečie sa to a reálne to nemá nič na ponúknutie. Popravde ani neviem čo viac povedať. Je to proste obrovská a nekonečná nuda. Pozrite si radšej niečo iné. Hodnotenie: D+ ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě sledovat Qualley a její neodolatelný úsměv, ale je to táhlá nezajímavá nuda v postapo světě, kde se pěstujou vosy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Scénáristická nuda. Jediný nový nápad je zůstání na planetě, ze které všichni utekli. Ušetřilo se za herce a komparz. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně - nějakou snahou o sdělení, určitým dodržením filmařských postupů, a také docela slušnými triky - za tři hvězdy. Subjektivně jen tak tak za dvě. Vadila mi ta anorektická děvčica, která se za celou dobu ani neusmála a byla furt vážná jak prdel, vadil mi multikulturně černouškovský nabíječ, vadila mi rozvleklost, kdy jsem v dialozích čekal nějaký posun myšlení obou protagonistů, vzájemné myšlenkové obohacení - on se znalostmi života před, ona s nadějí o životě po, nějaké vyvíjení se situace, pocitů (a ne trapný dialog "Nechci." - "Musíš". - btw, asi bych taky nechtěl, sto let nemytá tříska bez koz a kdoví, jak to měla s menstruací), a vlastně i to napojení na mýtus o labuti a Heleně mi přišlo umělé a bez větších vazeb. Pak celé to zázemí - na horách se evidentně žít dát, ale místo, aby lidstvo částečně hory kolonizovalo (Mayové měli terasy, kde pěstovali obilí, tuším dokonce v pětitisícovkách), tak se všichni seberou a jdou kolonizovat jiné planety (jak? čím? kolik? kdo to financuje? atd.). Navíc jsem nechápal, že holka má furt benzín, naftu, elektřinu... Zkrátka, když to nepostavím i na detailech, celá ta velká myšlenka se mi rozpadne na hliněných nohou. SPOILER SPOILER A jak píše jeden server ke konci - kurňa, JAK se teda - pokud tedy, ta Země uzdravila a jak to, že jde ten acetylén najednou dýchat? Nebo se holce upravily plíce? A ten konec - jako fakt, nebo mrákoty při umírání? Vyber si sám, diváku, co se ti líbí. Ale sem, zrovna sem se otevřený konec nehodí, víme? (Hliněné nohy.) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsem jako astronomicky okoníčkovaný prcek hltal několik málo nekvalitních fotografií Io z Voyagerů a snil o cizích světech... Takže jsem byl na tenhle film natěšený. Ale chyba, je to jen další nablblá multirasově-humanisticko-ekologická agitka maskující se za sci-fi, ve které na Io kamera ani nepáchne. Na druhou stranu viděl jsem ještě mnohem větší sračky, člověk musí mít pozitivní myšlení. Takže buďme třeba rádi, že obligátní bakeliťák píglující bílou holku není ještě i muslim, umí citovat Platóna a poslouchá Chopina. Asi takhle - pokud máte rádi komorní rádoby intelektualizované scifárny a nevadí vám pomalé filmové tempo a extrémně neakční děj, většinu jehož času spolkne plkání, mohli byste být i vcelku spokojení, atmosféru to má zajímavou a exteriéry hezké, ať už z horských plání a nebo z postapokalyptického města. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sci-ficko v ktorom sa nic nedeje a potom nastane koniec. Total nuda. Ale aspon to vyzeralo po technickej stranke pekne. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Spíše konverzační psychologické drama v postapo kulisách, než plnohodnotné sci-fi postapo. Což není nutně špatně. Je to trochu art, nic vyloženě intelektuálního, ale spíše na celkové atmosféře založený. Osobně mě tohle pochmurné komorní vyprávění na sklonku zemského života dost bavilo. Chápu však, že svým plíživým tempem to osloví spíše jen fanoušky podobných žánrovek, než většinového diváka. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak zbytečný námět s nádechem sci-fi. Viděl jsem již hodně post apokalyptických filmů, ale tohle je jeden z nejhorších. Nejenže se ne nedozvíme vůbec nic, proč se daná katastrofa stala, ale hlavně se během těch 96 minut nic neděje. Jen se tlachá a tlachá a kde nic tu nic. Z rozmrzelosti jsem si po této hrůze shlédl Interstellar pro navrácení klidu na duši. Nedoporučuji. ()

Reklama

Reklama