Reklama

Reklama

Divoká Srí Lanka

(seriál)
  • Rakousko Wildes Sri Lanka (více)
Rakousko / Velká Británie, 2015, 3x53 min

Obsahy(1)

Svou rozlohou je Srí Lanka jedním z biologicky nejrozmanitějších míst na Zemi. Proč je její fauna tak jedinečná? (National Geographic)

Recenze (2)

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se dodívala na část Mlžný les. Inventura je to opravdu krásná s několika informacemi, úchvatnými pohledy na místní endemity a bohužel i četnými chmurnými vyhlídkami. V efektně nasnímaných záběrech například uvidíme, co zde vyvádí mravenec krejčík, střídání krmících se druhů na jednom velkém plodu, jak vyřešil hulman svůj jídelníček, večeři a romantiku loriho šedého, kterak Epiphyllum oxypetalum rozvíjí svůj květ za svitu měsíce nebo zásadní zoochorickou úlohu obřího kaloně zvaného "létající liška". Skutečně jde o inventuru, překrásnou, ale chtělo by to více informací. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

S hodnocením dokumentu jsem si chtěl počkat až se na vlastní oči přesvědčím jaká Srí Lanská příroda je. Proto nyní dva dny po návratu z místa činu do České republiky mohu říci jediné. Je to velmi různorodá země, přírodou krásná nepochybně, nicméně realita není natolik růžová jak se vykresluje v dokumentu. Nikdo už neukazuje jak to funguje v praxi a kolik bordelu je všude kolem. ()

Reklama

Reklama