Reklama

Reklama

Expanze

(seriál)
  • USA The Expanse
Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2022), 46 h 56 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Cas Anvar, Frankie Adams, Cara Gee, Thomas Jane, Shawn Doyle, Nadine Nicole, Florence Faivre (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Děj se odehrává za 200 let v budoucnosti, kdy lidstvo plně kolonizovalo sluneční soustavu, ale ještě nedosáhlo ke hvězdám, na pozadí vyostřujícího se konfliktu mezi Zemí, Marsem a koloniemi v Pásu asteroidů. Detektiv Miller, narozený v Pásu, dostane úkol najít nezvěstnou mladou ženu, Juliettu Andromedu Mao. Jim Holden je prvním důstojníkem z nákladní lodě - tahače ledu Canterbury, která těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to oba stáli, jejich osudy se protnou a zjistí, že pohřešovaná dívka je klíčem ke spiknutí nepředstavitelného měřítka. (jaaara)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (258)

geimz 

všechny recenze uživatele

1. séria - 70% Expanse má ohromný potenciál, ktorý sa skrýva v prepracovanom svete, no v prvej sérii ho nevie zužitkovať. Postavy sú nepríliš zaujímavé, herci priemerní až podpriemerní (hlavne Steven Strait alias James Holden) a tempo k uzúfaniu pomalé. Ten príbeh sám o sebe je pritom zaujímavý, a posledné asi dva diely odhalia o niečo viac zo zápletky, no je to stále málo. Naťahovanie deju tiež ničomu nepomáha, celý obsah tejto série by sa v pohode dal zmestiť do 5 dielov - čo je pri 10 dielnej sérii neodpustiteľné. 2. séria - 80% Jednoznačne lepšia druhá séria nastolila konečne svižnejšie tempo, väčšina dielov nepôsobí nadbytočne a počas celých 13 dielov som sa celkom bavil. Som rád, že hlavnou témou série bola protomolekula bez zbytočných vedľajších odbočiek, vďaka tomu je podstatne konzistentnejšia, než prvá séria. Výtky mám opäť k postavám, ktoré sú stále "meh", logickým kiksom a nemálo scénam a dialógom, ktoré šuštia papierom. Tretia séria by to už mohla odpáliť vo veľkom. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Djkoma vystihl do značné míry mé vlastní pocity a dojmy z tohoto seriálu. Jen dodám, že paradoxně - dle očekávání mnohých -, druhá série nesundala nohu z pomyslného scénářového pedálu plynu, ale stlačila ho téměř až na podlahu.... Stále pouze trochu pokulhává animace a trikové efekty... Podobně jako Kelišová, když se snažila doběhnout ujíždějící vlak: "Pro Krista Pána zastav! Musím k doktorovi do Volyně. Mám na třikrát zlomenou nohu!" ... Tedy: Působí občas až humorně. Noblesní a herecky vždy excelentní Shohreh Aghdashloo (pozn. V moci ďábla jako doktorka Adani), je jen třešničkou na dortu... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko dôležité som sa snažil napísať prostredníctvom komentárov k jednotlivým epizódam, pričom tento systém komentovania je pomerne náročný, pretože zvádza ku spoilerovaniu a klady a zápory diela sa viac menej stále opakujú. Takže krátke zhrnutie: Dejovo veľmi bohaté, konotačne sa snažiace, ako každé dobré sci-fi, odrážať súčasnú ľudskú spoločnosť a The Expanse sa to darí takmer dokonale. Asi to bude tým, že ľudstvo je stále rovnaké, bez ohľadu na technológie a množstvo populácie. Na konci druhej série to máme prednesené pekne na podnose a má to svoju logiku. Že je tu najlepším hercom Thomas Jane, to je akosi dané jeho bohatými hereckými skúsenosťami a Steven Strait proste na to nemá, viac by mu to išlo na prehliadkových mólach, ale aspoň snaha sa cení. ()

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

+3* tento seriál se drží na konci seriálové TOP 300 a podle počtu hodnocení není zase až tak známý, i když je to škoda, protože kvalitních a vážněji pojatých sci-fi seriálů není tolik. Na první pohled může podle produkční společnosti Syfy vypadat jako nízkorozpočtový béčkový slepenec, bez ladu a skladu. Ale skutečnost je taková, že je to docela přesvědčivý, žádné béčkové herecké výkony a příběh (zatím) stojí na pevných základech. V prvních třech sériích se děj rozpínal do epických rozměrů jako to bylo třeba ve Hře o trůny. Po převzetí Amazonu to šlo po obsahové stránce trošku z kopce, ale nevím jestli to není tak i v knížkách, které jsem nepřekvapivě nečetl ;-). Čtvrtá série nebyla tolik o vesmíru, ale kolonizování a politikaření. Ale stále je to koukatelné a zajímá mě jakým směrem se to povede. Pátá série je opravdu nejslabší (v mém hodnocení by měla kolem 3 hvězdiček) a ani mi nepřinášela tolik napětí a zvědavosti, jak jsem byl zvyklý. Je víc komornější než předcházející, navíc mi přijde křečovitá a s několika nepochopenými střihy a zvraty. Bojím se, že to půjde do kytek s poslední 6. sérií a celkové hodnocení zatím nechávám s velkým otazníkem! ... Jak jsem se obával šestá série snížila celkovou známku celého dílka. Důvody jsem rozepsal v komentáři k sérii. Takové zakončení si opravdu seriál nezasloužil a to raději nemělo být natočeno než takto ;-( [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na pořádný sci-fi seriál, ale od samého začátku mě děsně nudil. Nezajimaví herci, bez napětí, chaoticky vyprávěný příběh, po každé epizodě to chci vzdát, ale jako fanoušek reálné sci-fi a ne přiblblých Star Wars, Star Treků apod. to s vypětím všech sil stále sleduji. Ani nevím proč, stále čekám, že se to nějak rozjede, dle komentářů třetí série nejlepší, ale i ta mě děsně nudí. Řeší se neustále válečný konflikt, hodně politicky ukecané.Kniha mě také děsně nebavila a v polovině jsem s ní praštil, přestože sci-fi mám hrozně rád. Snad by to mohlo být dobré, ale je to céčkově natočené s velmi nezajimavými herci. Vzdal jsem to při sledovaní třetí série. Naprostá ztráta času. Nechápu to vysoké hodnocení. ()

Galerie (762)

Zajímavosti (13)

  • Děj seriálu se odehrává přibližně 200 let v budoucnosti. (ČSFD)
  • Na područkách křesel v lodi Rocinante jsou použity navigátory SpaceMouse od společnosti 3Dconnexion, které se ve skutečnosti používají pro pohyb v 3D grafických a konstruktérských programech. (ČSFD)
  • Bojové helmy jednotek CPM na stanici Eros jsou ve skutečnosti jen motorkářské helmy, objevily se v poslední epizodě seriálu.
    (UncleMorty)

Související novinky

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon chystá Mass Effect seriál

Amazon chystá Mass Effect seriál

24.11.2021

Streamovací služba Amazon pomalu ale jistě začíná rozjíždět svoji vysokorozpočtvou televizní produkci. Před pár dny si tak odbyla premiéru seriálová adaptace fantasy ságy Kolo času, kterou příští rok… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama