Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amos se s Clarissou vrací do Baltimoru. Na Luně se spojenectví Avasaralové začínají měnit. Sama a bez proudu se z Naomi stává smrtící návnada. (Prime Video)

Recenze (7)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím souhlasit s Ronkarem v naprosto všech bodech. Situace kolem Naomi jako hlavní zápletka pro mě prostě není zajímavá a kromě dění okolo ní se nestalo lautr nic. Doslova a do písmeně KAŽDÁ jiná ze současných linek by mě jako A-plot bavila mnohem víc než toto - "Interim" vůdce Země a jeho kabinet zvažují odvetu a její důsledky, Timmy se shledává s pižloručkou v postapo Baltimoru, Camina a její Belťáci vs Inarosovy Belťáci, Alex s Bobbi odhalující marťanskou konspiraci... všechno tohle je ale odsunuto na druhou kolej v podobě pár štěků aby na ně divák nezapomněl a místo toho sledujem ony osudy bolavé Naomi na vybrakované létající pasti - bombě. Sice o něco lepší než předchozí díl, ale žádná sláva... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvôli SOS slučke rozhodne najviac psycho epizóda celého seriálu. V podstate niečo podobné ako Mucha v Breaking Bad, kedy vás už ide šľahnúť, ale ono to pokračuje ďalej a vy si to, poväčšinou, aj tak užívate. Viac sa toho deje pomimo, "vnútorňáci" ukazujú pravú povahu ľudstva, kedy musí byť odplata čo najbrutálnejšia, veď čo tam po obetiach, my sme si nezačali a my zase môžeme hľadať paralely s aktuálnym svetom. Je ich viac než dosť. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osmá epizoda se sice naštěstí nenesla v telenovelovém duchu, ale příliš důvodů k pochvale jsem přesto nenašel. Děj se totiž povětšinou věnoval utrpení zoufalé Naomi, a už po asi desátém zasténání a pětadvacátém zopakování vysílání jsem toho měl po krk. Pátá sezóna ve druhé polovině jaksi usnula. ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takové díly jako tento a předchozí mohla Expanze možná produkovat v dobách sérií s více jak deseti díly, a ani to nedělala, a když už, tak to většinou mělo větší význam později. Přijde mi že od 4. série (pod Amazonem) Expanze spoléhá na to že má divák postavy natolik rád, že je chce sledovat žvanit celé díly a cítit s nimi 50minutovou jízdu na bombě. Pro mě však byl Expanze spíše úžasný svět, na kterém se postavy souběhem náhod dostaly do víru velkého dění a fascinovalo mě na tom právě to, jak fungovali jako tým a hlavně - drželi se blízko tématu. Tj. nepotřebuji vědět co se děje Alexově rodině a v rodině Naomi, pokud to neposune děj dál - což se teď neděje, jsou to jen linky co spoléhaly a spoléhají na to, že máme o postavy zájem. V hlavě mi vyvstává příklad The Man In The High Castle - podstatně horší seriál, ale disponující silným "antihrdinou", v němž byly nejzábavnější politické a vojenské linky (převraty v Berlíně a na vyšších postech USA). Stejně tak i v Expanzi nejvíc váli Chrisjen Avasarala a geopolitický konflikt soustavy, ale tvůrci už nás poněkolikáté v této sérii posílají na procházku s jedním z našich charakterů na vnitřní emocionální cestu. Já to chápu, ale moc mě to nebaví. Předchozí díl byl ale ještě horší, tady sledovat "utrpení" Naomi a její vynalézavost přeci jen ke konci zajímavé bylo, ale to mi nestačí. Jak zmiňují zbývající dva komentující - když tu máme několik tak zajímavých linek, proč se staráme zrovna o Filipa? Možná to bude mít nějáké hluboké rozuzlení, ale už zase chybí jen dva díly a takhle by podle mě seriál neměl ztrácet čas. 2. a 3. série už asi zůstanou nepokořeny jako zlatý fond seriálu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvodne "spolocne cikanie" Amosa a "mutantky" bolo top a zaroven metaforicke. :) Pobavilo. Zatial, dianie a survival Naomi mal slusnu atmosku. Spokojnost, hoci minutaz mohla byt dlhsia a nabita dalsimi udalostami. Divakov to zacina rozladovat a je mi jasne preco. 65% ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto zbytečně natahované. Je sice fajn vidět, že je Naomi vynalézavá a celkově její linka dává smysl, ale vše ostatní jsou jen bláboly. Co se za těch 50 minut vlastně stalo? Jedna postava se někam přesunula. Další zjistili, že je Naomi naživu. Na zemi se svažuje protiúder. A to je vše. Je dobře, že episoda končí napínavě a že to finále asi bude hodně zajímavé, ale v téhle sezóně se navzdory masivnímu útoku na Zemi vlastně nic moc neděje. ()

modrapapaja odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pouze pár hodin do konce celého seriálu na materiál několika knih a oni tam dávají takový filler. Už od druhé řady se vyskytuje celá řada kiksů a zapomenutí na kontinuitu. Tady například Země zvažuje protiúder i když ví o tom, že Inaros má protomolekulu? WTF? To si myslí, že diváci nemají žádnou paměť? A takových momentů se od 4. řady objevilo přes desítku. ()

Reklama

Reklama