Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amos, Clarissa a gang zlodějů spolupracují, aby opustili Zemi. Avasaralaová se pokouší odvrátit brutální vojenský zásah. Vazby nové rodiny Drummerové projdou zkouškou, když život Naomi visí na vlásku. (Prime Video)

Recenze (8)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komu chýbala v druhej polovici série akcia, tak v pred finále sa jej rozhodne dočká. Ide síce skôr o westernovú prestrelku, ale keďže naša planéta v The Expanse pripomína tak trochu divoký západ, tak je to logické. Štartujú aj rakety, robia sa rozhodnutia, ktoré ovplyvnia budúcnosť ľudstva a Naomi si stále vo svojom "hniezdočku" ide svoje, preto aj epizóda končí presne tak, ako končí tá predchádzajúca. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem se u tohoto dílu celkem bavil, bylo tam nějaké to napětí a akce, mnohem méně Naomi, což vše vítám:) Jsem rád, že se rozjel děj kolem Avasaraly, líbilo se mi to politické dilema, jestli jít přes mrtvoly nebo zkusit jinou cestu, nostalgicky mi to připomnělo předchozí řady, zajímavá byla i zápletka kolem Timmyho, "broskvičky" a pižloručky, to mi zase připomnělo The Walking Dead, ale jak píší Darth AK a Ronkar, to tempo je naprosto úděsné - Timmy měl dorazit na tenhle ostrov nejlépe na konci 6. epizody a ne až teď, díl před koncem!!! To samé ten děj kolem Avasaraly mohl klidně nastat o dvě, tři epizody dřív, díky čemuž bychom měli více prostoru pro Bobbi & Alexe, kteří už snad 4 nebo 5 dílů jen letí z bodu A do bodu B, a Holdena, který je v naprosto té samé situaci, jen prostě někam letí a sem tam prohodí dvě tři věty, aby divák nezapomněl, že vůbec v seriálu je... to je prostě celé špatně, ale to už zase hodnotím celou řadu a ne jen tuto epizodu, která mě sama o sobě bavila. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak se nám to natahuje. Všechny hlavní postavy z předchozích sérií jsou tu upozaděny tak šíleně, že kromě Amose tu sledujeme jen uřičenou Naomi a její mrdací holku z druhý lodi a strašně nesympatickýho Inarose & son. Fajnová akce "na jeden záběr". Já nevim, příští díl končíme pátou řadu a tady jsou tu politický machinace rozhozený tak, že to vypadá jako na dalších pět dílů. Vypadá to jako Hra o trůny v opačném extrému. Podle všeho to vypadá příští díl na pořádný twist a čekání zase minimálně rok na poslední sérii. Kouzlo prvních tří sérií je tu tam. Škoda ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schválně jsem si pro srovnání pustil několik dílů druhé série. Výsledek? Asi třikrát rychlejší tempo než v aktuální sérii. Během jednoho dílu se stane asi tolik, co zde ve třech. Mnohem víc napětí, zvratů, akce. Člověk tam má dojem, že i dialogy stále přináší něco nového, nebo zajímavého. Expanzi mám opravdu rád, ale tohle už tvůrcům neodpustím, protože jsme ve finále, napětí má už běžet na plné obrátky, věci se mají hýbat, emoce sílit. Předposlední episoda a co jsem dostali? Další natahovanou výplň, kde se kromě toho, že Amos konečně opustil zemi NIC NESTALO! Jediná bitva ve vesmíru je mimo scénu. Všichni jen žvaní a žvaní a mě to už vůbec nebaví. V každém dobrém seriálu jsou pomalejší episody, kde se víc řeší vztahy, emoce atd, aby pak o to silnějši vyzněly chvíle, kdy jde do tuhého, přichází na akci a těžká rozhodnutí... Ale těch episod je v 5. sezóně asi tak 5 na jednu akční... Jak je to možný? Já to nechápu. Popravdě jsem četl jen první knihu, takže netuším, jaké jsou ostatní. Řekněte mi někdo, kdo to četl, jestli jdou tvůrci seriálu podle knih. Podle mě je to buď špatná předloha, nebo špatná adaptace. Tenhle díl měl (čistě z hlediska logiky děje) vyřešit průser kolem Rocinante a Naomi. Finále řešit Marca. Jedna hvězda za triky a řemeslo obecně, druhá za přestřelku (ačkoli nebyla nijak výjimečná). ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi že převzetí seriálu Amazonem neudělalo dobrotu. 1. - 3. série jsou pro mě totiž jedny ze nejlepších sérií, jaké kdy nějaký seriál vypustil. S příchodem Amazonu se sice zjevně zvedly náklady na produkci, všechno vypadá krásněji, ale to není to proč jsem Expanzi sledoval. Tahle série tím trpí nejvíc. Máme tu zajímavě rozvinutý konflikt do 4. dílu, kde to celé vyvrcholí a dalo mi to vzpomenout zlatým dílům z 2. a 3. série. Následně se zase propadneme do dějů jednotlivých postav s hrozným důrazem na Naomi, byť by hlavními postavami série vzhledem k okolnostem měl být Inaros, velení Země a Marsu a linka Bobbie s panem pilotem, kteří jsou tam teď tak málo, že mi sakra vypadlo jméno. Opět - blíží se nám vrchol série a my zase sledujeme Naomi, která dělá vlastně pořád to stejné, a tentokrát po většinu času Amose, kde je aspoň jakž takž zajímavá akce. Nechápu že Inaros už nevypustil protomolekulu, když ji měl a Země proti jeho varováním napadla Pallas. Nechápu už nic. Měl jsem z téhle série ze začátku dobrý pocit, ale už mě to opustilo. Kéž by tohle zůstalo na Sy-Fy. To co se tady stane za 3 díly, měla druhá série vyřešené za polovinu jednoho dílu a i to na člověka emočně působilo líp. Hrozně mě to mrzí, protože Expanse je vážně můj nejoblíbenější seriál.. nebo spíš - byl. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama