Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Holden a Roci čelí Marcovým složkám a Drummerové, zatímco se Alex a Bobbie pokoušejí o nebezpečnou záchranu Naomi, přičemž dojde ke změně ve vyrovnání sil ve sluneční soustavě. (Prime Video)

Recenze (11)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato řada byla ufňukaná, rozvleklá a událostmi zdaleka ne tak protkaná, jako řady předchozí. Ve skutečnosti by se dala úplně v pohodě smrsknout do šesti, sedmi epizod. Nicméně poslední epizoda je opět ve stejném modu jako u každé řady....naznačí velmi zajímavý vývoj, takže divák je zvědavý co bude dál a hlavně věří a doufá, že tentokrát to bude lepší. No, má to být řada poslední, tak snad to tentokrát lépe dopadne. PS: ukončení jedné z postav kvůli sexuálnímu obtěžování bylo provedeno uboze, určitě to šlo vymyslet lépe a najít pro jeho nepřítomnost v další řadě rozumnější vysvětlení. Nechci být nevděčný parchant, ale nejspíš měla Expanse po třech řadách skončit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Logické uzavretie piatej sezóny a udalostí, ktorých sme tu boli svedkami. Dostali sme odpoveď na to, ako je možné, že Inaros je tak silným mužom a odkiaľ má všetky bojové lode a zbrane, respektíve kto s ním a prečo spolupracuje. Ono Nemesis Game končí v istom zmysle ako Infinity War, nehráme sa na žiadne happy endy, skôr ide o jeden veľký cliffhanger pre poslednú sezónu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři hvězdy jsem finální epizodě páté sezóny přidělil hlavně za to, že konečně došlo alespoň na nějakou akci, ale i tak se mi z neustálých útoků na diváky doposud nepříliš otřískané realitou (a tedy emocionálně přístupnější) dělalo poněkud nevolno. To zas byla citová ždímačka. No, nezbývá než doufat, že se najde pár sexuálně nevhodně napadených mužů, aby po mrtvici zmizela i brzda Naomi. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

cely posledny diel sa niesol v podivnom duchu, kedze producent sa rozhodol alexa zainfarktovat a casa anvara vyhodit. pre udajne obtazovanie fanyniek. googlil som, co som mohol, nic uspokojive som k tomuto incidentu vsak nenasiel. realne nie je mozne zistit, ci anvar niekoho obtazoval alebo sa stal obetou honby na bosorky. v kazdom pripade to cele vrha pachut na zaver serie i na dalsi vyvoj expanse. toto sa jednoducho nemalo stat. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl je pro mě nejslabší season finále z dosavadních 5 řad. Irituje mě tu hned několik věcí - za prvé to tempo, celá řada se vleče k uzoufání pomalu a najednou bum, poslední díl a stane se toho víc než za předchozích 9 dílů dohromady, wtf?? V jeden moment už jsem očekával nástup titulků a pomalu zavíral okno prohlížeče, když v tom najednou se rozjel další děj a já zjistil, že do konce zbývá ještě cca 10 minut! Najednou se z ničeho nic zase vynořila protomolekula, resp. civilizace co jí stvořila i civilizace co jí zahubila a tvůrci nám najednou honem rychle rvou do chřtánu tunu nových informací o Marťanech co objevili nějakou novou technologii, mají x tajných smluv s Inarosem atp. až člověk pomalu ten nával informací nestíhá ani zpracovat... Proč o tomhle za těch 9 předchozích dílů nepadla ani zmínka a je to nahečmané do posledních 10 minut?? Za druhé je to smrt Alexe - jednak nevím o tom, že by byl Cas Anvar kdy usvědčen (už jsem se ptal v Diskuzi) a i kdyby byl, tak ten způsob provedení? Mrtvice, konec... nesmrtelná Naomi tuto řadu přežila tolik smrtících situací, že to z ní dělá pomalu supermana a Alexe klepne pepka z jednoho ostřejšího manévru, boží... Je tu pak i spoustu dalších věcí, jako dost antiklimaktická a snadno zapomenutelná bojůvka 5 belťáckých bitevníků vs Roci, ke které se tu schylovalo kolik, 4 nebo 5 dílů? A nakonec jen prostě Drummer zradí černošku a finíto... to i ta krátka bitva z konce epizody u Ring Gate byla mnohem zajímavější a poutavější... Avasarala taky nulová, akorát se pozdraví s posádkou Rocinante, podívá se na onu bitvu na displeji a to je celé... prostě celkově zklamání jak z této epizody, tak i řady. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, aspon zaverecny diel ukazal potencial "vyuzitia" protomolekuly a i zaverecne obrazy nam pripomenuli nieco z predoslych serii. Som rad, ze sa niektore linie utriedili a ostali prakticky dve. Tesim sa na dalsiu seriu. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER: Chudák Alex :( Měl jsem ho rád. Krásné emotivní scény spolu s dobře udělanejma akčníma scénama, co vypadali fakt dobře. Konečně se to trochu posunulo. A mimochodem pro tu flašku bych radši skočil než jí nechat rozbít. Taková škoda dobrýho chlastu. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K finální episodě zas tolik výtek nemám. Celkově šlape tempo dobře. Vesmírné bitvy potěší a vypadají dobře. Rozuzlení s Naomi i Drummer dávají smysl, ač nepřekvapí. Odchod jedné z hlavních postav byl nutný, ale přiznám se, že úplně dobře zvládnut není. Přece jen si ta postava zasloužila víc. Finální minuty hezky navnadí na 6. sérii. Faktem ale zůstává, že je 5. sezóna nejhorším dílkem do Expanse universa a to je po slabší 4. sérii už docela problém. Tempo bylo trestuhodně pomalé, řada postav neměla moc co dělat a většinu času se přesouvala z bodu A do bodu B. Hlavní linka se točila kolem Marca a Naomi a co si budeme povídat, jako nosný děj to zkrátka nestačilo ani omylem. Brány, vzdálené světy, protomolekula, nic z toho není využito pro atraktivitu příběhu. Celý děj se klidně mohl vtěšnat do 6-7 episod a odvyprávělo by se v atraktivnějším tempu to samé + zbyl by čas rozjet ještě část 6. série, což by v tomhle případě asi bylo lepší. Celkově ve mě zůstává spíš zklamání. Přes veškeré výtky je ale Expanse pořád dobrá sci-fi, má dost zajímavých postav a to universum je prostě skvělé. Doufejme, že Amazon za rok šlápne na plyn a zakončí příběh kvalitně, jak by se slušelo. ()

Reklama

Reklama