Reklama

Reklama

Expanze

(seriál)
  • USA The Expanse
Trailer 2
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2022), 46 h 56 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Cas Anvar, Frankie Adams, Cara Gee, Thomas Jane, Shawn Doyle, Nadine Nicole, Florence Faivre (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Děj se odehrává za 200 let v budoucnosti, kdy lidstvo plně kolonizovalo sluneční soustavu, ale ještě nedosáhlo ke hvězdám, na pozadí vyostřujícího se konfliktu mezi Zemí, Marsem a koloniemi v Pásu asteroidů. Detektiv Miller, narozený v Pásu, dostane úkol najít nezvěstnou mladou ženu, Juliettu Andromedu Mao. Jim Holden je prvním důstojníkem z nákladní lodě - tahače ledu Canterbury, která těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to oba stáli, jejich osudy se protnou a zjistí, že pohřešovaná dívka je klíčem ke spiknutí nepředstavitelného měřítka. (jaaara)

(více)

Recenze uživatele cyphercz k tomuto seriálu (39)

Šťastnou cestu (2017) (S02E04) 

Od zacatku do konce naprosto paradni jizda, tenhle serial dostava neskutecne obratky! ()

Domov (2017) (S02E05) 

Mazec, je to jako velky hollywoodsky blockbuster, ktery ma jen o mnoho delsi stopaz nez klasicke filmy. Velmi zajimavy vyvoj a kazdy dalsi dil nastavuje latku zase o neco vys. ()

Plačící náměsičník (2017) (S02E09) 

Zdalo se mi to, nebo ten zastreleny chlapik ze Somnambulistu byl Apophis z SG1??:) ()

Kaskáda (2017) (S02E10) 

Opet perfektni epizoda, ktera zase poodkryla kusanec tajemstvi a svinstva probihajiciho celou slunecni soustavou. Zejmena se mi libi charakterovy vyvoj Bobinky Draper, jeji sceny na Zemi byly proste epesni, stejne tak paradni odhaleni laboratore na Ganymedu, no a stejne tak vyvoj na Venusi, proste hell yea!! ()

Kalibánova válka (2017) (S02E13) 

Posledni epizoda druhe rady je pro me na hranici 3 a 4 hvezd, zkratka zapletka mezi Holdenem a Proto-bestii me opravdu nebavila a prisla mi az moc dlouha, to uz byl mnohem zazivnejsi ten lov na povrchu Ganymedu... Epizodu tak pro me zachranuje deni kolem Chrisjen a pak Venuse:) ()

Série 3 (2018) (S03) 

První půlka třetí série má u mě spoustu 5 hvězdičkových hodnocení, bylo to skvělé pokračování konfliktu, který rozjela perfektní druhá řada, avšak v druhé půlce třetí řady jsem dával většinou 3 hvězdy, protože to pro mě šlo kvalitativně dolů. Celý ten děj v riftu, či jak to ofiko nazývali, mě poměrně dost nudil, navíc zápletka o nějaké děsně staré civilizaci co byla zničena a zanechala odkaz ve formě nějakého artefaktu co komunikuje s lidmi dneška jsme měli možnost vidět už v nejednom seriálu, takže mě ničím neohromila, spíš jsem si říkal "tohle už tady přece x-krát bylo..." a obávám se, že musím říct, že to bylo už zpracováno i lépe. ()

IPP (2018) (S03E02) 

Nova postava lacine zachranujici nejakeho random demonstranta, to abychom pochopili, ze ona je proste hrozne hodna a dobra, mi k srdci opravdu neprirostla a prijde mi jak pest na oko ve srovnani s lehko ovlivnitelnym prezidentem a svinskym sektretarem... snad se dejova linka kolem ni zlepsi. Bohuzel me ani moc nebavilo sledovat Bobinku s Chrisjen a jejich pro me az moc dlouhy unik. Alespon scena s naradim v zero G byla skvela:) ()

Nabít (2018) (S03E04) 

Líbí se mi směřování řady a i prostý fakt, že má třetí série zatím vzestupnou tendenci, snad to tak vydrží až do konce! ()

Trojný bod (2018) (S03E05) 

Fascinuje mě, že je tohle teprv pátá epizoda a už fakt nevím kam dál ta kvalita může jít, naprosto parádní díl s akorát jedním hluchým místem - rozhovor Naomi s Holdenem. Závěr epizody mi přišel, že by klidně mohl být cliffhangerem konce řady, ale nás ještě čeká dalších 8 (!!) epizod. Jsem hodně zvědav co bude dál. ()

Pampeliškové nebe (2018) (S03E10) 

Ajajaj, mně se ten vývoj líbí míň a míň... nejen že je dění v tom "mimoprostoru" či co to je celkem dost nudné - lodě už x epizod buď "zpomalují k riftu" nebo se plouží šnečím tempem k jeho centru, zatímco Holden nakopne trysky skafandru a je tam "cobydup", Naomi celý díl akorát sedí ve skifu a hodí pár replik, aby divák nezapomněl, že tam vůbec je, Amos s Alexem sedí na Rocinante a neví co dál, zčistajasna se objevila Bobbina, která alespoň se svým týmem něco dělá a nejhorší ze všeho je dění na Thomas Prince, kde mě neskutečně irituje ta svatouškovská bloncka... třeba bude mít její postava ještě nějaký zásadní vliv na děj, momentálně je ale opravdu otravná až na půdu a vůbec bych se nezlobil, kdyby se s ní Maova dcera vypořádala jako se svým kamarádem kapitánem. ()

Abaddonova brána (2018) (S03E13) 

Já z toho závěru 3. řady nejsem nadšený, docela dost mě celý ten děj v riftu nudil a mrzí mě, že se seriál vydal touto cestou, mohem více mě bavila zápletka první a druhé řady, dynamika celého konfliktu mezi Zemí, Marsem a Pásem atd. Je mi jasné, že se tvůrci chtějí posunout někam dál, nebo drží tempo s knihou (nevím, nečetl jsem), ale zkrátka mi spousta věcí přišla opravdu dost přitažených za vlasy, jednání postav hodně zvláštní a diskutabilní atp. Uvidíme, co přinese čtvrtá řada. ()

Série 4 (2019) (S04) 

Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdami, průměr z hodnocení epizod mi vyšel přesně 3,5 a tak jsem se nakonec zeptal sám sebe - bavila mě tahle řada natolik, abych si ji brzy pustil znovu? Bohužel, odpověď je spíše ne. Z dosavadních 4 řad je to tak pro mě ta nejslabší, i když měla několik opravdu skvělých a památných momentů, zbytek byl prostě průměr. Zajímalo by mě, jestli to je tím přechodem ze Syfy pod Amazon, nebo prostě došly nápady, každopádně doufám, že řada pátá bude o úroveň výš. ()

Nová Terra (2019) (S04E01) 

Velice solidní úvodní epizoda, je skvělé, že jsme se konečně podívali taky zase jednou na Mars, Naomi přistála a vstoupila poprvé v životě na nějakou planetu, zápletka tam vypadá zatím zajímavě, cameo Millera vždy potěší a tak jediné, co mi vyloženě vadilo, bylo až přehnané Chrisjenino nadávání - jako by si tvůrci řekli "tuhle postavu mají diváci rádi kvůli její prostořekosti, proto teď musí fuckovat v každé větě!" ()

Vyhozený náklad (2019) (S04E02) 

Pomalejší a bohužel pro mě i celkem nudné dění. Nejvíc jsem zvědav na rozkrývání tajemství na New Terra, zbytek těch dějových linek mě opravdu nechal chladným, snad se to ještě rozjede. ()

Subdukce (2019) (S04E03) 

Pffff, Amos beroucí si generátor stylem žáka ZŠ "ty si se svou hračkou nehraješ, takže si ji beru já" byl hodně slabej moment, stejně tak nevím proč bych měl fandit všivým Belťákům co chtěli zaútočit na naše Earth boys, navíc jsem hodně zvědav kdo sestřelil ten transport v prvním díle, jestli Belt, tak si hoši opravdu nic jiného nezaslouží než kulku:) Dění u Alexe a Jimba tentokrát celkem o ničem, Draper a její unesený synovec jakbysmet, začíná to hodně upadat a já jen doufám, že to není nějaký trend zbytku řady... ()

Retrográdní (2019) (S04E04) 

Zlepšení oproti minule, zejména vypadá nadějně linka mezi Belt frakcemi v Sluneční soustavě a nadále se mi zamlouvá hlavní děj na New Terra, kde ale stále bohužel fandím víc armádě než hlavním postavám seriálu, což je opravdu velký paradox... stejně tak vidím potenciál v rozkrývání záhady mimozemské technologie na této planetě, takže snad se to ještě pořádně rozjede! Dění na Marsu je pro mě suverénně nejslabší (ze Země bylo jen pár sekund, což je taky dobře), očividně tam dochází k nějaké spolupráci s OPA, ale zkrátka nudí mě to, přitom Bobbi byla jedna z nejlepších postav druhé půlky druhé řady a první půlky třetí řady:/ ()

Utlačovatel (2019) (S04E05) 

Opravdu mě se*e, že stále fandím v podstatě akorát Murtrymu a všichni ostatní můžou jít klidně do perdele s tím svým liberálním přístupem - teroristé zabijou 20+ lidí a blb Holden a spol. jsou na straně té lůzy, fakt paráda...:) I když se seriál snaží smazávat rozdíly mezi tím kdo je dobrý a kdo je špatný, já mám stále jasno. Taky mi vadí Avasarala, prostě její postavu pozměnili, není tak bezprostřední jako v předchozích řadách, tady ji prostě dělaj přehnaně drsňáckou za neustálého používání slova "fuck", přičemž to ve většině situací působí prostě nepřirozeně vzhledem k její postavě z předchozích sezón... ()

Vyhnání (2019) (S04E06) 

Konečně!!! Tohle byla zase ta "stará dobrá" Expanse, jak ji známe z druhé řady!! Parádní scifárna, všechny dějové linie tu nabraly zajímavé obrátky (nejnudnější je pro mě stále Mars, ale i tam došlo ke zlepšení), postavy se zase chovají jako své staré já, dokonce i ta Avasarala snad neřekla ani jediné F*CK (dříve zkrátka nemluvila až tak moc dlaždičsky jako ve 4. řadě), zkrátka doufám, že zbytek dílů se ponese tomto duchu. ()

Střela od boku (2019) (S04E07) 

Paráda, žádný Mars, zhoršování situace na planetě v podobě oslepnutí a vraždících slimáků (začíná mi to konceptem připomínat Riddicka a Černočernou tmu), na orbitě pak hrozí shoření v atmosféře, zkrátka stává se nám z toho slušné drama, které mi přijde zajímavější než konec třetí série. Na Zemi nám to také houstne a Avasarala má konečně dobrý důvod pro tý své věčně f-bomby:) ()

Saeculum (2019) (S04E09) 

Scifi jak má být, jediné, co mi trochu vadí je to, že je najednou Murtry totální fanatický psychopat, přičemž v první půlce řady se s jeho kroky dalo souhlasit a jednal celkem rozumně, teď je to prostě magor, což mi nepřijde jako moc konzistentní vývoj postavy...:) Ale jinak fakt dobrá epizoda, která velmi naladila na season finále! ()

Související novinky

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon chystá Mass Effect seriál

Amazon chystá Mass Effect seriál

24.11.2021

Streamovací služba Amazon pomalu ale jistě začíná rozjíždět svoji vysokorozpočtvou televizní produkci. Před pár dny si tak odbyla premiéru seriálová adaptace fantasy ságy Kolo času, kterou příští rok… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama