Reklama

Reklama

Expanze - Série 5

(série)
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2020–2021), 8 h 32 min (Minutáž: 46–56 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Cas Anvar, Dominique Tipper, Wes Chatham, Frankie Adams, Cara Gee, Keon Alexander, Jasai Chase-Owens, Shohreh Aghdashloo, Nadine Nicole (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V různých koutech sluneční soustav posádka Rocinante a jejich spojenci čelí hříchům své vlastní minulosti, zatímco Marco Inaros provede útok, který změní budoucnost Země, Marsu, Pásu a světů za prstencem. (Prime Video)

Recenze (33)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, je dosť možné, že piata sezóna je objektívne dosiaľ najslabšia. Bude to ale zrejme dané aj predlohami a tým pádom aj štvrtou sezónou. Tam sme začali kolonizovať nové svety a zrazu sme zase "iba" v našej slnečnej sústave a riešia sa v podstate tie isté konflikty medzi troma stranami. Len tá forma je už iná, terorizmus v merítku celého solárneho systému je niečo iné ako naša realita. Prvá polovica je dejovo obsiahlejšia a sledujeme veľa monumentálnych trikových záberov, tá druhá je už pomerne komorná a zúčastňuje sa jej zopár najdôležitejších postáv celého seriálu. Osobne ma to nesklamalo, ale tú piatu hviezdu nedávam kvôli komparácii predovšetkým s dokonalou a dejovo "nabúchanou" treťou sezónou. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série se evidentně z části vrací k osvědčenému rychlému tempu. Snaží se o to. Je plná trosek rozmetaných lodí. Napětí je stupňováno na více úrovních. Vztah matka otec syn a podobně vždy celou situaci zaručeně vyhrotí. Vedlejší příběhové linie (Země, Mars) mi však zatím nedávají příliš velký smysl. Možná s další sérií nabudou na důležitosti, ale stejně. Tohle je nový nevyžádaný rys seriálu. Tak nějak to celé působí jako natahování času. Nedočkali jsme se něčeho překvapivého jako v minulých sériích a to je další problém. Smrt Alexe mohla být epická, místo toho nevýznamná vsuvka. 7/10 ()

Reklama

Wallis3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Expanze se nám poněkud smrskla na hon za vzorkem protomolekuly. Ale to vůbec nevadí, protože nás nechala nahlídnout do černé díry spiknutí! A to nám vzalo několik postav, ať už sympatických, nebo těch méně, ale každá měla své místo. A musím říct, že si Expanze udělala odrazový můstek pro následující sérii a mě nezbývá než čekat. Hodně vysoká úroveň tohoto počinu! ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co na to říct - horší než unuděná 4. série to ani být nemohlo. Po docela slibném začátku, natěšen opět na univerzium Expanze, jsem byl dost v extázi, která vyvrcholila 4. dílem. Po něm však místo eskalace událostí došlo k utlumení a rozvíjení nejméně zajímavé linky - Naomi a její rodinné problémy. Ostatní postavy Rocinante jak kdyby skoro přestaly existovat. Osobně tipuju že Cas Anver byl od půlky série vystříhán, protože jen seděl s Bobbie v jejich tryskolodi po 5 dílů, Amos i přes svůj hodně velký screentime vlastně taky obešel jen kruh Luna - Země - Luna a přibral jednu docela fajn postavu, a bavit se o Holdenovi je úplně zbytečný - ten vlastně neudělal vůbec nic. Odstranění Anvara po právu, ovšem způsobem, který je k popukání a je adekvátní možná tak k sexuálně hřešícímu herci, ale ne k postavě se kterou jsme strávili 5 sezón. Opravdu dobré díly jsou jen Gaugamela a Nemesis Games. Seriál má sestupnou kvalitu a je to škoda, protože 2. a 3. série byly pro mě nejlepšími řadami seriálů, jaké jsme viděl. 3* ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lidstvo na jiných planetách, vymřelá mimozemská rasa a důvod jejich vyhynutí, vesmírné lodě... a příběh páté sezóny? Rodinná pouta. Je tu sice trochu akce, ale jinak je posádka Rocinante mimo Rocinante a nebo rozdělený, řeší kraviny kolem a že tu existuje mimochodem něco jako tajemný roj, který chce lidstvo nejdřív vymazat z vesmíru, si připomeneme v posledním záběru. Pětka je ztráta času a už ani nedoufám, že se šestka stane zázrakem. ()

Galerie (78)

Reklama

Reklama