Reklama

Reklama

Expanze - Série 1

(série)
Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 7 h 6 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Kamera:

Jeremy Benning

Hrají:

Thomas Jane, Steven Strait, Cas Anvar, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Florence Faivre, Shawn Doyle, Paulo Costanzo, Athena Karkanis (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zmizení Julie Maové, bohaté dívky, ze které se stala aktivistka, propojí životy detektiva z Ceresu Joea Millera (Thomas Jane), nedobrovolného kapitána lodi Jamese Holdena (Steven Strait) a političky OSN Chrisjen Avasaralaové (Shohreh Aghdashloová). Uprostřed politického napětí mezi Zemí, Marsem a Pásem se odhalí ta největší konspirace všech dob. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Divák dostane parádnu dávku sci-fi zážitku. Dejová línia je silná, racionálna a posúva sa neustále vpred. Nemáte čas sa nudiť – práve naopak, musíte sa sústrediť, aby ste si zapamätali množstvo postáv a vývoj ich charakterov. Vesmír, lode, stanice pôsobia realisticky a použité technológie sa vám budú páčiť. Pozornosť upúta postava detektíva Millera v stvárnení Thomasa Janea. Je správne nadčasovo a nadpozemsky uletený, aj tá ofina pridáva čosi naviac k jeho nezávislému a nekompromisnému postoju. Shohreh Aghdashloo svojím hlasom spôsobuje až zimomriavky, silná herecká postava. Váham, či sa pustiť do ďalších sérií, na chvíľu si od Millera a Holdena potrebujem oddýchnuť. Možno by sa oplatilo pustiť do knižnej predlohy, ak toto dokázali v seriáli, knihy musia byť výborné. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zaujimavy a originalny sci-fi pocin, ku ktoremu som sa konecne dostal. Paci sa mi pomerne realisticky (v ramci zanru) scenar, vaznejsi duch bez zbytocneho zlahcovania a spinava atmosfera, v ktorych sa serial nesie. Tiez pomerne zaujimave charaktery a ich pohnutky. Niektore su sice naivne, az idealisticke, ale este stale som vacsinu aspon v tichosti presiel. Zabrdne i do dalsich zanrov, cez krimi, akcak mysteriozno, obcas az horor a posledne dva su v 8mom dieli vynikajuce. Odporucam a idem na druhu seriu. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, kde tohle scifíčko dodává všechno, co může být. Klade otázky na které se někdy neví jak odpovědět. Země je vlastně kolonista .Ano? Ne? Tak co je vlastně, dobyvatel nových světů, drancujícího nerostné suroviny? Objevitel neznámého, nepřátelského, zničujícího? Obstojí lidstvo celek rasy, nebo si stále bude hrát na pozemšťany, Marťany, Pásany...takže shrnuto, seriál mě bavil, slušná triková stránka, výběr herců dobrý, nad všemi, alespoň pro mne, vyčnívá nádherná žena Shohreh Aghdashloo se svými úžasnými stylovým róbami a mozkem v hlavě. Jdu zhltnout další sérii. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna mě v žádném případě nezklamala, protože jsem se velmi dobře bavil. Líbilo se mi naroubování detektivního žánru na klasickou "scifárnu", přičemž obě roviny fungovaly velice kvalitně. Pravda, narazil jsem na celou řadu momentů, ve kterých haprovala logika, ale rozhodl jsem se je z větší části ignorovat, protože existují jiné seriály, v nichž je přehlédnout nelze. Tvůrcům se podle mého názoru podařilo dobře zpracovat politické tahy a kličky mezi Zemí, Marsem a Pásem asteroidů, ty jsem si užíval. Jsem zvědav na další vývoj, takže se těším i na druhou sérii. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní seriál, trochu jako kdybych koukal na horší, rozvleklejší, míň vtipnější a míň westernovější Firefly. Chvílemi to trochu připomínalo první sezónu Helix. Tím bych končil příměry. Herecké výkony jsou na solidní úrovni např. Shohreh Aghdashloo (Chrisjen Avasarala) a ve vedlejších Dominique Tipper (Naomi). Thomas Jane (Miller) je celkem předvídavý a myslím si, že v jeho případě si tvůrci mohli s postavou trochu více pohrát, takhle je z toho další "drsnej policajt co má spoustu problémů, ale ve skutečnosti má dobré srdce". Hodně nevěrohodný mi přišel Steven Strait jako Jim Holden, těžko by měl někdo takový ve skutečnosti nějakou autoritu, tváří se stále zmateně a ještě jako kdyby ho bolely zuby nebo ho někdo šťouchal vidličkou do žeber. Dějově docela napínavé a zajímavé, i když netuším jak moc je to věrné knižní předloze. Rozhodně jsem zvědavý na další sérii. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (1)

  • Prvá séria seriálu je založená na prvej polovici knihy "Leviathan wakes". (WalterIK7)

Reklama

Reklama