Reklama

Reklama

Expanze - Série 1

(série)
Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 7 h 6 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Kamera:

Jeremy Benning

Hrají:

Thomas Jane, Steven Strait, Cas Anvar, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Florence Faivre, Shawn Doyle, Paulo Costanzo, Athena Karkanis (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zmizení Julie Maové, bohaté dívky, ze které se stala aktivistka, propojí životy detektiva z Ceresu Joea Millera (Thomas Jane), nedobrovolného kapitána lodi Jamese Holdena (Steven Strait) a političky OSN Chrisjen Avasaralaové (Shohreh Aghdashloová). Uprostřed politického napětí mezi Zemí, Marsem a Pásem se odhalí ta největší konspirace všech dob. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Něco takového tu už dlouho nebylo. A v případě Thomase Janea nikdy, protože tu podává ozajstný herecký výkon a ještě k tomu se mu daří nepůsobit směšně i navzdory příšerné hipsterské přehazovačce:) Ne, vážně - The Expanse je velmi slušným rozpočtem napumpovaná space opera říznutá konspirační noir detektivkou, takže je radost se na ni dívat hned z několika důvodů. I navzdory tomu, že s vámi ve finále první série vydrbe tak otevřeným koncem, že nedostat se k ní až teď, kdy už je k dispozici kompletní druhá řada, byl bych asi velmi "rozladěný";) Mohl bych tedy chválit vizuální stránku, překvapivost osudů některých postav, objev jménem Dominique Tipper (kterou záliba v sestřihu půlky hlavy setinkou zjevně pronásleduje i v civilním životě:)), lahůdkového anarchistu Jareda Harrise, černý humor, vykreslení dystopické budoucnosti, kdy tři "světy" či "národy" balancují na pokraji války, zkrátka skoro všechno. Jen doufám, že v druhé řadě se už konečně něco vyřeší:) 90% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série tohoto zajímavého sci-fi seriálu mě neuvěřitelně vtáhla a přestože neoplývá převratnými triky a akce je zde minimum, nedokázal jsem se od něj odtrhnout. Výborná herecká parta, rozdělení na detektivní linku a linku jak z Firefly a hlavně parádní výprava a neustále se měnící kulisy, kdy nemá divák pocit, že se vše odehrává v jednom studiu nebo před zeleným pozadím. První sérii jsem zpracoval jak nic a v seriálu budu s radostí pokračovat. ()

Reklama

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ruku na srdce, po prvním díle jsem seriál téměř zavrhl a to by byla velká chyba, protože The Expanse je přesně to co jsem hledal. Zpracování má pár slabin, ale díky zvyšující se rychlosti děje a scénáře s velkým S postupně mizí. Chvíli trvá, než se tomu člověk adaptuje, ale věřte mi, že to je top seriál, v lecčem podobný GoT. Zajímavé je i propojení s politikou a problémy současného světa. Bude takto vypadat budoucnost lidstva? Něco mi říká, že k tomu směřujeme. Chování a rozhodování lidí je stále spolehlivě stejné. Společenské nůžky se v budoucnosti nejspíš rozevřou do nových dimenzí. V seriálu vystupuje lidský druh a lidé. Je to děsivé. Vakcíny a experimenty tady již s námi jsou. Mám pocit, že nutkání lidem vpíchnout do žil mimozemské látky je hodně silné. Mnoho jedinců to fascinuje. Vyprávět o tom může seriál X-Files a šedá zóna zdravotnictví. Nebuďtě paranoidní, počkejte si na otevření air locku. Seriál je přesně o tom, co bylo zmíněno později, vytvořte technologii, lidé z ní vytvoří zbraň a je zaručeno, že dříve nebo později ji použijí proti sobě. 8.5/10 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, kde tohle scifíčko dodává všechno, co může být. Klade otázky na které se někdy neví jak odpovědět. Země je vlastně kolonista .Ano? Ne? Tak co je vlastně, dobyvatel nových světů, drancujícího nerostné suroviny? Objevitel neznámého, nepřátelského, zničujícího? Obstojí lidstvo celek rasy, nebo si stále bude hrát na pozemšťany, Marťany, Pásany...takže shrnuto, seriál mě bavil, slušná triková stránka, výběr herců dobrý, nad všemi, alespoň pro mne, vyčnívá nádherná žena Shohreh Aghdashloo se svými úžasnými stylovým róbami a mozkem v hlavě. Jdu zhltnout další sérii. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak nevím. Velkým plusem je nevypočitazelnost (žádná postava není v bezpečí). Mínusem chaotické vyprávění, kdy bordel v tom co se děje, s kým a proč jsem měl do poloviny série. Prostě zainteresovaných stran je příliš a děje se toho opravdu hodně. V polovině věcí mi uplně unikal smyl proč by mě to mělo zajímat. Co je na druhou sranu velkým plusem je nápaditost (technologická) a kvalita triků. Na seriál velmi slušné. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (1)

  • Prvá séria seriálu je založená na prvej polovici knihy "Leviathan wakes". (WalterIK7)

Reklama

Reklama