Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dalším pokračování příběhů o Tarzanovi se znovu setkáváme s krásnou Jane (Maureen O´Sullivan) a Tarzanem (Johny Weissmullerem). Po smrti otce se Jane rozhodla pro život s Tarzanem a zůstává v africké džungli spolu s ním. Do Afriky se opět vypravil Janin přítel Harry Holt (Neil Hamilton), spolu se svým dobrým známým Martinem Arlingtonem, který celou výpravu financuje. Chtějí pochopitelně jen jedno – zbohatnout. Holt by ještě rád přemluvil Jane, do které je už dlouho zamilován, aby se s ním vrátila zpět do civilizace. Jejich cesta má vést na tajné pohřebiště slonů, kde leží „bílé zlato" - kly těchto obdivuhodných, velikých zvířat. Tarzan je má právě sem dovést, ale i přes Janiny prosby odmítá slovy: „Sloni spí"... To by ovšem nebyl bezohledný Arlington, aby si nechal ujít vidinu bohatství, a tak postřelí jednoho ze slonů a doufá, že je umírající zvíře přivede na pohřebiště. (marťan)

(více)

Recenze (18)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pokračování vynikajícího Tarzana z roku 1932 se nese v podobném duchu jako jeho předchůdce a to včetně dosti odvážných scén, díky kterým by o pár měsíců později cenzura film do kin už nepustila - Jane je jen velmi spoře oděná a v jedné scéně se objeví dokonce kompletně nahá, každou noc spí spolu s Tarzanem vedle sebe (v pozdějších letech by je už zřejmě dělil noční stolek nebo spíše v případě pralesa pařez :-D) a Tarzan jí každé ráno budí vášnivým líbáním na krk ... Inu v Hollywoodu před vydáním cenzorského kodexu se toho zkrátka nebáli :-)) ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Z Burroughsova už tak ředěného romantismu zbylo málo, zato si divák užije pěkně tvarovaná těla titulní dvojice v nepatrném pokrytí, případně i tvář její koketní ženské poloviny. Za pozornost stojí zvlášť Maureeniny skoky do náruče Johnnyho a jejich hrátky pod vodou. Nejlepší okamžiky jsou však vyhrazeny dokonale vedeným zvířatům : výstup lví supersmečky v závěru možná nemá ve světové kinematografii obdoby. Naopak bych oželel zápas pána džungle s krokodýlem - plaz neměl sebemenší šanci zvítězit, jsa zjevně přestárlý a z gumy. (Celá sekvence prý byla před uvedením do kin vystřižena, na své místo se vrátila až s nástupem domácího videa.) Jediné režisérské dílo Cedrica Gibbonse, autora výpravy pro mračno hollywoodských snímků ( internetová "IMDB" uvádí 1051 titulů !) a sošky Oscara. V titulcích se neobjeví Jack Conway a James C. McKay, kteří dotočili větší část filmu poté, co byl Gibbons studiem odvolán. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ta zkratkovitost je úžasná. Nemůžeme najít hřbitov slonů, jednoho postřelíme a on okamžitě půjde na ten hřbitov. A hle, on je náhodou vzdálený asi 5 minut chůze! Pokud bych ale měl nadávat na zadní projekce (které tak netlučou do očí jako u jedničky), tak na na Tarzanovo zrychlené skákání, metání kotoulů a slaňování bych mohl koukat klidně hodinu. Příběhově samozřejmě brak, ale všechno ostatní je vlastně super. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je po technickej stranke film o niečo lepší, ako ten z roku 1932, po stránke navity a nelogizmu je to totožné, bohužiaľ (lev v džungli, výkriky pod vodou a pod). Aj keď niektoré veci by sa dali vypichnúť, ktoré vzhľadom na rok stáli za to, je ich len málo. Jednou z nich veľmi odvážna nahá a dlhá scéna pod vodou - toto by som na ten rok netipoval ani náhodou. A bolo to urobené aj z vkusom - 0,5* za to. Hodnotenie: 55% ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"The best weapon a woman has is a man's imagination." Prvotřídní atrakce. Exotika, spousta zvířat, soubojů a domorodců na odstřel. Na svou dobu morálně uvolněné, na tu současnou zase politicky nekorektní. Přes slabší začátek a všeprostupující naivitu mi to postupem času přišlo čím dál lepší.. a závěr, ten je přímo epický! ;-) ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama