Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dalším pokračování příběhů o Tarzanovi se znovu setkáváme s krásnou Jane (Maureen O´Sullivan) a Tarzanem (Johny Weissmullerem). Po smrti otce se Jane rozhodla pro život s Tarzanem a zůstává v africké džungli spolu s ním. Do Afriky se opět vypravil Janin přítel Harry Holt (Neil Hamilton), spolu se svým dobrým známým Martinem Arlingtonem, který celou výpravu financuje. Chtějí pochopitelně jen jedno – zbohatnout. Holt by ještě rád přemluvil Jane, do které je už dlouho zamilován, aby se s ním vrátila zpět do civilizace. Jejich cesta má vést na tajné pohřebiště slonů, kde leží „bílé zlato" - kly těchto obdivuhodných, velikých zvířat. Tarzan je má právě sem dovést, ale i přes Janiny prosby odmítá slovy: „Sloni spí"... To by ovšem nebyl bezohledný Arlington, aby si nechal ujít vidinu bohatství, a tak postřelí jednoho ze slonů a doufá, že je umírající zvíře přivede na pohřebiště. (marťan)

(více)

Recenze (18)

paascha 

všechny recenze uživatele

Tarzan a jeho družka s olympijským vítězem v plavání. Pecka. Na tom jsem byl jako kluk v kině s tátou a do dneška nezapomenu na to napětí, jestli Tarzan uplave krokodýlům nebo ne. Pak se toto téma stalo nosnou částí debat se spolužáky.-)) ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"The best weapon a woman has is a man's imagination." Prvotřídní atrakce. Exotika, spousta zvířat, soubojů a domorodců na odstřel. Na svou dobu morálně uvolněné, na tu současnou zase politicky nekorektní. Přes slabší začátek a všeprostupující naivitu mi to postupem času přišlo čím dál lepší.. a závěr, ten je přímo epický! ;-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Druhý Tarzan s Weissmullerom sa nesie v znamení vtedajších dobrodružných filmov so zadnou projekciou, naivným dejom a rýchlym sledom udalostí. A predsa má v sebe niečo, čo nemá azda žiadny podobný film. Istú dávku odvážnych nahých scén. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pokračování vynikajícího Tarzana z roku 1932 se nese v podobném duchu jako jeho předchůdce a to včetně dosti odvážných scén, díky kterým by o pár měsíců později cenzura film do kin už nepustila - Jane je jen velmi spoře oděná a v jedné scéně se objeví dokonce kompletně nahá, každou noc spí spolu s Tarzanem vedle sebe (v pozdějších letech by je už zřejmě dělil noční stolek nebo spíše v případě pralesa pařez :-D) a Tarzan jí každé ráno budí vášnivým líbáním na krk ... Inu v Hollywoodu před vydáním cenzorského kodexu se toho zkrátka nebáli :-)) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Opravdu důstojný pandán k literárnímu Tarzanovi. Stejně poklesle dobrodružně-romantické, akční a dryjáčnické. Naivní děj a triky, nedokonalý filmový materiál - toť vskutku modernější ekvivalent ilustrací Jiřího Wovka, překladu Z. M. Kuděje a zažloutlého papíru vydání od Toužimského & Moravce. Ba řekl bych, že tento film svou předlohu i kapánek předčí, přece jen ta krásně erotická scéna společného koupání Tarzana a Jane v žádném původním díle není. Závěrečnou třešinkou na dortu je pak bitva slonů se se lvy, opravdu pěkný match. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další příběh z džungle, kde máte skoro pocit, že jste se vrátili do dění reality show a sledujete, jak se postavy dál vyvíjejí, co prožívají a jakým nebezpečím musejí čelit. Scény se zvířaty jsou pořád dobré, ale celkově už mi to nepřišlo až tak moc nápadité. Jane je zde ale snesitelnější než v prvním dílu, navíc jsou zde celkem dobré, odvážné scény. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Johnny Weismuller bol pravy Tarzan, i ked Tarzana si zahral aj Lex Barker. Scena s krokodylmi napinava, u mna aj ta s velkymi mackami  : 77 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je po technickej stranke film o niečo lepší, ako ten z roku 1932, po stránke navity a nelogizmu je to totožné, bohužiaľ (lev v džungli, výkriky pod vodou a pod). Aj keď niektoré veci by sa dali vypichnúť, ktoré vzhľadom na rok stáli za to, je ich len málo. Jednou z nich veľmi odvážna nahá a dlhá scéna pod vodou - toto by som na ten rok netipoval ani náhodou. A bolo to urobené aj z vkusom - 0,5* za to. Hodnotenie: 55% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem s nostalgií vzpomínala na časy dětství, kdy jsem na starém křesle u půdy s velkým nadšením opakovaně pročítala prvních 8 dílů Tarzana (víc jsem nesehnala) v zažloutlém vydání z roku 1939 a putovala s vládcem pralesa, Jane i zvířaty džunglí. Tehdy jsem o filmovém zpracování námětu jen slyšela od táty a zdálo se mi jeho natočení neproveditelné. Dnes je moje potěšení neskutečné, že se mohu na Johnnyho Wiessmullera v tomto příběhu podívat. Černobílé provedení i naivita k tomuto filmu patří s přihlédnutím na dobu vzniku. I tak akrobatické gymnastické výkony i sympatická postava tohoto legendárního plavce, stejně jako velké množství skvěle secvičených zvířat a působivé přírodní scenérie mne vrátily časem o osmdesát let zpět. Jen se nemohu zbavit pocitu, že ta Jane měla být zlatovlasá. Musel to být tehdy hit, když ještě dnes v době Avataru mne tak okouzlil. Je to osobní a pochybuji, že by dnešní mladí diváci sdíleli můj názor. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu hodně naivní zpracování, ale hezky se na to kouká. A nesmím zapomenout na krásnou Maureen O'Sullivanovou. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ta zkratkovitost je úžasná. Nemůžeme najít hřbitov slonů, jednoho postřelíme a on okamžitě půjde na ten hřbitov. A hle, on je náhodou vzdálený asi 5 minut chůze! Pokud bych ale měl nadávat na zadní projekce (které tak netlučou do očí jako u jedničky), tak na na Tarzanovo zrychlené skákání, metání kotoulů a slaňování bych mohl koukat klidně hodinu. Příběhově samozřejmě brak, ale všechno ostatní je vlastně super. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Na začátky filmové tvorby to bylo celkem fajn. Vždyť díky takovýmhle aktivitám mnoha lidí se nám umožňuje vidět různé filmové skvosty v dnešní době. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká klasika medzi staršími filmami sa vracia v druhom pokračovaní tarzanej série. Myslím, že feelingovo, trikovo aj dejovo v podstate na podobnej úrovni ako jednotka, len možno s viac dobrodružnejšími scénami a vzťah Tarzana a Jane funguje skvelo. Na dnešné pomery sa už ale na tento snímok pozerá skôr vtipne ako vážne. Ale napriek tomu si to tri hviezdy určite zaslúži. 55 % ()

JUX 

všechny recenze uživatele

Druhy Tarzan s Johnnym Weissmullerem. Byvaly pritel/snoubenec Jane si privede partaka a opet patraji po miste, kam chodi sloni zemrit, aby odnesli veskerou slonovinu. Tarzan se na platne objevi po 30 minutach a dalsich 30 minut jen zachranuje Jane pred nosorozci/krokodyli/lvi. Je neuveritelny (na dnesni dobu), jak se tam jedna s domorodci - nechces jit dal, tu mas kulku do hlavy (Bic by stacil - Hm, asi jo), (O kolik muzu jsme dneska prisli - O osm - Blby, pocitali jsme s deseti na celej trek). Zaverecna lvi zranice je skvela :) Maureen plave radoby naha ;-) (EDIT - tak pry naha je, ale neni to Maureen. Toceno jeste pred schvalenim Haysova kodexu) ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Z Burroughsova už tak ředěného romantismu zbylo málo, zato si divák užije pěkně tvarovaná těla titulní dvojice v nepatrném pokrytí, případně i tvář její koketní ženské poloviny. Za pozornost stojí zvlášť Maureeniny skoky do náruče Johnnyho a jejich hrátky pod vodou. Nejlepší okamžiky jsou však vyhrazeny dokonale vedeným zvířatům : výstup lví supersmečky v závěru možná nemá ve světové kinematografii obdoby. Naopak bych oželel zápas pána džungle s krokodýlem - plaz neměl sebemenší šanci zvítězit, jsa zjevně přestárlý a z gumy. (Celá sekvence prý byla před uvedením do kin vystřižena, na své místo se vrátila až s nástupem domácího videa.) Jediné režisérské dílo Cedrica Gibbonse, autora výpravy pro mračno hollywoodských snímků ( internetová "IMDB" uvádí 1051 titulů !) a sošky Oscara. V titulcích se neobjeví Jack Conway a James C. McKay, kteří dotočili větší část filmu poté, co byl Gibbons studiem odvolán. ()

Reklama

Reklama