Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dalším pokračování příběhů o Tarzanovi se znovu setkáváme s krásnou Jane (Maureen O´Sullivan) a Tarzanem (Johny Weissmullerem). Po smrti otce se Jane rozhodla pro život s Tarzanem a zůstává v africké džungli spolu s ním. Do Afriky se opět vypravil Janin přítel Harry Holt (Neil Hamilton), spolu se svým dobrým známým Martinem Arlingtonem, který celou výpravu financuje. Chtějí pochopitelně jen jedno – zbohatnout. Holt by ještě rád přemluvil Jane, do které je už dlouho zamilován, aby se s ním vrátila zpět do civilizace. Jejich cesta má vést na tajné pohřebiště slonů, kde leží „bílé zlato" - kly těchto obdivuhodných, velikých zvířat. Tarzan je má právě sem dovést, ale i přes Janiny prosby odmítá slovy: „Sloni spí"... To by ovšem nebyl bezohledný Arlington, aby si nechal ujít vidinu bohatství, a tak postřelí jednoho ze slonů a doufá, že je umírající zvíře přivede na pohřebiště. (marťan)

(více)

Recenze (18)

fragre 

všechny recenze uživatele

Opravdu důstojný pandán k literárnímu Tarzanovi. Stejně poklesle dobrodružně-romantické, akční a dryjáčnické. Naivní děj a triky, nedokonalý filmový materiál - toť vskutku modernější ekvivalent ilustrací Jiřího Wovka, překladu Z. M. Kuděje a zažloutlého papíru vydání od Toužimského & Moravce. Ba řekl bych, že tento film svou předlohu i kapánek předčí, přece jen ta krásně erotická scéna společného koupání Tarzana a Jane v žádném původním díle není. Závěrečnou třešinkou na dortu je pak bitva slonů se se lvy, opravdu pěkný match. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"The best weapon a woman has is a man's imagination." Prvotřídní atrakce. Exotika, spousta zvířat, soubojů a domorodců na odstřel. Na svou dobu morálně uvolněné, na tu současnou zase politicky nekorektní. Přes slabší začátek a všeprostupující naivitu mi to postupem času přišlo čím dál lepší.. a závěr, ten je přímo epický! ;-) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další příběh z džungle, kde máte skoro pocit, že jste se vrátili do dění reality show a sledujete, jak se postavy dál vyvíjejí, co prožívají a jakým nebezpečím musejí čelit. Scény se zvířaty jsou pořád dobré, ale celkově už mi to nepřišlo až tak moc nápadité. Jane je zde ale snesitelnější než v prvním dílu, navíc jsou zde celkem dobré, odvážné scény. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká klasika medzi staršími filmami sa vracia v druhom pokračovaní tarzanej série. Myslím, že feelingovo, trikovo aj dejovo v podstate na podobnej úrovni ako jednotka, len možno s viac dobrodružnejšími scénami a vzťah Tarzana a Jane funguje skvelo. Na dnešné pomery sa už ale na tento snímok pozerá skôr vtipne ako vážne. Ale napriek tomu si to tri hviezdy určite zaslúži. 55 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď je po technickej stranke film o niečo lepší, ako ten z roku 1932, po stránke navity a nelogizmu je to totožné, bohužiaľ (lev v džungli, výkriky pod vodou a pod). Aj keď niektoré veci by sa dali vypichnúť, ktoré vzhľadom na rok stáli za to, je ich len málo. Jednou z nich veľmi odvážna nahá a dlhá scéna pod vodou - toto by som na ten rok netipoval ani náhodou. A bolo to urobené aj z vkusom - 0,5* za to. Hodnotenie: 55% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama