Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenci Rita (Benita Hume) a Eric (William Henry) pátrají v africké divočině po své sestřenici Jane (Maureen O'Sullivan). Důvodem je přísná podmínka v dědickém řízení, kteá z nich má učinit boháče. Průvodcem je jim protřelý lovec – kapitán John Fry (John Buckler). Cesta vede přes území bojechtivých domorodců, kde život vyloženě visí na pověstném vlásku. Ale od toho je tu král džungle – Tarzan (Johnny Weissmuller). (tomtomtoma)

(více)

Recenze (10)

Kass 

všechny recenze uživatele

Pořád poměrně zábavné, ale je to spíš taková selanka z pralesa, které chybí pořádný říz a odvázanost předcházejícího dílu. Divák si projde Tarzanův bejvák kde se Jane pochlubí skvěle vybavenou kuchyní. Zasměje se s Cheetou. Řeší se možné ohrožení vztahu Tarzana a Jane. A vše vrcholí strkanicí s domorodci. Hotová Disneyovka. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Třetí Tarzan z Weissmüllerem už není taková zábava jako předchozí dva díly, ale pořád se jedná o kvalitně natočený dobrodružný snímek. Také oproti svým předchůdcům působí díky zásahům cenzury uhlazeněji a slušněji - mrtvých domorodců minimum, zvíře snad nezemřelo žádné, Jane již není polonahá, ale má jednodílné šaty, jaké by si normální člověk v rozpálené džungli asi na sebe nevzal a už ani tak s Tarzanem nelaškuje. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Civilizovaní" lidé se rozhodnou, že je načase přivézt Jane zpátky, a to třeba i proti její vůli. Nejprve cestou přemlouvání, následně i cestou násilnější, pokud nebude zbytí. Vede to k několika zajímavým scénám, povedeným trikovým sekvencím a pořád velmi dobrým konfrontacím se zvířaty, ať už s nimi nebo proti nim. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Film Tarzan uniká naplňuje přesně to, co se od rodokapsového pobavení očekává. Tónina je nadnesená, dynamická, dobrodružně nebezpečná a světácká, menažérie africké zvířeny je přivedena na jeviště a k obveselení se předhání ve ztřeštěnosti, etnografie afrických domorodných kmenů je plná bázně z nadpřirozených zjevů a bojechtivosti. Zábava nepostrádá jisté kouzlo, byť většina postav jedná evidentně nerozumně a proti základním instinktům, ale bez toho by nebylo akčních zápletek. Film začal natáčet James C. McKay a přivedl na světlo mnoho příšerných scén, tak začala zběsilá výměna na režisérském křesle, nejvíce a nejlépe toho údajně natočil John Farrow, ale v titulcích je uveden pouze Richard Thorpe. Hrdinou dobrodružství je Tarzan (plavecký šampion Johnny Weissmuller), král džungle a postrach každého domorodého kmene. Plaváním vybudovaná postava, akrobacie a pronikavé skřeky, to jsou jeho nezanedbatelné přednosti. Kráskou dobrodružství je Jane (šarmantní Maureen O'Sullivan), Tarzanova životní družka, které nevadí prostomyslnost muže. Nevyzpytatelným padouchem dobrodružství je kapitán John Fry (zajímavější John Buckler), sebevědomý lovec a dobrodruh africké divočiny, jenž si nechce nechat ujít tu nejzajímavější příležitost z afrického pobytu. Komikem dobrodružství je Herbert Henry Rawlins (příjemný Herbert Mundin), Fryova pravá ruka s ušlechtilejším rysem osobnosti. Z dalších rolí: po Jane v africké divočině pátrající britská sestřenice Rita Parker (Benita Hume), Ritin mladší bratr Eric Parker (William Henry), nebo Fryův již osvědčený a velmi schopný náčelník domorodých pohůnků Bomba (Darby Jones). Film Tarzan uniká je vynikající zábavou pro vyčištění závitů mozkových. Johnny byl hvězdou, a to byl v dětství slabý na prsa! Litovat snad lze pouze vyhozené scény, v níž Tarzan bojoval s upírskými netopýry, a ta se přitom natáčela celý týden! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tretí film o Tarzanovi - bielom opičom mužovi. Zaujímavý dobrodružný ráz sa tu znova bije s komicky vyzerajúcimi scénami - zrýchlené scény, dokumentárne zábery na pozadí, scény na liane, malé krvilačné leguány, gumoví krokodýli a pod, ktoré sa musia prekusnúť. Príbeh je typicky klasický bez nejakého zapamätaniahodného obsahu. Pobaví humorne ladená postava krpatého belocha a oko poteší krásna O'Sullivan. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Tarzana s Johnny Weissmullerem jsem viděl ve filmotéce někdy v roce 1975. Na dobu, kdy byl natočen, je to zdařilý snímek a JW jako olympijský vítěz v plavání si samozřejmě nemohl odpustit scénu, kdy plave rychleji, než Jane stačí kolem něho po břehu jezera běžet. Tyto černobílé snímky z meziválečného období jsou možná pro mnohé k pousmání, nicméně mají něco do sebe a vřele doporučuji ke shlédnutí všem, kteří mají vkus zkažený béčkovými nebo céčkovými krváky moderní doby. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu ten feeling dobrodružství. Chybí tomu skákání po liánách, kotouly, a "poctivá" zadní projekce. Tentokrát Tarzan ani nebojuje se zvířaty. Jediné co tu vidíme je slušivě vybavené obydlí. Být Tarzan seriál, byl by tenhle díl vyloženě výplňovka, ze které by diváci byli naštvaní. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tarzan v ďalšom pokračovaní tejto ranej filmovej série, ktorá nestráca na svojom čare ani po prvých dvoch dieloch. Je to viac menej režírované podobným štýlom, triky stále skôr smiešne ako vážne myslené, ale to dobrodružné čaro tam jednoducho stále je. A Maureen O`Sullivan ako Jane bola naozaj sympatická voľba. Na tak skorú filmovú dobu to bola celkom vydarená séria, aj keď teraz už sa to dá radiť len medzi priemer. 55 % ()

Reklama

Reklama