Reklama

Reklama

Recenze (10)

Kass 

všechny recenze uživatele

Tímhle dílem Tarzan zabředl do béčkových vod, z nichž se již nevymanil. Největším problémem minulé části ("Tarzan Escapes") byl fádní příběh, který vařil z vody, ale stále na něm byla vidět áčková produkce. Nikoliv tady. Tohle je první díl potenciálně nekonečného seriálu o rodince z pralesa. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Štvrtý Tarzan s Weissmullerom sa nesie v znamení postupného opúšťania kvality na úkor rýchlosti natáčania a chabých scenárov. Film obsahuje zbytočné zrýchlené scény (beh vyzerá ako z grotesky), príde aj na prehliadku zvierat. Samotný dej je jednoduchý a priamočiary. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tarzanovská séria s Johnnym Weissmullerom sa tak isto dostala až do béčkových vôd. Aj tak je to ale ešte stále dobrá nostalgická podívaná. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

V džungli se zřítí letadlo s rodinkou, která měla namířeno do Kapského města. Rodiče nepřežijí, ale malého chlapce zachrání opičí smečka a Cheeta předá nemluvně Tarzanovi, který ho spolu s Jane vychová jako vlastního (díky zásahu cenzury Jane nemohla mít děti, neboť nebyla s Tarzanem legálně oddána). Po několika letech přichází do džungle výprava chlapcových příbuzných, kteří ho chtějí vzít zpátky sebou do civilizace. Jane stojí před dilematem, zda si chlapce nechat anebo ho vydat a umožnit mu život mimo džungli. __ Pořád se jedná o dobrou zábavu. Tento díl dokonce patří k nejvtipnějším a to nejenom díky opicím, které dělají stejné kejkle jako vždycky, ale také díky Tarzanovým počátečním rozpakům, jak se chovat k prckovi :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Byl celkem chytrý krok, že se k Tarzanovi a Jane přidalo dítě, ať už je ten příběh pořádně dramatický, což na konci celkem je. Finále už je ale takové podivné a skutečně celkem nudné, hlavně vzhledem k tomu, jak se Jane chová a jak nakonec dopadne. Tohle mohlo být skutečně dramatické, ale nebylo, což je škoda. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Štvrtý film o Tarzanovi - tiež s Weissmullerom a aj s krásnou O'Sullivan. Tým, že sa im do cesty pritrafí okolnosť s (nevlastným) dieťaťom - približuje sa filmová séria o Tarzanovi bližšie ku televíznemu a hlavne rodinnému žánru - ktorý samozrejme vtedy ešte len začínal vznikať. Nechýbajú komické zrýchlené scény i tie s lianou a tak a jasne sa rozdeľuje, čo sú "dobré" zvieratá (bylinožravce) a "zlé" zvieratá (šelmy), ale tiež aj nosorožec, ktorého neviem prečo Tarzan zabíja - z dnešného pohľadu veľmi barbarské. Oceňujem malého fagana - asi nejaké cirkusové decko - ktorý to so zvieratami, ale aj pohybovo/fyzicky zvládal veľmi dobre. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na zrychlené scény při běhu nezapomenu. Všichni tu běhají jak gazela. A scénu boje s nosorožcem si budu asi pouštět pravidelně. Příběhově to ale stojí za starou belu. Film se více soustřeďuje na Jane a chlapce, Tarzan tu není tak v popředí, jak by se slušelo. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Vždyť to bylo natočeno v době 2. světové války. Musel to být dobrý únik jít v tý době na to do kina. Na film z pralesa. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tarzan v ďalšom pokračovaní už šliape dosť rodinnou nôtou a nie každému to musí vyhovovať. Dobrodružstva je tu už menej, viac sentimentu, sem-tam nejaká tá zaujímavá scéna, vždy vtipné zrýchlené dobrodružné zábery a hlavne stále sa opakujúce boje s krokodílmi či levmi. Nič nové pod slnkom sa tu nevymyslelo, ale Maureen si stále drží svoj cute štandard. Taký priemerný film. 50 % ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Ve čtvrté z weissmullerovských tarzaniád ukazuje zuby vedle rozmanitých obyvatel džungle i výlupek civilizace, Haysův Produkční kodex : titulní syn je adoptovaný (jelikož pár, který nebyl úředně sezdán, nemá nárok na přirozené rozmnožení) a Jane oblečenější. I tak je na ni příjemný pohled, stejně jako na okapi na vycházce a Tarzanovo podvodní skotačení s Hochem, slůnětem a želvou. Maureen O´Sullivan už omrzela role sličné divoženky, a tak měla Jane ve filmu přijít o život - fanoušci si však na producentech na poslední chvíli vymohli její zmrtvýchvstání. ()

Reklama

Reklama