Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Jane Parker (Maureen O'Sullivan) cestuje do africké džungle spolu se svým otcem Jamesem (C. Aubrey Smith), který se společně s lovcem Harry Holtem (Neil Hamilton) shání po slonovině. James Parker je pevně přesvědčen, že někde v divočině existuje sloní hřbitov, na němž zahálí spousta nevyužité slonoviny. Po dlouhém bezvýsledném hledání dorazí expedice k tajuplné hoře Mlčení, která je chována domorodými obyvateli v nevysvětlitelné úctě. Zde se skutečně objeví mnoho sloních koster. K překvapení cestovatelů se však se vynoří i podivná forma lidského života: Jane je unesena divokým bílým mužem - Tarzanem (Johnny Weissmuller)... První ozvučené zpracování slavného románu Edgara Rice Burroughse z roku 1912. V hlavní roli plavecký olympijský šampion Johnny Weissmuller. (Pohrobek)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Johnny Weissmüller měl ve filmu zpočátku s rolí Tarzana dost velké problémy, protože neměl moc mužný hlas ani příliš dobrou paměť na učení textů. (raininface)
  • Tento snímek byl zakázán v nacistickém Německu, protože odporoval nacistické doktríně „dědičnosti“. (ČSFD)
  • Tarzana měl původně hrát světový rekordman ve vrhu koulí Herman Brix.Ten si však při natáčení jednoho filmu ze sportovního prostředí vykloubil rameno a roli převzal J. Weissmuller. Herman Brix,který si v polovině 30tých let změnil jméno na Bruce Bennett, hrál až na pár výjimek většinou v druhořadých filmech. (Chajimwitz)
  • Natáčení probíhalo v kalifornských lesích a na Floridě. (Terva)
  • Weissmuller byl bývalý americký šampion v plavání. V průběhu šestnácti let natočil ještě dalších 19 filmů s Tarzanem. (Pavlínka9)
  • První zvukový „Tarzan“. Do doby tohoto filmu vzniklo mnoho filmů o Tarzanovi, ale tento je první, v kterém zazněl slavný pokřik Johnnyho Weissmullera připomínající jódlování. (Pavlínka9)
  • V prvých snímkach z 30. rokov stvárňoval Cheetu šimpanz Jiggs. Koluje klebeta, že si ho z Afriky doviezol Gary Cooper, ale desili ho Jiggsove čoraz častejšie záchvaty zúrivosti, tak sa ho zbavil. Osvojili si ho manželia Gentryovci, ktorí sa venovali trénovaniu zvierat a spravili z neho filmovú hviezdu. Zahral si aj s Laurelom & Hardym, ovládal rôzne grimasy a vedel si dokonca aj zapáliť cigaretu. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)
  • V roku 1995 dostala Cheeta hviezdu na kalifornskom Chodníku slávy v Palm Springs. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)

Reklama

Reklama