Reklama

Reklama

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný snímek, v němž má Tarzan sehnat lék proti malárii, jenž by pak poslal Jane do Anglie pro nemocné vojáky, má několik napínavých scén. Tarzan hned zkraje pomůže cirkusové kouzelnici a vzápětí končí ve vězení. Kouzelnice Connie je následně obviněna, že zavraždila prince Ameera. Chlapec, Tarzan i Cheeta musí jednat rychle, jelikož pro Connie se již stlouká šibenice. Pro mne nejlepší je však poslední čtvrtina filmu, která se přehoupne do čisté fantazie. V pralese číhají masožravé rostliny, džungle je plná obřích ještěrů, co si jdou po šupinatém krku, ale nepohrdli by ani lidmi, a v jeskyni vyčkává obří pavouk. V napínavém finále dojde na zamotání do pavučin, ohrožení hrdinů padouchy a lapení v tenatech masožravky. Po letech jsem si tenhle díl nostalgicky užil. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Druhý tarzanovský snímek, který byl v roce 1943 natočen. Ve světě zuří válka a Jane je stále v Anglii, kde tentokrát už neošetřuje nemocnou matku, ale raněné vojáky. V dopise požádá Tarzana, aby pro ní sehnal nějakou medicínu na tropickou horečku pro nemocné vojáky, kteří se vrátili z Afriky. Tarzan, Boy a Cheeta se tedy vydávají ze svojí džungle přes poušť do jiné džungle, kde roste ona zázračná medicína a cestou potkají Connie, kabaretní kouzelnici a zároveň tajnou agentku, která nese poselství pro šejka. Doprovodí ji, Tarzan je vzápětí zatčen a Connie obviněna z vraždy. ___ Líbilo se mi, že kromě faktu, že Jane pracuje ve vojenské nemocnici a chce po Tarzanovi medicínu a jednoho vtipu na Mussoliniho se zde narozdíl od předchozího dílu válka vůbec neřešila a nejednalo se o žádnou propagandu. To filmu trochu přidalo. No a jinak je to opět skvělá zábava. Černobílý Tarzan mě snad zklamat nemůže :-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si myslel, že to bude od předchozího filmu "Tarzan Triumphs" celkem úpadek, přece jen náckové jsou silný béčkový kalibr, ale další film v tomhle béčkovém duchu pokračuje, a finále je toho krásným důkazem. Tam už moje béčkové srdce plesalo a tenhle Tarzan se mi možná líbil ze všech nejvíc. Prozatím. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Tady už bohužel není vůbec co chválit. Pokud se nepletu, Tarzan tu zařval až na konci jednou, po liáně se proletěl snad jen 2x (a to bídně) a nekonal se ani žádný jeho sprint přes džungli za pomocí zrychleného záběru. A právě to bylo z prvních dílů to nejlepší. Tarzan se tak už definitivně dostal do béčkových nudných vod. Zoufale chybí Jane, tady je dokonce snad 15 minut zavřený a není vůbec ve filmu, což je u filmu dlouhém 70 minut celkem dost :) ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Prostě se mi líbí filmy o lidech, kteří se vyrovnají s problémy. Tarzan je jdením z nich, a je fajn, že jsou lidi ochotní to natočit i když je jasný, že to je pohádka. Ale moc pěkná. Proč ne? ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

V poradí už ôsmy film o Tarzanovi v podaní Johnnyho Weissmullera. Nečakajte ale žiadne zázraky, nakoľko sa v zásade ide už v zabehnutých šľapajách a tento film prekvapí akurát tak trochu fantasy štýlom, ktorý niektoré scény pripomínajú. Každopádne atmosfericky stále fajn a pôvodná produkcia má proste isté čaro. 55 % ()

Reklama

Reklama