Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majiteľ cirkusu Buck Rand (Charles Bickford) unesie Boya (Johnny Sheffield) kvôli predstaveniu v jeho šou. Donúti pilota Jimmieho Shieldsa (Paul Kelly), aby jeho, Boya a jeho trénera zvierat odviezol z džungle. Tarzan (Johnny Weissmuller) a Jane (Maureen O'Sullivan) ho nasledujú do New Yorku. V súdnom spore o Boyovo opatrovníctvo Tarzan stratí nervy, v dôsledku čoho ho uväznia. Neskôr sa mu podarí oslobodiť a s pomocou Jimmieho priateľky nájde cirkus. Záchranu malého Boya mu pomôžu zrealizovať cirkusové slony. (nessbeal)

(více)

Recenze (9)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Z Tarzanova střetu s civilizací se dalo vytřískat více povedených scének. Tady k tomu, až na pár případů, téměř nedojde a Tarzan nemá s ničím vyloženě problém. Příběhově je tenhle díl snad nejhorší. Cirkusáci ukradnou Boye, a Jane s Tarzanem jedou do USA ho zachránit. Ke konci sice dostaneme nějakou tu honičku, ale jinak žádné liány, žádné zrychlené pobíhání, skoro žádná džungle. ()

brando 

všechny recenze uživatele

Jediný a opravdový Tarzan je pro mě dodneška Johnny Weissmuller. Tento olympijský vítěz v plavání a první člověk, který zaplaval stovku pod minutu, měl pro tuto roli obrovský potenciál a nikdo z jeho pokračovatelů (Barker, Lambert) nedosahují jeho kvalit. Co se filmu týče, rozhodně není nejlepší ze série a tím, že se část filmu odehrává v New Yorku vybočuje z řady, což ale vůbec nevadí. S velkým sympatiím k sérii i herci dávám 80%. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak toto je jeden z tých vydarenejších dielov pôvodnej tarzanej série, ktorá v podstate stála a padala na hlavných predstaviteľoch Tarzana a Jane. Hlavne Maureen je na zahryznutie. Tento snímok stojí na tých istých pilieroch ako tie predošlé - zrýchlené akcie, jednoduché dialógy, skvelá Cheetah. Avšak oproti predošlým dielom tu ale badať zaujímavú zápletku a konfrontáciu jednoduchého sveta s tým zložitým. Preto u mňa nadpriemerné hodnotenie. 65 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tarzan a Jane si udělali výlet do New Yorku, aby zachránili Kluka (tak zní jméno jejich adoptivního syna) ze spárů hamižných cirkusáků, kteří ho unesli z džungle. Další Tarzanovo dobrodružství změnou prostředí rozhodně nijak neztratilo, naopak získalo. Konfrontace Tarzana a civilizace je docela zábavná a konfrontace Cheety a civilizace ještě stokrát zábavnější, takže se určitě jedná o hodně příjemné oživení celé série. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Myslí, že tento šiesty film s Weissmullerom je lepší ako jeho prvé dva filmy, hlavne naivita už tu nie je taká výrazná. To, že sa odohráva príbeh poväčšine v New York mu dodáva tempo a zaujímavé zápletky či humorné situácie. Nebyť tých trápnych zrýchlených pohybov, možno by som dal aj 1* nahor. Ináč keby tá opica urobila niečo podobné mne, tak ju odstrelím :) Hodnotenie: 65% ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama