Reklama

Reklama

Monstrum - Bestie z hory Inwangsan

Trailer 1

Obsahy(1)

Velitel palácové stráže Yoon Gyeom (Myeong-min Kim) se nepohodne s králem (Hee-soon Park), opustí palác a usadí se v horách se svým přítelem Sung Hanem (In-kwon Kim). Společně pak vychovávají Yoonovu dceru Myung (Hyeri). Jednoho dne se u jeho dveří objeví mladý palácový strážce Heo (Woo-shik Choi) a žádá ho, aby se vrátil do paláce a pomohl polapit monstrum, které zabíjí lidi na hoře Inwangsan. (LangiJ)

(více)

Recenze (26)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní Korea je ve znamení historických hororů a po historickém zombie survivalu Rampant, je zde další historický kousek, kde Korejskou dynastii Joseon terorizuje Monstrum. Je to spíše takové fantasy dobrodrůžo s hezkými triky, pěknou výpravou a obří CGI příšerkou, která sice dech nevyrazí, ale líbila se mi. Dojde i na trochu brutality a finále je hezky velkolepé. Já se vcelku dobře bavil, ale od Heo Jong-Ho možná nejslabší počin. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Historická “nicka” ktorá nedokáže nijak zaujať. Či čo mám velebiť? Kostýmy? Toto mal byť horor, nie nejaká prezentácia minulosťou kórejskej ľudovej tvorby bez zápletky, ktorá by si aspoň sčasti získala pozornosť diváka. Bohužiaľ, nič z toho čo bolo “sľúbené”, nesplnilo moje očakávania. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dost roztahaný příběh o jednom přerostlém mazlíčkovi a palácových intrikách. Pořád jsem váhal mezi třemi a dvěma hvězdami, ovšem debilní konec to fakt zazdil. Spoiler: „A jak jsi ten výbuch přežil?" No právě, to už byla čirá fantazie, tudíž se přikloním k 2*. Na druhou stranu jsem rád, že Korejci pořád natáčejí horší filmy než v Evropě i Americe. Od doby, kdy jsem viděl The Divide z nich nemám dobrý pocit... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Oproti béčku Rampant ze stejného roku podle mě mnohem smysluplnější scénář, a celkově lepší film. Sice můžeme trochu nadávat na to, že film si pro sebe zabral Kim Myeong-min a ostatním nedává moc dýchnout, ačkoliv tady pár velkých jmen je, nikdo nic zazračného nepředvádí, kromě hlavního herce. Celkem slušné efekty, souboje, atmosféra, je to historická akční blbinka, která má svoje kouzlo. Spíše by mě zajímalo, kde sehnat korejské povídky tohoto druhu z dávných dob, které někdo tehdy zapsal. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní a průměrně natočený mix akčního historického filmu, krvavého hororu se zabijáckým monstrem a dementní komedií. Pro celkovou atmosféru jsou signifikantní hlavní hrdinové, dva bratři a dospělá dcera jednoho z nich, přičemž oba muži mají být jednak komediální postavy nemotorných nešiků a zároveň bývalí členové královské gardy, profesionální bojovníci a mistři bojových umění, což nejde úplně dohromady. Až na nepříliš funkční humor jde o povětšinou docela efektní a zábavnou vykrádačku všeho možného s hezkou kamerou, bohatou výpravou a slušnými triky, v níž se bohužel dost tluče snaha o seriózní dramatické pojetí s komediální nadsázkou. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Monstrum je na naše poměry hodně zvláštní žánrový mišmaš, avšak v rámci jihokorejské produkce jde o typický standard. Snímek v sobě snoubí (místy velice náhodným způsobem) prvky historického akčního filmu, hororového fantasy a osobité komedie, a i když to zní jako nekonzistentní kombinace, po většinu stopáže to nějakým zázrakem fungovalo. Ke konci mně už sice celkem dost pila krev Myung se svým neustálým "Otče!" a závěrečná konfrontace s "Jiskřičkou" byla krapet mimo mísu, nicméně film vesměs nenudil a celkem ubíhal. P.S. Ve výsledku mi to přišlo jako jakýsi hybrid mezi Bratrstvem vlků a jakýmkoli "animal horrorem" o genetickém křížení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nevzalo. Pokud se film pohybuje v mezích šavlovaček, tak je vše oukej. Když dojde na palácové intriky, tak už je to horší, ale na druhou stranu kvůli nim se na to člověk nekouká. Nicméně ve chvíli, kdy vyleze na scénu monstrum, tak je to nuda. Když pominu ne moc povedenou vizualizaci, tak nápaditě se nechovala ani sama potvora. Já sice rozumim tomu, že takové zvíře by nejspíš opravdu jen běhalo, řvalo a občas něco sežralo, ale coby diváka mě něco takového může bavit jen chvíli. Herce ocenit nedokážu, ale jako plus beru, že mi přinejmenším nevadili. Ale i tak je to z mého pohledu nic moc. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nefunkčný mix drámy o zákulisných intríg na najvyšších miestach v paláci a hororu s nejakým CGI monštrom. Tie intrigy sú neskutočne nezáživné a tá hororová línia ma tiež dvakrát nebavila, keďže mi boli nevýrazné postavy ukradnuté. Monštrum malo síce kvalitné CGI, ale typovo ma ničím neohromilo. Akčné scény sú tuctové. Celkovo to je jedna veľká nuda. Ani dosť komické, ani dosť hororové, ani dosť dramatické. Proste nijaké. 4/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Podle infa, co se ke mně předem dostalo, jsem si myslela, že to bude pitomina mixu žánrů, který nemusím, ale nakonec to bylo příjemný překvapení, u kterého jsem se dobře bavila. Vůbec to nevidím jako horor nebo komedii, spíš je to dobrodružný, historický film mixnutý fantasy o vyšetřování záhadných úmrtí, kde vše není tak, jak se na první pohled zdá. Obsazení je fajn, detektiv K opět na scéně, tentokrát sice v jiné roli, ale v lecčems mi charaktery postav přišly podobné. Líbil se mi příběh a jak to celé vymysleli, jen monstrum bylo takové slabší. Slušné 3,5*. Přeloženo. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Celý čas som si myslel, že je to čístokrvý čínsky výplach. Na konci som však zistil, že to spáchali Kórejci. Spočiatku fajn, všetci vedeli, že to robia ľudia a nie monštrum. Trochu vraždy, trochu násilia, nejaká tá zápletka a tajomno. Potom to však chytí ráz zbesilej píčoviny, kde jeden porazí stovku a stovka neporazí jedného, kde všetci zrazu s niekym bojujú, kde ich monštrum požiera a elitní bojovníci sú zrazu nepoužitelní. A celé v tme za osvetlenia ohňov a fakiel. Vizuálne pekne, dejovo je ale druhá polka len taký povrchný cgi paškvil odohrávajúci sa v tme. Ten záver to pohnojil totálne. Ako jednohubka dobre. 3 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V Jižní Korei v roce bůhvíkolik (je to tam řečené, ale už si to nepamatuji) řádí monstrum co zabíjí lidi. Král to nezvládá a navíc ho chtějí sesadit tak povolá svého dřívějšího velitele stráží, jeho kamaráda a jednu pipku. V podstatě pohádka pro malé děti založená údajně na skutečné události z dobových pramenů humorově na úrovni Pata a Mata herecky kromě ústřední čtveřice též těžká bída a jediné co jde pochválit je monstrum a gore. Pusťte si radši tohle . https://www.csfd.cz/film/32314-bratrstvo-vlku-hon-na-bestii/komentare/ ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc. Převážnou část je Bestie z hory Inwangsan nudná a taková překombinovaná, kdy jediné, co za to stojí, jsou bojové sekvence. Blíže k závěru se to však začíná zlepšovat a aspoň trochu jsem se bavil. Jihokorejci v poslední době předvádí, že mají co do filmového světa nabídnout, ale toto nebyla zrovna trefa do černého. Vizuálně však odvedli dobrý kus práce. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hm tak bohužel je to dost splácané, neudrží to nějakou rozumnou míru napětí a akce je vysloveně průměrná. Herecky to celkem šlo, Myeong-min Kim je opět výrazný jako vždy, ale za prvé mu scénář moc nepomáhá, a za druhé je bohužel asi jedinej kdo to dovede trochu rozsvítit. Jinak je to motanice stylů a žánrů, jako horor to nefunguje, historické drama také ne a komediální prvky jsou slabé. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné spracovanie. Triky na úrovni, dobové spracovanie a výprava tiež pekná, obsadenie vyšlo a infantilných vtípkov bolo absolútne minimum. Neľutujem zhliadnutie. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Juzna Korea opat na scene s filmom,ktory je taky mix roznych zanrov,trosku historicky,akcny,hororovy,komedialny i fantasy,samozrejme dobre natoceny,triky ok,monstrum sa mi tiez pacilo,skoda,ze to malo pomalsi rozjazd,ale aj tak sa jedna v celku o fajn zalezitost...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Južná Kórea dokazuje, že vďaka jedinečnému prostrediu a mentalite dokáže natočiť také filmy, ktoré v americkej produkcii by dopadli zle. Intrika v kráľovskom dvore plus monštrum a tieto dva veci sú „namiechané“ v správnom pomere. Páčil sa mi, že posledná scéna odpovie na konci vznikajúcu otázku. P.S.: Tento film so štítkom komédia? No nehnevajte sa... Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Ta příšera, které se říkalo vskutku rozkošně ”Jiskřička” měla šmrnc. Ovšem ten samotný příběh, vůbec nefunguje ani jako dobrá komedie. Poněvadž to má ke komedii asi nejblíže. ()

Reklama

Reklama