Reklama

Reklama

Monstrum - Bestie z hory Inwangsan

Trailer 1

Obsahy(1)

Velitel palácové stráže Yoon Gyeom (Myeong-min Kim) se nepohodne s králem (Hee-soon Park), opustí palác a usadí se v horách se svým přítelem Sung Hanem (In-kwon Kim). Společně pak vychovávají Yoonovu dceru Myung (Hyeri). Jednoho dne se u jeho dveří objeví mladý palácový strážce Heo (Woo-shik Choi) a žádá ho, aby se vrátil do paláce a pomohl polapit monstrum, které zabíjí lidi na hoře Inwangsan. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (26)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní a průměrně natočený mix akčního historického filmu, krvavého hororu se zabijáckým monstrem a dementní komedií. Pro celkovou atmosféru jsou signifikantní hlavní hrdinové, dva bratři a dospělá dcera jednoho z nich, přičemž oba muži mají být jednak komediální postavy nemotorných nešiků a zároveň bývalí členové královské gardy, profesionální bojovníci a mistři bojových umění, což nejde úplně dohromady. Až na nepříliš funkční humor jde o povětšinou docela efektní a zábavnou vykrádačku všeho možného s hezkou kamerou, bohatou výpravou a slušnými triky, v níž se bohužel dost tluče snaha o seriózní dramatické pojetí s komediální nadsázkou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dost roztahaný příběh o jednom přerostlém mazlíčkovi a palácových intrikách. Pořád jsem váhal mezi třemi a dvěma hvězdami, ovšem debilní konec to fakt zazdil. Spoiler: „A jak jsi ten výbuch přežil?" No právě, to už byla čirá fantazie, tudíž se přikloním k 2*. Na druhou stranu jsem rád, že Korejci pořád natáčejí horší filmy než v Evropě i Americe. Od doby, kdy jsem viděl The Divide z nich nemám dobrý pocit... ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Oproti béčku Rampant ze stejného roku podle mě mnohem smysluplnější scénář, a celkově lepší film. Sice můžeme trochu nadávat na to, že film si pro sebe zabral Kim Myeong-min a ostatním nedává moc dýchnout, ačkoliv tady pár velkých jmen je, nikdo nic zazračného nepředvádí, kromě hlavního herce. Celkem slušné efekty, souboje, atmosféra, je to historická akční blbinka, která má svoje kouzlo. Spíše by mě zajímalo, kde sehnat korejské povídky tohoto druhu z dávných dob, které někdo tehdy zapsal. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nefunkčný mix drámy o zákulisných intríg na najvyšších miestach v paláci a hororu s nejakým CGI monštrom. Tie intrigy sú neskutočne nezáživné a tá hororová línia ma tiež dvakrát nebavila, keďže mi boli nevýrazné postavy ukradnuté. Monštrum malo síce kvalitné CGI, ale typovo ma ničím neohromilo. Akčné scény sú tuctové. Celkovo to je jedna veľká nuda. Ani dosť komické, ani dosť hororové, ani dosť dramatické. Proste nijaké. 4/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Podle infa, co se ke mně předem dostalo, jsem si myslela, že to bude pitomina mixu žánrů, který nemusím, ale nakonec to bylo příjemný překvapení, u kterého jsem se dobře bavila. Vůbec to nevidím jako horor nebo komedii, spíš je to dobrodružný, historický film mixnutý fantasy o vyšetřování záhadných úmrtí, kde vše není tak, jak se na první pohled zdá. Obsazení je fajn, detektiv K opět na scéně, tentokrát sice v jiné roli, ale v lecčems mi charaktery postav přišly podobné. Líbil se mi příběh a jak to celé vymysleli, jen monstrum bylo takové slabší. Slušné 3,5*. Přeloženo. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama