Reklama

Reklama

Nezdolná Kimmy Schmidt

(seriál)
  • USA Unbreakable Kimmy Schmidt (více)
Trailer 1
USA, (2015–2019), 25 h 41 min (Minutáž: 24–54 min)

Kamera:

John Inwood

Hrají:

Ellie Kemper, Tituss Burgess, Jane Krakowski, Carol Kane, Ki-hong Lee, Jon Hamm, Adam Campbell, Tim Blake Nelson, Tina Fey, Martin Short, Dean Norris (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(51)

Po záchraně z apokalyptického kultu odchází Kimmy do New Yorku, kde se setkává se světem, o jehož existenci neměla ani ponětí. (Netflix)

Recenze uživatele Thomick k tomuto seriálu (1)

Nezdolná Kimmy Schmidt (2015) 

Americká odpověď na Bridget Jones. Sem tam mrazivě povědomá; jindy (a povětšinou) zase tak moc vzdálená, jak jen to je technicky možný. Obsazení Ellie Kemper byl super tah, neboť ta typicky feyovský hlášky a ksichtíky ještě vytuční, přičemž hlavní postavě jednim tahem dodává na roztomilosti, která je zde obzvlášť potřeba. Co se dalších postav týče, hemží se to tu prvoplánovkama (Jacqueline, Dong, ale i Titus "Bald by choice" Andromedon), stejně jako relativně originálníma a správně cáklýma charakterama, z nichž mě asi nejvíc bavila nenápadná paní správcová Lillian. --- "You know, Disney lies to little girls. Step mothers aren't scary. And nannies aren't magical. And dwarfs do NOT let you sleep in their house without expecting something." --- Edit po druhý sérii: Nic, já jsem se regulérně zamiloval. Na pět hvězdiček a zařazení do topky mě definitivně zviklala role pro autorku samotnou, která možná neni napsaná dokonale, ale v kontextu seriálu dokonalá je - cynická, až dekadentní, Kimmy slušivý zrcadlo nastavující. Nezvykle explicitní apel na zavržení Redskins závěrem velmi potěšil a zhruba potisící zdokumentoval, že Tina Fey moc dobře ví, jak psát a co psát. Sofistikovaná zábava pro, um, nesofistikované? --- "So I don't get pissed off. I get pissed on!" ()

Reklama

Reklama