Reklama

Reklama

Kryštof - Inzerát

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Česko, 2012, 4:33 min

Recenze (7)

castor 

všechny recenze uživatele

Pod nocí ukrytá, do nebes rozpitá. Když Richard Krajčo a jeho tým vyslali do éteru Inzerát, měli zase vyhráno. Další chytlavý kus s originálním textem, silnou melodií, perfektní prací muzikantů a zastřeným hlasem charismatického zpěváka. Kryštof a jejich koncerty jsou naplněné takovou zvláštní energií, jejich skladby mají sílu, což pravidelně dokazuje sborový zpěv tisíců návštěvníků. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I na inzerát se dá najít zahraniční hudební producent pro úplně obyčejnou a otravnou českou kapelu. A tak se i stalo. Tenhle hudební počin je výsledkem spolupráce se zahraniční produkcí. Jde jen o to, jestli se v případě kapely Kryštof dá vůbec hovořit o hudbě, nebo se jen jedná o komerční produkt, který výborně splňuje koncept rádií a hudebních stanic. V čem je třeba Kryštof horší nebo lepší něž nějaká dead metalová kapela?! Samozřejmě i u tohoto pilotního singlu platí, že musí být chytlavý a líbivý, ale už to neplatí o frontmanovi kapely, který připomíná štamgasta nádražní restaurace. Nemytého, nečesaného a zasviněného. Richard Krajčo je přímo odpudivý, a to nejen svojí image, ale i domýšlivým postojem ambiciozního frajera. No schválně, kterou písničku si od něj pustit, abyste se nadchli. Křídla z mýdla? Cosmoshop? Rubikon? Textově si drží metaforickou sofistikovanost. Předně si žádný text nezapamatujete, jak to má překombinované. Konkrétně tenhle klip ještě relativně vypadá normálně. Nevypadá, že by byl natočený kamerou vypůjčenou od štábu tv novin. Je sice sporné, jestli prošel obrazovou korekcí, koneckonců o tom dodnes panují dohady. Nicméně, máme tady nesympatického umělce, který bude chodit od jednoho "kultúráku" ke druhému a v masce českého Brada Pitta bude prosit pořadatele, aby mohl v sobotu v podvečer vystoupit. K tomu dodá, že se bude jednat o úplně poslední vystoupení kapely z nejposlednějších, ale Praha, Brno i Ostrava koncert odmítly s tím, že nemají sál s takovou kapacitou diváků pro rozlučkový koncert. Když kapela neuspěje s obcházením "kultúráků", podá si INZERÁT s tímto zněním: "Na INZERÁT hledám svůj "kultúrák".... a jsem pěknej čurák". No vida, stačilo jen trochu pozměnit nevybalancovaný text písně, a hned je z toho hitovka! 20% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vo videoklipe sa podarila. Aj keď je to jeden z tých videí, ktoré vlastne nehovoria v podstate o ničom, ale natočené obrázky mu predsa len dodávajú hodnotu. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ještě relativně normální muzika, co se snad dá i poslechnout aniž byste pocťovali neuvěřitelný vztek vůči falešnosti a neupřímnosti textů, pana Ríšy. Ta prává přetvářka přišla až s Kryštofkempy na které pak navázalo album Srdcebeat. Ale i tak, já to prostě Krajčovi nevěřím ani v Inzerátu. Asi takřka před 10 lety to byl zajímavý člověk s dobrými myšlenkami a názory, které obsahovali i jeho písně. Vlastně to byl opak toho komerčního falešného, zákeřného Krajča v současnosti. Brzy ale nastala změna, která už zde je taky trochu vidět. Já bych ho chtěl totiž vidět, jak vysvětluje význam textu. Rozchod, inzerát, chápu. Ale.... ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Tenhle song mi v hlavě hraje už tak půl roku neustále, nevadí mi to. Jedna z nejlepších českých písní. Když člověk správně pochopí text, tak se v něm doslova najde. - 10/10 - ()

Reklama

Reklama