Reklama

Reklama

Supergirl - Season 4

(série)
Trailer
USA, (2018–2019), 15 h 33 min (Minutáž: 42–43 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Mehcad Brooks, David Harewood, Chyler Leigh, Katie McGrath, Jesse Rath, Sam Witwer, Lynda Carter, Brenda Strong, Rhona Mitra, Robert Baker (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Série sleduje Karu, reportérku a mimozemšťanku se superschopnostmi, která bojuje proti těm, kteří ohrožují Zemi, a následky jejího používání mystiky a cestování v čase. (LUKICKK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po moc dobré třetí řadě přišla ke slovu aktuální tématika migrantů a rasistů. Mám názory shodné s hlavními hrdiny a věřím v presumpci neviny, ale nemám rád, když jsou názory, které sdílím násilně vnucovány všem. Jakmile něco prosazujete příliš hlasitě, často protipól, který se snažíte přesvědčit o svých myšlenkách jen utvrdíte v jeho nahlouplém názoru. A to pro třetí sérii může být v mnohém fatální. Stejně je to i s postavou trans genderu, která přibyla, aby se naplnily nepsané kvóty Hollywoodu posledního desetiletí. Podtrženo, sečteno, podporuji boj hlavních hrdinů za rovnoprávnost ve všech bodech, ale celé je to seriálově velmi nevyvážené. Snad se u páté řady dočkáme opět vyšší kvality. ()

Reklama

SNCIS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery: "Ten výnos dává mimozemšťanům jejich práva." - "A proč by nějaká měli mít? Jsou zde, jen aby nám ubližovali." - "Nechtějí nikomu ublížit. Většina z nich utekla před válkou a násilím, stejně jako já, když jsem přistála na Zemi." - "Oni nejsou jako vy... Vy jste superhrdinka." Rasismus je téma, kterou tato série žije. Do toho tématu scénáristé daly: Extrémistu Bena Lockwooda, který nesnáší mimozemšťany a několik jich zmlátil a zabil. Pomstychtivého mimozemšťana Manchestera Blacka, který kvůli honu na mimozemšťany přišel o přítelkyni. Klona Supergirl, Red Daughte a za nitky tahajcího Lexe Luthora. Této ikonické komiksové postavy se překvapivě skvěle zhostil Jon Cryer. Všechny postavy, které jsem vyjmenoval to oživili. Díky nim a tématu o rasových menšinách bylo stále co vyprávět. Dle mého naprosto parádní série, které snad nelze nic vytknout. - 100%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Crossover byl tento rok dobrý, ostatně jako vždycky. Ale začátek 4. řady je taková sprcha, že to budu muset zase na čas dát k ledu. Ty střihy mezi jednotlivými sériemi jsou náročné. Nic moc nenavazuje, nové postavy přichází jakoby nic. A i taková věc jako Superman na Argu je vyřešena jednou větou. To není nic moc příjemného. A do toho ta sovětská Supergirl... Další vývoj s Agentem of Liberty je vysloveně nepříjemný. Chápu, že to, co se děje v Trumpově USA musí nějak ovlivnit i tamní popkulturu, ale tohle je fakt síla. Podobné problémy mám s AHS: Cult. Kdyby takové poselství bylo v celé Arrowversi, chápala bych to, ale např. Batwoman si řeší jenom to svoje. Už dlouho chybí kvalitní L drama, ale přichází transka, která je zároveň míšenec člověka a mimozemšťana. Well... První dvě třetiny série byly tak mimo, že kvalita cca pěti posledních dílů už to zachránit nemůže. Je to velký risk, takhle hazardovat s diváky. ()

Dave12345678 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby mi na začátku této série někdo řekl, že tato série bude nejlepší sérii Supergirl, asi bych se začal smát, protože všechno nasvědčovalo opaku. Začátek byl velmi politický a nudný. Seznámili jsme se se zaporákem Agentem of Liberty, který je docela v pohodě, ale není schopen bojovat. Pak je tady skupina zaporáků Elite, která je opravdu zajímavá. Když se ale na scénu dostává Lex Luthor a všechno v této sérii propojuje, konečně si Supergirl začínám užívat. Lexův plán je opravdu parádní, jeho motivace skvělá, i když není podle mě tak dobrý zaporák jako Reign, je rozhodně další skvělý zaporák v tomto seriálu. I když byly speciální efekty docela otřesné, přesto si myslím, že tento rok se Supergirl opravdu podařila. Byla představen nová hrdinka - Dreamer. Vůbec mě teda nezajímá její minulost, ani nic okolo ní, tato postava mi přijde extrémně nudná. Samozřejmě je to Supergirl, takže jsme se dočkali i řešení vztahů. Na pátou sérii se opravdu těším, protože se Lena dozvěděla kdo je Supergirl a také kvůli Krizi. Nejlepší epizody: Elseworlds, part 3; The Quest for peace; O Brother, where art thou. Nejhorší epizody: Blood memory, American alien, Parasite Lost. Hodnotím 82% ()

Galerie (374)

Zajímavosti (5)

  • Když zápasí Superman/John Deagan a Superm ze Země-38, žena která je vidí vykřikne „Bizzaro“. Bizzaro je Supermanův protipól, častá záporná postava v příbězích o muži z oceli. Je jeho naprostým opakem, ale má jeho schopnosti. (spacemaster)
  • V epizodě mluví Oliver (Stephen Amell) a Barry (Grant Gustin) s barmanem Garrym. Jde o postavu ze seriálu Legends of Tomorrow (od r. 2016) , kde jde o jednoho z členů Time Bureau. Další narážkou na tento seriál je jeho prohlášení, že Oliver a Barry nejsou jeho hrdinové, ale jeho „legendy“. (spacemaster)
  • Název epizody je téměř totožný s podtitulem Supermana 4 z roku 1987, tedy The Quest For Peace. (JG9)

Reklama

Reklama