Reklama

Reklama

Supergirl - Season 1

(série)
USA, (2015–2016), 14 h 22 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Melissa Benoist, Mehcad Brooks, Chyler Leigh, David Harewood, Calista Flockhart, Dean Cain, Laura Benanti, Helen Slater, Owain Yeoman, Faran Tahir, Ben Begley (více)
(další profese)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Kara Zor-El byla před destrukcí Kryptonu vyslána na Zem, aby chránila svého bratrance Kal-Ela. Skončila ale ve Phantom Zone, kde neplyne čas. Jakmile se odtud dostala, její bratranec už dospěl a stal se z něj Superman. Karu vychovávali Danversovi. Nyní Kara pracuje jako asistentka mediální magnátky Cat Grant a snaží se zapadnout. Když se ale její nevlastní sestra Alex octne ve smrtelném nebezpečí, Kara ji pomocí svých schopností zachrání. Svět tak má nového superhrdinu – Supergirl. Kara spolupracuje s agenturou DEO na dopadení mnoha mimozemských zločinců. Brzy ji však ale začne dohánět minulost, když se v jejím životě opět objeví její teta Astra a strýc Non, kteří mají se Zemí ďábelské plány. (Dave12345678)

(více)

Recenze (14)

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot byl lepší než jsem očekával. Melissa Benoist je sympatická. Akce taky ušla, člověk se párkrát zasmál. Akorát Olsenova osobnost mi nějak nesedí. Za pilot 66 % Edit Po celé sérii jsem spokojený. Supergirl určitě předčila má očekávání. Rozhodně není perfektní a má co zlepšovat. Ale především zhruba od třetiny série jsem se bavil. Některé epizody nebo jejich části byly trochu slabší (očekávaný crossover s Flashem byl strašně křečovitý) a finále úplně nevyužilo svůj potenciál, ale i tak jsem spokojený. 72 % ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Melissa Benoist je celkem fajn, to je celý. Tolik trapných dialogů a situací!!!...Celkově poměrně slabota, má to i dobré momenty, ale za poslední čtyři díly jsem si nejvíc utápěl v trapných dialozích právě (ne)velkolepého finále. A těch proslovů a monologů, chjo. A ten děsnej cliffhanger! takhle se to nedělá! Dobrej cliffhanger by byl, kdyby ukázali, kdo v tý lodi je a pak se s tim fanoušci popasujou. No nedělam si naděje, že CW nějak seriálu přilepší, spíše naopak, protože se sníží sledovanost a tím i rozpočet a tvůrci zůstávají, takže nic extra. A Superman mě naštval, nic proti herci (zatím) a Smallvile jsem sice nesledoval, ale mám rád toto propojování a doufal jsem v angažmá ex Clarka Kenta. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

V zápletkách, akci, vztazích i chování povětšinou velice hloupoučká (ale nenáročně zábavná) komiksovka si s ničím hlavu nelámala a (s)prostou logiku neřešila. Dokonale se ovšem povedl casting především dámských rolí - naprosto úžasná, neodolatelná Melissa Benoist jako Supergirl a energická Calista Flockhart jako její jízlivá, přezíravá šéfová. Naopak überfail ve ztvárnění Jamese Olsena maskulinním plešatým černochem, ze kterého Kaře instantně vlhly kalhotky, byl zase hodně mimo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sérii Supergirl nikdo nevěřil. Její komiksy u nás málokdo četl, v globálu pak chyběl Superman a ano, v této verzi je Jimmy Olsen černoch. Ale naštěstí celou sérii držela nad vodou Cat Grant (Calista Flockhart) a úsměv hlavní hrdinky v podání Melissy Benoist. Ukázalo se, že spojit její příběhy s Martianem Manhunterem v utajení může být zajímavá premisa. V závěru řady pak přišlo první setkání se spřáteleným Flashem a bylo vymalováno. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery: "Když jsem byla malá, má planeta Krypton umírala. Byla jsem poslána na Zem, abych ochránila svého bratrance. Ale má loď se vychýlila z kurzu a než jsem se sem dostala, můj bratranec již vyrostl a stal se Supermanem... A tak jsem skrývala své schopnosti až donedávna, kdy mě nehoda přiměla odhalit se světu. Pro většinu lidí jsem asistentka v Catco Worldwide Media. Ale v tajnosti pracuji se svou adoptivní sestrou pro DEO, abych ochránila své město před mimozemským životem a kýmkoli jiným, kdo by mu chtěl ublížit..." Po temném Arrowovi, vtipném Flashovi a sci-fi Legendách je tu přeslazená Supergirl! Superman tu je, ale i není - hodně se o něm mluví a dokonce i svou sestřenku párkrát zachrání, ale je to natočený tak, že mu nikdy neuvidíte do tváře a nikdy nepromluví. Vyjadřuje se pouze prostřednictvím e-mailů, které píše sestřenici. Hlavní postavou je sladká blondýna, kterou roztomilé ztvárňuje Melissa Benoist. Hlavní zápornou postavou je Laura Benanti a ta si střihla dvojroli: Ztvárňuje zlou tetu Astru i matku Supergirl Aluru Zor-El. Jinak se dá říct, že to tvoří pouze ženy, protože mužské postavy tu nevinikají a jsou nezajímavé, výjimkou je pouze zelený marťan J'onn J'onzz. Triky a efekty jsou někdy hodně C()()L, ale někdy jsou hrozný, až jsou k smíchu. Epizody: Nejlepší epizoda v této série je ta s Flashem (Worlds Finest). "Jsem Flash." - "Měla bych tě znát?" - "Počkej, ty nevíš, kdo jsem?" - "Měla bych?" - "Říká ti něco Green Arrow? Black Canary?" - "Promiň." Zmíním ještě tu, kde je červený kryptonit (Falling), kde se Supergirl promění v mrchu. Zklamání je finále (Myriad, Better Angels) to je spousta keců a žádná akce. Takže průměrné počátky ženy z oceli. - 50%. ()

Galerie (220)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet epizody činil 14 milionů amerických dolarů – zbylé epizody v první sérii pak vyšly přibližně na 3 miliony dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama