Reklama

Reklama

Supergirl - Season 1

(série)
USA, (2015–2016), 14 h 22 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Melissa Benoist, Mehcad Brooks, Chyler Leigh, David Harewood, Calista Flockhart, Dean Cain, Laura Benanti, Helen Slater, Owain Yeoman, Faran Tahir, Ben Begley (více)
(další profese)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Kara Zor-El byla před destrukcí Kryptonu vyslána na Zem, aby chránila svého bratrance Kal-Ela. Skončila ale ve Phantom Zone, kde neplyne čas. Jakmile se odtud dostala, její bratranec už dospěl a stal se z něj Superman. Karu vychovávali Danversovi. Nyní Kara pracuje jako asistentka mediální magnátky Cat Grant a snaží se zapadnout. Když se ale její nevlastní sestra Alex octne ve smrtelném nebezpečí, Kara ji pomocí svých schopností zachrání. Svět tak má nového superhrdinu – Supergirl. Kara spolupracuje s agenturou DEO na dopadení mnoha mimozemských zločinců. Brzy ji však ale začne dohánět minulost, když se v jejím životě opět objeví její teta Astra a strýc Non, kteří mají se Zemí ďábelské plány. (Dave12345678)

(více)

Recenze (14)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Melissa Benoist je celkem fajn, to je celý. Tolik trapných dialogů a situací!!!...Celkově poměrně slabota, má to i dobré momenty, ale za poslední čtyři díly jsem si nejvíc utápěl v trapných dialozích právě (ne)velkolepého finále. A těch proslovů a monologů, chjo. A ten děsnej cliffhanger! takhle se to nedělá! Dobrej cliffhanger by byl, kdyby ukázali, kdo v tý lodi je a pak se s tim fanoušci popasujou. No nedělam si naděje, že CW nějak seriálu přilepší, spíše naopak, protože se sníží sledovanost a tím i rozpočet a tvůrci zůstávají, takže nic extra. A Superman mě naštval, nic proti herci (zatím) a Smallvile jsem sice nesledoval, ale mám rád toto propojování a doufal jsem v angažmá ex Clarka Kenta. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot byl lepší než jsem očekával. Melissa Benoist je sympatická. Akce taky ušla, člověk se párkrát zasmál. Akorát Olsenova osobnost mi nějak nesedí. Za pilot 66 % Edit Po celé sérii jsem spokojený. Supergirl určitě předčila má očekávání. Rozhodně není perfektní a má co zlepšovat. Ale především zhruba od třetiny série jsem se bavil. Některé epizody nebo jejich části byly trochu slabší (očekávaný crossover s Flashem byl strašně křečovitý) a finále úplně nevyužilo svůj potenciál, ale i tak jsem spokojený. 72 % ()

Reklama

Mouchal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další do party superhrdinských telenovel typu Arrow a Flashe. S jedinou výjimkou. A tou je ženská hlavní představitelka (takže si asi dokážete představit, že vztahy se tu budou rozebírat ještě podstatně více). Nicméně Supergirl to zas vynahrazuje svým příjemným zpracováním, hezkým úsměvem a občas solidní akcí (občas je na místě, protože někdy je ta "akce" jen to, že do sebe dva Kryptoňané palí oční lasery). Herecky žádná hitparáda (krom pár výjimek), ale do seriálu s touto tématikou je to asi omluvitelné. Konec konců člověk si na ty občas toporné postavy časem zvykne a přestanou mu vadit (pokud si už člověk nezvykl z podobných seriálů). Jak to tak bývá, seriál sem tam přijde s padouchem enormního potenciálu, kterého po jedné jeho epizodě už neuvidíme, což je dost škoda, když hlavním padouchem, který nás provází celou první sérií je takový elasťákový trumbera. Největší klad je asi v tom, že i přes všechny tyto mušky na kvalitě jsem se na Supergirl vždycky díval dost rád (a to je právě oproti uvadajícímu Arrowovi velká změna). Někdy je to sice naivní, hloupý nebo dokonce dost dětský, ale tak je to seriál, který se nesmí brát moc vážně. Pokud už sledujete alespoň jeden superhrdinský telenoveloseriál (ne, Daredevil tam fakt nepatří), tak se u Supergirl budete cítit jako doma. Clarka ve finále pěkně zazdili. Hehe. 65% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sérii Supergirl nikdo nevěřil. Její komiksy u nás málokdo četl, v globálu pak chyběl Superman a ano, v této verzi je Jimmy Olsen černoch. Ale naštěstí celou sérii držela nad vodou Cat Grant (Calista Flockhart) a úsměv hlavní hrdinky v podání Melissy Benoist. Ukázalo se, že spojit její příběhy s Martianem Manhunterem v utajení může být zajímavá premisa. V závěru řady pak přišlo první setkání se spřáteleným Flashem a bylo vymalováno. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Upřímně čekal jsem to horší. Bylo to takové někdy dost nudné, ale dva díly nebo spíš 3 i s konečným byly nejlepší. 18. díl série se mi hlavně líbil asi kvůli tomu, že se tam objevil Flash a celý díl úplně změnil na zábavnou oddechovku s vtipama. Neříkám, že ostatní díly nebyly oddechové a bez humoru, ale nebylo tam toho tolik jak v tom díle, kde se Flash objevil. Celá série mě překvapila hodně a podle mě není vůbec nějak špatná. Musím ji dát teda 4 hvězdy. 6/10 ()

Galerie (220)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet epizody činil 14 milionů amerických dolarů – zbylé epizody v první sérii pak vyšly přibližně na 3 miliony dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama