Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Videa (7)

Trailer

Recenze (117)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jako plnohodnotná komixová záležitost Supergirl neobstojí. Podobně jako Flash, nebo Arow, či Legends of Tomorrow. Jsou to seriály pro teenagery a tak je potřeba na ně nahlížet. Ale v tomto kontextu je potřeba říct, že jestliže za mých mladých let to byla Majka z Gurunu (později Star Trek a Knigh Rider), tak dnešní nerdíci mají podstatně lepší výběr a kvalita není vůbec špatná. Minimálně jde o neškodnou zábavu. Podobně jako u Flashe, i tady se vaří z osvědčených ingrediencí. Sympatická dvacítka spolu s rodinným příslušníkem a kamarády, kteří jí dělají technickou a lidskou podporu, nakopává zadky všem, kdo se pokouší narušit stereotypní a nudný život obyvatel města. Vypadá to, že každé americké město disponuje tak obrovskou dávkou dacanů, takže uživí min. jednoho superhrdinu a aspoň jednu vládou podporovanou organizaci (to asi aby to nevypadalo, že to stát nezajímá :o)) A přitom všem zachraňování, naši hrdinové řeší práci, rodinné trable, dospívání a jak jinak...lásku. Na to poslední dojel Flash, ze kterého scénáristi udělali ve třetí řadě neuvěřitelně ubrečeneho ubožáka. U Supergirl zatím nakročeno není a podle červeného čtverečku u druhé řady to vypadá, že naopak zkvalitní. Což by bylo jen dobře, protože i když nejsem typická cílovka(je mi 2x tolik), zatím mě to baví a na vyplnění času, než vzniknou další řady mých opravdu oblíbených seriálů, mi Superholka postačí. Hlavní deviza: fajn obsazení, fajn humor, triky tak akorát a ....nevěřil bych že to napíšu, ale Calista Flockhart a její Cat...fakt dobrý. No a pro mou cílovku je tam opravdu pěkná šťabajzna v podobě Chyler Leigh. Edit: Závěr první řady...to byla čirá hrůza. Ale druhá řada je podstatně lepší. Oproti Flashovi, se tady řeší převážně mimozemšťani, takže fantazii se meze nekladou. Kdyby tady byl pořádný záporák(jako třeba ve Flashovi), bylo by to na 4*. ()

Ben Nevis

všechny recenze uživatele

Pilot 30%: Sledovat nebudu, páč nejsem cílovka. Tohle je okopčený Superman - novinařina, zázračné maskovací brýle, "roztomilá" nešikovnost. 24letá postava se chová jako sedmnáctiletá puboška, která je zamilovaná do svého "malého" bratrance. Co dělala předchozích šest let, že musí roznášet v kanceláři kafe? Ale efekty to mělo pěkné. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Pilot: Stejně jako pilot Flashe ani tento nový komiksový seriál mě příliš nenadchnul. Pilot by měl navnadit, ale tady se to příliš nedaří. Máme tu příjemně roztomilou a naivní hlavní hrdinku v podání Melissy Benoist a nástřel možností tohoto komiksového světa, ale na tu druhou přesahující stranu, nepříliš dobré triky, což u postavy takových schopností docela zamrzí, hloupé dialogy a chování postav, podivnou vládní organizaci a nepřesvědčujícího záporáka, který bude nejspíš celou sezónu tahat za nitky dějových zvratů. Škoda také nepropojení se světem Man of Steel, tady je od začátku jasné, že díky odlišnému originu Supermana, se asi žádného camea z filmové odnože DC Comics nedočkáme. Jako odpolední bezmyšlenkovitý oddych klidně, ale větší potenciál z toho zatím nekouká. 5/10 ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

1. serie - Čtyři díly za mnou a já to vzdávám a rovnou pouštím epizodu 18, a to jen proto, že se zde objeví Flash (za tu je první hvězdička). Nejen, že Superman je pro mě naprosto nejvíc nejnudnější superhrdina, ale už k němu přibyla i Supergirl. Vysvětlete mi to prosím už někdo... vždyť ji/jeho zraní jen Kryptonit, a to navíc pokud se k nim dostane blízko. Jak to, že každého neodpálí laserem z očí, aniž by se k někomu přiblížili? Proč (jak nám ukázala i epizoda s Flashem), když je tak rychlá/rychlý, tak proč každého rychle nečapnou, neodzbrojí nebo já nevím, proč ho třeba nevyhodí na oběžnou dráhu země? Ach jo, chápu, že Supergirl se zatím "zaučuje", ale to jak po každé přiletí a "efektně" (ty lana, na kterých visí snad nemuseli ani digitálně odmazávat) přistane metr před záporákem, nečekaně, ale opravdu nečekaně ji dostane hned z první a tváří se u toho překvapeně, je pro mě stále záhada. Neříkám, že seriál je k ničemu, záporáci se povedli (za ně je druhá hvězda), herecky to taky ujde, ale akce je taková odfláknutá a celkově to nemůže ani za mák obstát proti konkurenci Flashe a Arrowa. 2. serie - tak tohle jsem po velmi špatné první serii opravdu nečekal, druhá serie mě naprosto dostala, přechod k nové stanici se vyplatil a Supergirl u mě jednoduše boduje. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Tento komentář píšu po shlédnutí 17 epizod. Původně jsem tu měl rozmluvu o chaotickém příběhu, levných efektech a nějakých drobných klišé. K mému překvapení ale tento seriál začínal nabírat na kvalitě. Už nikde nevidím naprosto vehementní fyziku jako v prvním díle. Dialogy už nejsou úplně zbytečné, i když sem se nějaká ta rozmluva o smyslu existence objeví. Shrnuto a podtrženo, seriál Supergirl trpí především nepřívětivým startem a to také mělo za důsledek tolik špatných hodnocení po prvních pár epizodách od lidí, co tomu už dál nedali šanci. Jestli se dostanete tak daleko jak já, možná tomu nějakou tu hvězdu přidáte. ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (33)

  • Melissa Benoist (Kara Danvers) bola počas 5. série tehotná. Takisto aj Andrea Brooks (Eve Tessmacher), ktorá to oznamovala v každom rozhovore na víkendovom ComicCone. (Broccoli_)
  • Hlavní záporák 4., 5. a 6. série tohoto seriálu Lex Luthor (Jon Cryer) se poprvé objevil v komiksu „Action comics číslo 23“ v dubnu 1940. (JG9)
  • 5. séria nebola dotočená. Pandémia štáb zastavila na 19. diele, čím ich prinútila seriál ukončiť o čosi skôr a s otvoreným koncom. Prvý diel poslednej šiestej série bude teda práve 20. diel piatej série, pričom niektoré scény z 19. dielu museli herci improvizovať. Melissa Benoist (Kara Danvers) tak čosi dotočila cez ZOOM a Chyler Leigh (Alex Danvers) pri prvom ukazovaní svojho nového kostýmu nahradili CGI pohľadom zozadu, ktorý pripomínal postavu z videohry. (Broccoli_)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama