Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Zajímavosti (34)

  • Hlavní záporák 4., 5. a 6. série tohoto seriálu Lex Luthor (Jon Cryer) se poprvé objevil v komiksu „Action comics číslo 23“ v dubnu 1940. (JG9)
  • Jon Cryer, který v seriálu ztvárnil postavu Lexe Luthora, hrál ve filmu Superman 4 (1987) synovce zmíněné postavy, Lennyho Luthora. (Larry12)
  • Herečka Laura Vandervoort, která v tomto seriálu ztvárnila postavu Indigo, si ve své herecké minulosti také vyzkoušela roli Kary/Supergirl. Bylo tomu tak od roku 2007 v seriálu Smallville (od r. 2001). (Koldyn)
  • V 16. epizodě 1. série "Falling", ve scéně, kdy Supergirl (Melissa Benoist) střílí oříšky v baru na alkohol, je odkazem na scény ze Supermana 3 z roku 1983. (Zek)
  • Poprvé se postava Supergirl objevila v roce 1959 v komiksovém sešitu "Action comics #252". (Bube1)
  • Superman jako takový se v seriálu nikdy neukáže celý. Tvůrci tvrdí, že není pro děj podstatný, ale ve skutečnosti mají jen problémy s autorskými právy. (Karlsberger)
  • Superhrdinský kostým Kary (Melissa Benoist) navrhla designérka Colleen Atwoodová, která navrhovala kostým i superhrdinům Oliverovi a Barrymu ze seriálů Arrow (od r. 2012) a The Flash (od r. 2014). (Filipus Muff)
  • Helen Slater, která v seriálu ztvárnila roli Karyny adoptivní matky Sylvii Danvers, hrála hlavní roli Kary v původním seriálu Supergirl (od r. 1984). Hrála i postavu kryptonské matky Kary v seriálu Smallville (od r. 2001). (Filipus Muff)

Supergirl - Season 3 (2017) (série) (S03)

  • Hlavní záporačka této série Reign (Odette Annable) se poprvé objevila v komiksu „Supergirl (vol. 6) číslo 5“ v březnu 2012. (JG9)

Supergirl - Pilot (2015) (epizoda) (S01E01)

  • Rozpočet epizody činil 14 milionů amerických dolarů – zbylé epizody v první sérii pak vyšly přibližně na 3 miliony dolarů. (fiLLthe3DD)

Supergirl - Elseworlds, Part 3 (2018) (epizoda) (S04E09)

  • Když zápasí Superman/John Deagan a Superm ze Země-38, žena která je vidí vykřikne „Bizzaro“. Bizzaro je Supermanův protipól, častá záporná postava v příbězích o muži z oceli. Je jeho naprostým opakem, ale má jeho schopnosti. (spacemaster)
  • Dreamer (Nichole Maines) sa svojim pôsobením stala vôbec prvou transgender superhrdinkou. Postava ako taká však je vytvorená úplne nanovo, nemá žiadne základy z komixového prostredia, a snová energia, ktorú toľko využíva, nebola dodnes nikým objasnená. (Broccoli_)
  • Jesse Rath (Brainiac 5) ako veľký komixový fanúšik spolupracoval na vytváraní scény, kde je Brainy v zajatí a na povrch vychádzajú mysle jeho zákerných predkov. Celý monológ tvorila zmes hlášok predchádzajúcich Coluan Brainiacov, vrátane, azda najznámejšieho, Brainiaca 1. Mnohými (vrátane tvorcov) je práve táto scéna označovaná za najprepracovanejšiu v seriáli. (Broccoli_)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama