Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Předek všech dnešních prvoplánových hororů o zmutovaných žábách, krysách, klíšťatech a vší té havěti, co na nás útočí v hejnech, rojích, tlupách, co nás vztyčeným ukazovákem varuje před vzpourou přírody, pokud ji nepřestaneme zanášet různými fujtajbly. Tehdy to byl originální nápad a film funguje docela dobře. Prostě: je pořád lepší podívat se na Them! z roku raz dva, než na novodobé bláboly, které omílají pořád stejné téma a uráží už jen tím, že se prohání na VHS. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vaše prijatie podobných monster filmov z rokov 50tych bude závisieť od toho, či vás zaujmú atmosférou, nedefinovateľným guilty pleasure efektom, alebo množstvom zábavných akčných scén s prerastenými monštrami. Atmosféra Them! je podľa mňa v záplave konkurencie priemerná, oných akčných scén je tu pomenej a tak sa nie je väčšinou času na čom príliš zabávať. Them! beriem ako film, ktorým som si doplnil prehľad o vtedajšej sci-fi kinematografii. Dobové perly žánru sú pre mňa úplne iné filmy. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu vydařený ekohoror, z něhož se objevila ukázka i v novém Ant-Man a Wasp. Jeden z celé řady filmů varujících před atomovými zbraněmi patří mezi ty vydařenější. Napínavý snímek ukazuje nejen to, jak jsou až detektivními postupy zjišťovány příčiny místních masakrů, ale i jak policie a vládní orgány musí postupovat, aby nevznikla panika. Jak musí přesně odhadnout situaci, jak je zpočátku třeba odklidit nežádoucí svědky i jak zabezpečit velkoměsto, kterému hrozí katastrofa. Samozřejmě efekty jsou poplatné době, i když vydařené, a je znát, že rozpočet nebyl malý, což se týká i množství komparsu. Nechybí ohlodané kostry, lebky, zkrvavené tělo ve sklepení, smrtonosné trámy v podzemí ani plamenomety. Po letech jsem byl natolik spokojen, že původní hodnocení jsem zvedl o jednu hvězdičku. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Varování před nukleárními zkouškami nejen v opuštěných pouštích, protože ony pouště nemusí být až zas tak opuštěné, a pak může po 11 letech od zkoušek dojít k mutacím přeživších organismů v tomto případě mravenců. Po zmizení prvních několika lidí v poušti, dochází k velice rychlému vypátrání zdroje oněch zmizení a k velice rychlému zničení prvního mraveniště. Ale, naneštěstí se podařilo dvěma královnám těchto smrtících monster uletět a je jen otázka krátkého času, kde založí nová hnízda a L.A. je se svými říčními kanály k tomu účelu více než vhodné. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdyby si Them! udrželo atmosféru, napětí a gradaci z první části, co se odehrává v Novém Mexiku, mohlo jít o jeden z nejlepších monster movies vůbec. A to i přes celkem legračně vypadající zmutované obří mravence (ale jsme v roce 1954, vím to a nic lepšího ani nečekám). Nevím, kde se stala chyba - začátek je úžasnej, mrtví či zmizelí se hromadí, tajemno narůstá a poušť ze svých tajemství vydává jenom v podobě zvláštních zvuků. Po příletu dvojice doktorů (otec a dcera, no samozřejmě :-) ) děj příjemně pokračuje... a najednou chlapík z FBI a místní policajt jezdí po Státech a skoro až detektivně pátrají, kam se mohli mravenci podít. A v tu chvíli atmosféra mizí a ani závěrečný souboj ve stokách ji už moc nepřinese. Škoda toho, protože jinak není co vytknout. Ale i tak jde o silně nadprůměrný zážitek. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu byly použity skutečné, americkou armádou zapůjčené plamenomety z 2. světové války. (ČSFD)
  • Film byl poprvé ve Švédsku uveden pod názvem Spindlarna, což v překladu znamená „pavouci“. Zápletka filmu se však točí okolo mravenců, nikoliv pavouků. (ČSFD)
  • Kvůli výškovému rozdílu byl herec James Whitmore přinucen nosit vycpané boty, aby se výškově vyrovnal svému kolegovi Jamesi Arnessovi. (ČSFD)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama