Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 55 let se na filmu podepsalo v dobrém i zlém. Efekty jsou velmi předpotopní, ale mají své kouzlo stejně jako herci a celá paranoidní myšlenka a příběh filmu. Chvílemi je atmosféra velmi kvalitní, ale prostě už nejsme v 50sátých letech a nebojíme se atomových zkoušek ani dopadů atomových zbraní... Them! je však ukázkou, že ne všichni byli přesvědčení o tom, že jaderné zbraně jsou to nejlepší pro budoucnost a vyjádření tímto filmem dostalo i zajímavou myšlenku dopadů, která se dříve často ignorovala. Film je velmi dobře a vkusně natočený, takže nepůsobí, pokud si odmyslíme efekty, vůbec zastarale a směšně. Tradiční krátká délka filmu je pouze ku prospěchu. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nestydím doporučit,protože jako od jiných filmů svého žánru a datu výroby disponuje s dobře napsaným scénářem. Film měl vysoký rozpočet,tak je tu hodně velké herecké obsazenstvo,hodně vojáků,armádní techniky,loutky mravenců jssou pěkné. Corman takové štěstí něměl a film natočil tak za tejden s minemem,ale stejně si mi vždycky jeho docela líbily. Scéna v katakombách,přestřelky,výbuchy,to vše je natočeno dobrým řemeslníkem. Kdyby tohle vznikalo v 80.letech nebo aspoň jeho reimak,byla by to pořádná efektivní krvavá pecka s dobrýmimi maskamy a efekty. Ale tenhle film je skvělý sám o sobě. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejznámějších, nejvýznamnějších a nejáčkovějších padesátkových sci-fi, jehož monstry jsou gigantičtí, nukleárními testy zmutovaní mravenci. Film začíná celkem hezky kdesi v poušti Nového Mexika, kde dojde k podivným událostem a posléze je objeveno obří mraveniště, jehož obsah se tak úplně nepodaří vyhubit. Efekty už dnes prostě moc nezafungují; hmyzáci jsou sice velcí a šerední, ale také zoufale neohrabaní a zpomalení. Ale to by se ještě dalo s klidem přejít, narozdíl od nudy. Většinu filmu totiž probíhá nepříliš záživné policejní vyšetřování a pátrání po uprchlých mravencích, prostě žádná velká akce. Každopádně, je třeba si uvědomit čím byl asi tento snímek v období svého uvedení. Diváci, vytřepaní z tehdy aktuální hrozby ničivé nukleární apokalypsy, navíc zde vůbec poprvé představení přerostlým vražedným hmyzákům na plátně, měli docela dobrou příležitost sedět po celou dobu stopáže jak zařezaní - ten strach tam prostě byl. Ale bohužel, dnes už není. [projekce v Americkém centru, 27.4.'10] ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdyby si Them! udrželo atmosféru, napětí a gradaci z první části, co se odehrává v Novém Mexiku, mohlo jít o jeden z nejlepších monster movies vůbec. A to i přes celkem legračně vypadající zmutované obří mravence (ale jsme v roce 1954, vím to a nic lepšího ani nečekám). Nevím, kde se stala chyba - začátek je úžasnej, mrtví či zmizelí se hromadí, tajemno narůstá a poušť ze svých tajemství vydává jenom v podobě zvláštních zvuků. Po příletu dvojice doktorů (otec a dcera, no samozřejmě :-) ) děj příjemně pokračuje... a najednou chlapík z FBI a místní policajt jezdí po Státech a skoro až detektivně pátrají, kam se mohli mravenci podít. A v tu chvíli atmosféra mizí a ani závěrečný souboj ve stokách ji už moc nepřinese. Škoda toho, protože jinak není co vytknout. Ale i tak jde o silně nadprůměrný zážitek. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si tyhle Ferdy šetřil a těšil se na nevšední monstermovie zážitek staré dobré klasické sci-fi školy. A jsem trošku zklamán, byť o Them! nemohu tvrdit, že by byl špatným filmem. Bavilo mne i Empire of the Ants, které je o dvacet let mladší a přesto má možná ještě horší triky, než tento Douglasův počin. K technické ani příběhové stránce filmu nemám sebemenších výhrad, ale jako by tato pověstná klasika neměla tu správnou atmosféru, kterou na podobných filmech zbožňuju. Jako capart bych si z toho nejspíš nasral do gatí, ale dnes mě to příliš neděsilo a ani za srdéčko nechytlo, o rok pozdější TARANTULA má vše, co mě na tomto žánru přitahuje, možná to u THEM! najdu někdy později, rád bych. PS: v tomto případě bych se vůbec nebránil remaku v rukou schopných filmařů, mravenci fascinují. [6.5/10 září 2010] ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Dr. Harold Medford (Edmund Gwenn) vo filme identifikoval zmutovaných mravcov ako druh Camponotus vicinus. Ten však svoje obete, na rozdiel od toho z filmu, nebodá. (beso74)
  • Film sa mal pôvodne natáčať vo farbe, avšak 2 dni pred začatím natáčania sa rozhodlo štúdio znížiť rozpočet a šetrilo sa na farbe, film sa natočil ako čierno-biely, s výnimkou úvodných titulkov, keď sa na bieločiernom pozadí objaví červený názov filmu. (beso74)
  • Film sa stal inšpiráciou pre tvorcov počítačovej hry "Fallout 3" (2008), v misii nazvanej Those (narážka na THEM), majú hráči za úlohu eliminovať kolóniu obrovských mravcov. (beso74)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama