Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (210)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem příliš nechápala důvod vzniku remaků, ale když se jedná o stejnou jazykovou mutaci, tak již se to nedá ani omluvit neochotou Američanů číst titulky. Tento film mi konečně otevřel oči. V původní, velmi úspěšné, verzi bylo málo nahoty a krve. Tak tady je hodně nahoty, velmi hodně nahoty a docela dost krve. Dle těchto indicí by člověk mohl nabýt dojmu, že se jedná o upíří porno, ale ne, stále je to válečný film. Na jeho obhajobu musím uvést, že je obstojně nasnímán a v celém dvouhodinovém filmu jsem objevila jeden zajímavý režijní nápad, když se staršina dovleče na ostrov, schoulí se v zoufalství, vyčerpání a strachu do embryonální polohy. Inu, trochu málo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nová verzia slávneho filmu je moderný vojnový akčný film. Aby som to priblížil, tak v mnohom mi pripomenul Bergov Na život a na smrť. Nejedná sa o žiaden revizionizmus, nacisti sú proste nacisti a padne tu niečo v tom zmysle, že to znamená ešte menej, ako zviera. Ale čudujme sa Rusom. Tí prítomní v tomto filme bohužiaľ netušili, že doma majú v podstate to isté a ten odznak na ich čiapkach vyvoláva dnes podobné konotácie, ako hákový kríž. Dôležité je, že film funguje výborne po emocionálnej stránke a nedokázala to zničiť ani príliš epická hudba v štýle Pána prsteňov. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Rudoarmějskej kníratej Rambo s pěti kočkama na lovu zlotřilých wehrmachťáků. Sice nepochopitelně zavčasu nevyužijí potenciálu svých ručních granátů, čímž si fatálně zkomplikují výlet divočinou, ale jinak to koukatelný bylo náramně, včetně krásnejch scének ze sauny a zpod vodopádu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Takové holčičí pojetí války, které je až zbytečně dlouhé. Kdyby to mělo tak o půl hoďky míň, možná by to bylo lepší celkově. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Za mě lehčí zklamání. Původní Jitra jsem viděl již před mnoha a mnoha lety, nicméně ten matný pocit, ten je i po takové době mnohem intenzivnější a lepší. Tohle zpracování mně přišlo drobet načančané a takové až moc hezké. Teď nemyslím příběh, ale spíše výpravu a herce. Ale slibuju, že se na ty staré podívám znovu a pak možná hodnocení zvednu. U těch prvně jmenovaných, samozřejmě, tady to nehrozí ani náhodou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sovětská   jitra znám jen z doslechu a tato ruská mi dlouho tiše ležela na disku.  Mentalita našich východních bratří na mě vyskočila hned od prvních minut a jen jsem čekal, kdy se objeví rozjařený Ivánek s písní Před naší, za naší, a tak mi chvíli trvalo než jsem se na ruskou notu naladil. Nicméně jakmile přijechaly děvušky a začaly se odvíjet jejich minulé a současné příběhy,  už jsem si zpíval s nimi. Po příchodu zlých nazivlků mě hned napadlo Nu pogodi! , už se blíží mela.  A skutečně, mladý staršina vybral pět švarných děvčat a už si to všichni štrádovali přes hory,  doly a zejména bažiny za plížícím se germánským zlem.  A nebylo ho málo, poměr 6:16, a tak cirka v průměru z jednoho spoileru zmírala jedna děvočka  na 1,3 nacisty a v závěru  geroj staršina vypořádal a za(u)jal zbytek. Čekal jsem větší nálož patosu než jakou jsem nakonec dostal , v sovětské verzi by to bylo počítám přesně naopak, a tak vlastně milé překvapení.  Rozhodně se ale nedá říct, že to naši bratia nemají trochu všechno jinak a možná i díky tomu bych trochu v duchu oxymóronu jitra označil za pohodový a oddechový válečný film. A to přes pohnuté osudy hrdinných děvčat, protože život jde dál. To totiž taky napsal Vasiljev. четыре, товарищ ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolegu verbalovi se podařil husarský kousek, svým komentářem mě na film nalákal (ačkoliv originál jsem viděl a nelíbil se mi, nejvíc kvůli zmršenému druhému dabingu) a hlavně přesvědčil, že v remaku jde o sex.... Ten se samozřejmě nekoná, a já tak musím smutně konstatovat, že i bez komunistického patosu je to pořád patos. Ačkoliv fricové útočí, soudruh staršina Fedot si stihne s umírajícími soudružkami pěkně popovídat a naslibovat hory, doly, zaopatrovací ústavy. Kladně hodnotím akčnost (kromě posledního zúčtování se soudružkami), nálety kamery (až ke konci jich začalo být moc) a skvělou přírodu, a samozřejmě záběry ze sauny a od vodopádu. Asi bych pichny neřadil od nejlepší po nejhorší, ale s přehledem nejdokonalejší výbavu měla Evgeniya Malakhova, klip potom tady. Uvažuje se o natočení filmu pro dospělé na stejný námět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obyčajná ruská dráma s výnimkou, že v nej bojujú ženy. A ženy v armáde ma nevzrušujú, hoci tieto slečny tu nevyzerali najhoršie. Obrazovo dobré, ale príbeh o tom, ako sa snaží pár žien zabiť desiatku Nemcov vo vojne, kde zomreli desiatky miliónov obetí, sa mi zdá zbytočný. Navyše je film prerušovaný retrospektívami a hovoreným slovom, má málo akcie a veľa dialógov. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem i původní sovětský film z roku 1972 a tento moderní remake za ním nezaostává. Film má válečnou atmosféru a napětí, skvělé akční scény a herecké výkony. Hádal jsem, která slečna zahyne jako první. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o Staršinovi Vaskovi a jeho jednotce žen. Jsme v jakési pustině na území SSSR a najednou se tam zjeví Němci, a tak se je Vaska spolu s pěti ženami vydá pronásledovat. Ženy jsou absolutně nezkušené, nemají vůbec páru o tom, jak vypadá válka. Je to opravdu zajímavý, dobře natočený a smutný příběh. Každopádně mohou být na sebe hrdí. Jenom mě odrovnala ta dlouhovlasá blondýnka, když procházeli Němci okolo nich, kdyby držela hubu, tak se nic nestane, ale ona začne křičet za mámou, a tak je jasné, že jí sejmou. Tohle prostě nepochopíš, kdokoliv jiný v té situaci by se tak klepal strachy, že by ani necekl. :-) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dvě zásadní slabiny. První, že působí strašně papundeklově, lacině a nerealisticky. Německý tank vjíždí do vesnice a je naleštěný, jako by byl na přehlídce. Celou dobu mají všichni - Němci i Rusové - perfektně čisté a vyžehlené uniformy. Fakt to působilo rušivě. Druhá věc je, že mě moc nebavil děj. Prostě žijou v chajdě a pak přijdou nepřátelé. V Rusku umějí točit dobré válečné filmy, ale tenhle mezi ně nepatří. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ženy ve válce to prostě neklape i když byly statečné, rusové dokážou natočit velmi slibný snímek a tady se málem povedlo válečná akce průměrná akorát trošku stranou okolní příběh a nechat jen řezbu . ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

To bylo ale příjemné překvapení! Doufal jsem, že se Rusové pokusí vylepšit původní snímek, ale netušil jsem, jak dobře se jim to povede. Jak jsem tak sledoval boj probíhající v lese a ve skalách, napadlo mě, že by se na film měli povinně podívat tvůrci amerického spektáklu Lone Survivor, aby se naučili, jak se to dělá. Po celou dobu jsem se dobře bavil a ani mi nepřišlo, že uběhly dvě hodiny, spokojenost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tady to nebylo o gerojích, ale o gerojkách, ale jinak typická oslava válečného hrdinství, ačkoliv bez přehnaného sovětského patosu. Ale i když se nejedná o žádný zázrak, to běhání a střílení po lesích a bažinách potěší a přítomným děvčatům člověk musí přiznat šarm a poděkovat jim, že se ho nebály naplno ukázat. Lepší dobrá. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technicka stranka je bezchybna. Ale akcnych scen je minimum a dejova omacka ma strasne nudila. Najviac ma srali neustale spominacky na zaciatku behom ktorych som si mal oblubit postavy, ale vôbec sa mi to nepodarilo a tym padom cely film isiel mimo mna. Pôvodnu verziu som nevidel a vzhladom na jej vrazednu stopaz som tomu rad. 4/10. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Tyhle malý příběhy odehrávající se někde na okraji celosvětový řežby jsou dobrý v tom, že mají silnější vypovídací hodnotu o hrůzách války a protiválečný apel naléhavější než velkolepý spektákly se stamiliónovými rozpočty. Film má výbornou kameru, krásnou přírodu, slušnou akci a nakonec i solidní emocionální náboj. V Rusku tyhle věci vždycky uměli. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Dlužno říct, že remake za originálem nijak nezaostává, přidává barvu velmi solidní kameru a střih a ubrali na socialistické morálce, trochu to zmodernizovali což zasloužilí komsomolci přijmou z uzarděním, ale pokrok nezastavíš. Smysl takových povedených remaků je oživit legendy - stalo se, tohle je velmi solidně zmáklej válečnej film. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Režijně spíše průměrný, ale jinak námětem zajímavý válečný film o rotě ženských bojovnic. Zpracování je spíše televizního rázu, dějově jde o jednoduchou pobíhačku a vyvražďovačku v hustém lese, ale na rusáky to je překvapivě velmi reálně působící (pokud pominu občas stupidní chování postav a neexistující taktiku) a co víc, k mému překvapení i bez výraznějšího patosu. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Válečný film s pěkným ženským obsazením, povedenými akčními scénami a zajímavým zakončením. Za mě 80% :) ()

Reklama

Reklama