Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (210)

Nach 

všechny recenze uživatele

Díky minimalističnosti, neepičnosti a v celku stále detailní kameře velice osobní válečné drama, z něhož jde cítit krutost i hrdinství, které tu a tam má sklony sklouzávat k žánrovým klišé, ale nikdy ne natolik extrémně, aby to působilo rušivě. Repliky postav jsou zde skutečně kvalitní, scenérie Ruských bažin vytěženy na maximu. Toto se povedlo a rozhodně i v paměti zapsalo jako žánrová jednohubka s vlastní tváří. 75% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli tak, jak holky ve filmu vypadaly, taky vypadala skutečnost, nicméně o tom hodně pochybuji. Film to ale byl pěkný a v pár lidech se zvládla hodně zajímavá válečná akce s pěkným koncem, takže spokojenost, což jsem upřímně od Rusáků nečekal. K tomu se mi líbil scénář, který se nesral s postavami. 85% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film od sameho zacatku zaujme krasnou kamerou, hudbou a prirodou kdesi v Rusku. Vyborne jsou i vsuvky, ktere nam kratce priblizi zivot hlavnich hrdinek pred nastupem na frontu. Herecke vykony dobre, jen nevim, zda v sovetske armade bylo tolik kocek pohromade:-). Film je to dobry, jen si myslim, ze budovani atmosfery v lese se dalo ztvarnit i lepe, stejne tak jako zaver. Kazdopadne se budu chtit podivat na puvodni verzi z roku 1972. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná vás zaskočí ten KONTRAST ... všední obrázky prostého venkovského života uprostřed panenské přírody, kde jen ubytovaná vojenská jednotka připomíná velkou válku, zuřící kdesi za obzorem ... válku vzdálenou a neskutečnou jako zlý sen, který spolehlivě zažene svítání. A potom ... potom přijdou. Ti, kdo ----- " ... nejsou lidi. Ani lidi, ani zvířata. Jenom fašisti." ----- A je třeba je zastavit. Vyprávění vás může zaujmout zvláštní drsnou poetikou, které nezbyl žádný prostor ke snění ... i osudy těch dívek, tak mladých a tak rozdílných - dobrovolnic, z nichž každá měla svůj důvod vzít do rukou zbraň k obraně vlasti ... z nichž žádná nebyla super-hrdinkou, neboť opravdová válka je o nezměrném množství drobných hrdinských i méně hrdinských činů, které se v bolestech rodí z každého těžkého dne - a které ve spojení se správnou strategií mohou, ale taky nemusejí přinést dílčí či globální vítězství. P.S.: Ve filmu je - byť pod neutrálním úhlem pohledu - okrajově zmíněna i Zimní válka. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Neříkám že úplně ano, ale neříkám ani že ne. Ty holky byly tak krásné A ti Rusáci to umí. Věřím jim to. Starou verzi si zopakuju, kdysi jsem viděla, ale... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že ten Hollywood zničil už i ty Rusy. Už taky točí v americkém stylu. Přesto ve filmu možno vidět ruský přístup k věci, což je na tom rozhodně to nejhezčí. Ta Amerika je zmáknutá tak napůl plynu, takže paradoxně akční scény jsou špatně natočené a silné jsou hlavně ty Vaskovy monology a ruská klišé ("za ródinu...). Je vidět, že je to film pro jinou generaci, než jsem já, viděl jsem už příliš syrovějších válečných filmů. Přesto to stojí alespoň za jednu projekci. 70% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No hrozná, nelogická, ideologická a hrdinská pičovina, pri ktorej som dostával podobné záchvaty smiechu a zlosti ako pri Furym. Aspoň, že tie ženy boli niektoré aj pekné. Slabučičké 2 z 5 ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Vlastenectví a patosu je tu jako ve filmech od Spilberga a těžko uvěřitelné mi připadají motivace hlavních postav pro vstup do války, nicméně Bojové scény jsou zachyceny poměrně realisticky. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Docela povedený moderní remake původního (výborného) filmu režiséra Rostockého. Výborná kamera (s modernějšími technologiemi vynikne krása přírody i hlavních hrdinek :-) , zajímavá hudba a skvělý příběh podle skutečné události , ALE při srovnání s originálem (jak se velice často stává) bohužel prohrává dost silně na body. Příběh je poměrně přesně "okopírován", ale zajímavé je, že představitelky (moderních) hrdinek si už teď skoro nepamatuji, představitelky z originálu (především Irinu Ševčuk, Olgu Ostroumovou, ale i další tehdy neherečky přesně typově vybrané) mám i po letech stále před očima a nejenom z nostalgie, před pár lety jsem si originál "oprášil". Rostockého povedený nápad, že reálné scény budou černobílé (a speciálně u těch bojových scén jim to "slušelo" více), zatímco retrospektivy a závěrečný epilog budou v kontrastu barevné, což celkové vyznění originálu (podle mého laického názoru) ještě umocnilo. Každopádně na originál se určitě rád znovu podívám, u kopie (i když relativně povedené) si zdaleka nejsem jistý ... ()

mab 

všechny recenze uživatele

Ten film mi připadl dost pitomý tím tím neuvěřitelně nudným schématizmem. Utíká pro záchranu - umře, druhá zachrání na chvilku další a přitom umře, tak aby postupně umřela každá. Do toho prostřihy na blízké příbuzné, kde každé hrdince prostě musel příbuzný umřít. 35% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi dobře zvládnutý film, s dobře natočenou akcí, jehož další velkou předností je krajina v které se odehrává. Příběh ve druhé půlce nabídne několik dobře natočených momentů (zpáteční cesta močálem). Bohužel, větší hodnocení znemožňuje místy opravdu velmi toporný scénář, kdy se ve filmu vyskytují opravdu neskutečné a vážně míněné dialogy ("No jo vlastně, oni jsou taky lidi, to mě nedošlo") ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dievčatá vybrali do filmu pekné, nikto sa určite nemôže sťažovať. Dejovo je to úplne to isté ako originál, ale sú vynechané snové pasáže, čo mi dosť chýbalo, lebo tam boli vydarené. Tu sa objavia len bežné flashbacky. Nechýba kúpací deň, ktorý síce trvá len minútu, ale mužský divák uvidí úplne všetko, čo potrebuje. Film nemá to čaro starého sovietskeho čiernobieleho vojnového filmu, pretože je to moderný ruský akčný vojnový film, mne preto vyhovoval o trochu menej. Neviem, či len ja, ale na konci som tam videl typický americký pátos. –––– Utrieť nos a slzy. Vo vojne nevyhráva ten, kto najlepšie strieľa, ale ten, komu to najlepšie myslí. ()

NoFiction 

všechny recenze uživatele

Hloupé až stupidní přemýšlení sovětských dobrovolnic, jednotky SS se chovají jak nevolníci. Jediné pozitivní, co tenhle snímek nabízí, je pár minut nahých žen v sauně a pod vodopádem. Jinak docela pěkná příroda, hudba a kamera ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Inu, to nikdy neuskodi, odpocinout si od tech americkych vyhublych umelotin a podivat se na oprseny poctivny slovansky holky. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Rusové filmy jako je tento zatraceně dobře umí. Vizuálně natočené tak poutavě, že by se od nich mohl kde jaký hulyvůdský patlal učit. Tak samozřejmě je také třeba si uvědomit přítomnost nemalého množství vlasteneckých keců (to by přece ani jinak nešlo). S tím je třeba se prostě smířit. Jinak (až na pár - slovy dva - vyloženě debilní momenty) jde o perfektní podívanou kde se hraje na logiku a věci dávají smyl. Opravdu snaha o uvěřitelnost je veliká (až na ty drobnosti) a to se cení. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Poctivý ruský válečný film, který není ideologicky manipulativní, zbytečně patetický a těží zejména z prostředí (les, bažina, jezero) a hereckého ansámblu...Nicméně se přiznám, že se to chvílemi klidně mohlo zvrhnout v pěkné lesbické porno :) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě dost překvapilo, že Playboy točí už i válečný filmy. Na to, že s tím teprve začínají, to neměli až tak špatný. Není nad to vědět, jaký měly hrdinky Sovětskýho svazu kozy. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal, Rusáci natočili válečný film bez všech těch klišoidních sraček a patosu! I když i do tohoto povedeného snímku něco málo naládovali, ale opravdu jen co by se za nehet vešlo. Začátek nic moc nesliboval, ale jakmile se v krásné přírodě rozjel lov na skupinku Germánů, nestačil jsem zírat, jak dobře řemeslně to režiséři zvládli. Slabší čtyřhvězda, ale i za tu jsem vděčný. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Parta dobře vybavených modelek na lovu nacistů v krásné ruské divočině. Úvod je celkem zdlouhavý a nudný, jak se ale přejde k akci, je to o poznání lepší. Rusové teď ty válečné filmy sekají jak baťa cvičky, a docela jim to fakt jde. ()

Reklama

Reklama