Reklama

Reklama

Kde roste červené kapradí

  • Česko Červené kapradí (více)

Obsahy(1)

Vychází z jedné indiánské povídky o lásce dívky Andy a chlapce Dana, kteří se ztratí v zimě v lese a najdou je až na jaře, kde kolem jejich těl rostlo červené kapradí. Podle této povídky pojmenuje asi 12-ti letý Billy Coulmen své dvě štěnata loveckých psů, na které celé prázdniny dřel s dospělými chlapy v lese. Film je o přátelství chlapce a jeho dvou věrných psů, kteří mu v závěru filmu zachrání život, když jej v lese napadne puma. (ČSFD)

(více)

Recenze (32)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem natrefil na remake z roku 2003, ale v recenzích jsem se dočetl, že původní verze z roku 1974 je lepší, tak jsem si raději pustil ji. Čekal jsem sladkobolný kýč určený čoklofilům, ale toto očekávání tak trochu naplnil jen závěr filmu. Jinak to nebylo špatné. Zatímco v Praze jsou psi dobří hlavně k tomu, aby tady srali na chodníky, je pes na americkém venkově velmi užitečným zvířetem. Slouží k lovu, dokáže zatopit škodlivým mývalům a může člověka ochránit i před útokem pumy (velké kočkovité šelmy, samozřejmě). Psi jsou vlastně docela krásná zvířata, tedy aspoň v porovnání s mývalem. Film mě sice nerozplakal, ale ani neuspal, takže O. K. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Chápu nejsem cílovka, a tak jsem z tohoto snímku trochu rozpačitý. Hlavně proto, jak místy je ve snímku život strašně idealizovaný, někdy to je opravdu moc. Navíc doba počátku 20. stol. určitě v Americe nebyl žádný med. Ale dětem to pravděpodobně stačí, nemusíme je strašit hned od malička. A vlastně tam těch pár zádrhelů je a odkazy té doby taky, ale těch si zas všimnou asi spíš ti dospělí. Každopádně mě dostala pointa filmu a proto dávám slabé 4*. Film ovšem je především pro mladé diváky, dospělák si na něm tak nepošušňá. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Rodinný film pro milovníky loveckých psů a odpůrce mývalů. Slušně odvedená práce, ovšem trochu humoru by neškodilo. ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Film, u ktereho bude na konci brecet snad kazdy. V Ceskoslovensku bylo v televizi davano jako 'Kde roste cervene kapradi' - asi by to chtelo doplnit do databaze. ()

RoninNiro 

všechny recenze uživatele

Nestáva sa často, že film prekoná knižnú predlohu. Upozorňujem, že toto je jeden z tých filmov, pri ktorom sa dojatiu neubránite. Je to prekrásny film, ktorý vás chití za srdce. Nič viac a nič menej. ()

Mr.Roman 

všechny recenze uživatele

V prvom rade - NEČÍTAJTE SI OBSAH FILMU! Síce sa jedná o oficiálny text distribútora a končí tromi bodkami, no prezrádza všetko podstatné, kvôli čomu sa film oplatí vidieť. Je to naivný, gýčovitý film s primitívnym dejom, hrubozrnnou réžiou, zväčša obsadený pravdepodobne pomocníkmi z ochotníckeho divadla, zasadený do iritujúceho prostredia (nemôžem si pomôcť, ale mňa vždy ich nárečie, správanie a zvyky vždy iritovali) jednoduchého amerického juhu, ale, A to prosím ALE!, so záverom, ktorý doslova rozseká každého, aspoň trochu citlivého, diváka. ()

Horácius 

všechny recenze uživatele

Krásný film mého dětství, který zaručeně dojme. Neviděl jsem ho již celé věky, ale předpokládám, že si svoje kouzlo při troše tolerance uchoval. Konec velmi smutný, ale o to více ze života. ()

Pucmeloud 

všechny recenze uživatele

Film sice pro děti, ale nevím, jestli děti (potažmo rodiče) si zaslouží tak smutný konec filmu, který tak otevřeně a bez příkras ukazuje realitu dětství, tužeb a lopotné práce, než si kluk vydělá na své vytoužené pejsky. A pak takový konec...no neznám ve svém okolí nikoho, kdo by ten závěr filmu neprobrečel. A bez rozdílu věku. Život někdy dokáže být opravdu krutý. ()

marcg 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v TV na přelomu 70. a 80. let( snad 2x), přesto se mi to jako klukovi, hltající v té době filmy jako Černý korzár, Poklad Aztéků, Dick Turpin, Vzpoura bukanýrů apod., které v té době promítali v kinech , hodně líbil, chtěl bych vidět znova. Škoda, že na něj už zapomněli. ()

omega_SK odpad!

všechny recenze uživatele

Príliš premrštené a neadekvátne tunajšie hodnotenia, až príliš vzdialené reálnej hodnote tohto filmu. Na "imdb" to má 66% - to je rozhodne pravdivejšie. Zatiaľ takmer každý hodnotiaci tomu dal štyri či päť hviezd. Taký supertrhák to nieje ani omylom. Celý film je vlastne nuda = o ničom. A logiku to nemá už vôbec. Keby sa takto lovilo, tak zbohom a ámen. Hafani zaženú zvieratko na strom. Páníček sa priplazí, zrúbe strom. Strom padne zoťatý, zvieratko uteká na ďalší strom. A ťuťko lovec može rúbať takto stromy donekonečna. Boooožinku. Poznám oveľa staršie (ešte čiernobiele) filmy, ktoré sú rozhodne kvalitnejšie a pritom tunajšie hodnotenie je pri nich podstatne nižšie. Niekomu by som TU fakt zakázal hodnotiť filmy. Zámerne sa to nadhodnocuje! ()

Reklama

Reklama