Reklama

Reklama

Poslední léto bohatých

(festivalový název)
  • Rakousko Der letzte Sommer der Reichen (více)

Obsahy(1)

Hanna von Stezewitz je mladá, krásná a bohatá. Jako úspěšná šéfka koncernu patří do vídeňské high society a díky svými penězům bezohledně tahá za nitky politiky a byznysu. Sex, alkohol a drogy jsou jejím životním elixírem a její motto je: stále tvrději, stále rychleji. Je obklopena patolízaly a chronickými přitakávači a zdá se, že jedině její dědeček, patriarcha firmy, ji může ohrozit. Aby byla konečně nezávislá, neváhá ani zaplatit nájemného vraha, ale pak ztratí kontrolu... (Das Filmfest)

(více)

Recenze (3)

sunny.day 

všechny recenze uživatele

Pro mě to bylo jako nepovedené porno s příběhem. Film byl na můj vkus příliš. Pár lidí během něho odešlo z kina a popravdě, taky jsem byla v pokušení. Velké plus za to, jak Amira Casar zahrála svou roli. Opravdu uvěřitelný výkon. Díky ní dávám jednu hvězdu. Každý máme jiný vkus na filmy a tento už opravdu popravdě podruhé vidět nechci. ()

space weaver 

všechny recenze uživatele

Bohužel se mi nepodařilo vidět film celý, pouze 40 minut, ale i Rakousko občas dokáže překvapit svébytnou tvorbou. Bizarní příběh o úspěšné a morálně pokřivené ledové Hanny von Stewitz, kterou exkluzivně vystřihla Amira Casar, odkrývá vnitřní svět plný chtíče, sexu, posedlosti, prázdnoty, pomsty. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film má v sobě chlad a odtažitost, ale současně svým jedinečným způsobem udržel mou pozornost až do konce. Příběh má sice nosné téma vypravění nastavené na hlavní hrdinku a její vnitřní vyprázděnost, ale sociální podtext ve filmu nelze nevnímat, stejně tak i poněkud drsnější humorná složka je v Posledním létě bohatých nepřehlednutelná. Docela mě překvapila otevřenost sexuálních scén, které jsou typické spíše pro francouzskou kinematografii, ale germání překvapili. Fascinují je herecký výkon Amiry Casar, postava Hanny von Stezewitz je z hereckého ztvárnění poměrně náročná záležitost, ale to jakým způsobem se s touto rolí vyrovnala Amira, to je fakt minimálně na stříbrného medvěda. Film má v sobě zvláštní uhraničovost, která na mě silně působila až do finále, které ale možná udělo o jeden, dva dějové kotrmelce víc než mělo. Můj první film na letošním Das Filmfestu byla ale dobrá trefa. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama