Reklama

Reklama

Tři nejlepší přátelé a spolužáci Luke Wilson, Will Ferrell a Vince Vaughn se na prahu třicítky rozhodli zatočit setypem každodenního života a začnou pořádat divoké mejdany. Jenže věci se vymknou kontrole a jejich řádění jim pořádně zkomplikuje život... Co myslíte, že udělá chlap, když chytne dřívější let domů a najde svou dívku v posteli a v pokoji kolem je plno nahých neznámých lidí? Vrátí se na kolej a založí bratrstvo! Dřív než stačíte říct "zápasy v lubrikačním gelu", Frank alias Tank; Mitch a Beanie mají svůj tajný spolek a vyvádějí nekontrolovatelné kousky. Když ale překročí všechny meze, pokusí se děkan university bratrstvo rozpustit. Že je Mitch poněkud konzervativní se ukáže hned v úvodu, kdy se vrátí ze služební cesty a najde svou manželkou Heidi v posteli se dvěma muži. Opustí tedy jejich společný byt a nastěhuje se rozlehlého domu ležícího na hranici pozemků místní vysoké školy, který si na neurčito pronajme. Brzy ho tu navštíví jeho nejlepší přátelé. Frank, který se nedávno oženil s Marisou, ale zjišťuje, že manželství se mu příliš nezamlouvá, a Beanie, který je spokojeně ženatý s Larou a navíc je otcem dvou dětí. Ti oba mají nádherné vzpomínky na dobu studií, zejména Frank který si kdysi "heroickými" výkony v pití vysloužil přezdívku "Frank Tank", a tak přesvědčí Mitche, aby využil nově nabyté svobody a pořádně si užil. Sami mu také iniciativně začnou pomáhat s organizací divokých mejdanů. Jejich řádění ozvučené opravdu silnou aparaturou přivádí jejich bývalého spolužáka a nyní děkana univerzity Gordona Pritcharda k zuřivosti natolik, že se je rozhodne vyštvat. Nemalou měrou jeho vztek přiživuje také nezapomenutá křivda ze střední, kde byl jako třídní šprt častým terčem jejich mučení. Když už se zdá, že mu opravdu podaří Mitche z domu vyštvat, vymyslí trojice fintu, která jim umožní v domě zůstat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (322)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie s několika opravdu povedenými fórky. Příjemná zábava, u které není potřeba přemýšlet, jen se dobře bavit. A Will Ferrell je prostě bezkonkurenční komik. Stačí, aby se objevil na plátně a už je čemu se smát. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se před kamerou sejde nejslabší (Luke Wilson), středně dobrý (Vince Vaughn) a druhý nejlepší (Will Ferrell) člen tzv. Frat Packu? Vznikne stále nadprůměrně vtipná komedie. Mládí má stejnou povahu jako pozdější (a známější) Nesvatbovi, ignoruje cenzory i puritánství americké společnosti a nevyhýbá se otevřenějšímu přístupu k otázkám sexuality. Většina vtipů je skvěle (a ve správný čas) vypointována, například rozuzlení hned úvodní scény „manželka sleduje porno“ lze označit za nečekané, odvážné a správným způsobem střelené. K nejbláznivějším kouskům Willa Ferrella má jakž takž logickým příběhem oplývající Mládí v trapu přesto daleko. Je zacíleno primárně na staré mládence procházející podobným obdobím jako hrdinové filmu. Úspěšně se vyhýbá moralizování, je přiměřeně dlouhé a rozšiřuje sbírku Ferrellových šílených výstupů o několik mimořádně zdařilých (k mým oblíbeným patří „Ferrell a pistole na velkou agresivní zvěř“). Hereckou účast Ellen Pompeo (jejíž maximálně okouzlující úsměv můžete znát ze seriálu Chirurgové) a Elishy Cuthbert (je potřeba k ní něco dodávat?) lze považovat za příjemný bonus. Humor Frat Packu je dosti specifický a jistě nesedne každému. Možná vám šmakovat bude, možná ne, Mládí v trapu je jedním z přiměřenějších způsobů, jak to zjistit. 70% Zajímavé komentáře: Isherwood, Superpero, Balu... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ako všetky filmy od Frat Packu, v ktorých nehrá hlavnú úlohu Stiller (možno s výnimkou Wedding Crashers, ale aj to bola u mňa jednorázovka, z ktorej si po čase neviem vybaviť jedinú zapamätaniahodnú scénu) - trápne, blbé a na skapanie nudné. A, tiež tradične, vytrháva to jedna/dve scény, ktoré sú tak absurdne debilné, až sú naozaj zábavné (tu je to kurz orálneho sexu s mrkvami a uhorkami). Aj tak sa ale čudujem, že niekto má tú drzosť a odvahu s takým mizerným scenárom (resp. malo to vôbec scenár???) začať nakrúcať film. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Komedií o chlapech, kterým na krku visí třetí křížek a tím pádem si uvědomují, že nejlepší roky mají za sebou, ale nehodlají to akceptovat, tady už bylo mraky. Mládí v trapu je však svým způsobem originální. Originální v podobě společenstva chlápků, kteří se rozhodli vymanit ze společenského stereotypu a berou život po svém. Režisér Todd Phillips má na podobné komedie dobrou ruku. Road Trip - teenageři, Starsky & Hutch - jemná parodie klasického seriálu. V Mládí v trapu by neměl divák nic hledat. Měl by pouze nasednou na loď a spoléhat na kapitána, kam všude mu dá nahlédnout při plavbě po řekách jménem "Stereotyp a Klišé". Neřeště příběh. Jak se film tváří na začátku, tak taky skončí. Vtipný, suchý, hloupý, trapný, ale ani chvilku nudný. Pořád je co sledovat. Teda pořád ne, protože nahý Will Ferrell běžící po ulici je vážně... Vlastně patří do kolonky "trapný". Luke Wilson je na tom herecky asi tak stejně jako jeho brácha Owen (stejné ksichty). Ale Vince Vaughn, tohoto nenápadně vyhlížejícího chlapa už sleduji delší dobu a zjišťuji, že herecky sice nic moc, ale má v sobě jakési roztomile komediální kouzlo. A navíc má jeden z nejcharismatičtějších hlasů v Hollywoodu, fakt... Mládí v trapu bude zábavou pro všechny, kteří se v něm nepokusí nic hledat. A kdyby snad ano, tak asi budou zklamáni. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se toho bál, ale nakonec mě režisér Todd Phillips nezklamal stejně tak jako ve dvouch předešlých případech (Starsky & Hutch a Road Trip). Trojka herců se tu sešla opravdu dobře i když Luke Wilson a ani Vince Vaughn komediálního talentu příliš nenabrali a herecký styl Willa Ferrella mi moc nesedí, zde hráli uplně jinak než v jejich ostatních filmech a tím se mi změnil pohled na všechny tři herce ku lepšímu. Komedie z útvaru ''Frat Pack'' jak má být. --- Marisa mi pořád něco vyčítá - Jako například že tu běháš po silnicích nalitej a nahatej? - Jo. A pár dalších věcí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

V určitých medziach je tento počin v celku zaujímavý ale nie nejak moc zábavní, nájde sa pár momentiek, ktoré pobavia ale na tak silné obsadenie hercov ako Luke Wilson, Will Ferrell, Vince Vaughn hrávajúcich skoro len v komédiách je to dosť málo. Malé šteky od Seanna Williama Scotta sú skoro pre dej bezvýznamné. ║Rozpočet$24milionovTržby USA $75,585,093Tržby Celosvetovo $87,055,349 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtipné! Luke Wilson, Vince Vaughn a Will Ferrell. Tahle trojce to slušně rozjede a člověk se chvílemi nemá čas divit co vymyslí. Krásně to doplňuje prdelka Elisha Cuthbert a pár těch dalších malých cameo roliček taky potěší. Celkově jsem se bavil a nestydím se za to:) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fakt nářezoidní komedie. Will Ferrell je fakt úchyl (myšleno v tom nejlepším smyslu) a cameo Seana Williama-Scotta je taky hyper. Hodně dobrej byl Luke Wilson kterej je z frat packu asi nejmíň známej ovšem tady dokazuje že za ostatníma nezaostává. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Theodore Shapiro: 1. To Be Young (Is To Be Sad, Is To Be High) 2. Peach Fuzz 3. Lady 4. Total Eclipse of the Heart 5. Fun Night"Here I Go Again 6. Clowning Around 7. Papered Up 8. Ain't No Sunshine 9. Master Of Puppets 10. Playground in My Mind 11. Hokey Pokey 12. Hungry Like the Wolf 13. The Sound of Silence 14. The Farmer in the Dell 15. Down Low (Nobody Has To Know) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní komedie, divím se,že jsem se k ní dostal až dnes. Super gagy, skvělí herci, fajn námět. V Americe je film velmi opěvován a přirovnáván k Prcičkám. Dnes vím proč. Ferrel je blázen!! 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Musíte na tom pracovať viac, dámy, tie mrkvy nebudú ejakulovať samé od seba.“ Jedna z krotkejších (ak nerátame priväzovanie penisov a hodiny orálneho sexu) Frat Pack komédií, ale lepšia, ako nudná ZÁVISŤ. Poteší chémia medzi Lukeom Wilsonom, Vinceom Vaughnom a Willom Ferrellom. Práve posledne menovaný je najväčším korením snímky, ale Mugatu, elf ani Ron Burgundy to bohužiaľ nie sú. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Perfektni komedie, s nekolika slabsima chvilkama a nekolika perfektnima forkama. Hlavni podil na tom ma herecke obsazeni, je tu jedna znama tvar vedle druhy a tomu vsemu vevodi slusnak Wilson, drsnak Vaughn a naprostej magor Ferrell. Jakmile je Ferrell na scene, hned je film o tridu lepsi. A ty dementni napady, co vymejslej, fakt nemaj chybu. Skoda, ze je film misty krapet vaznej, kdyz se resi veci okolo manzelstvi a vztahu, jinak je to fakt skvela komedie. Zaverecny testovani bratrstva nema chybu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ujeté balancování mezi 90 minutami v trapu a generační komedií s přesahem? No, když to musí být. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Malá 2000s kultovka mnou poprvé úplně prošuměla, ale vidím, že teď po letech (sám mám po třicítce) funguje o hvězdu líp. Nápad má co do sebe, nechybí pár fakt vtipných momentů a trojice Wilson-Ferrell-Vaughn valí prostě charisma. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% I podruhé u mě OLD SCHOOL spolehlivě zabral. Miluju Willa Ferrella, ten člověk je naprosto geniální! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dámy, jde o orální sex, nesajeme mléko mytologického zvířete." Nemám nic proti tomu, když se příslušnice opačného pohlaví doučují v oblasti orálního sexu a tady ta výuka byla mimořádně kvalitní. Tohle ale není film o orálu, nýbrž o Bezedným Frankovi, kterej se chtěl usadit a místo toho absolvoval alkoholicko-nudistickej běh po městě. A možná to není ani o Frankovi, ale to jedno. Je to totiž šílenost, ve který mě pobavily únosy novejch členů Bratrstva, bojový scény v oleji (důchodce Blue vs. dvojice hambatic), parodický narážky na mý oblíbený filmy (Klub rváčů, Absolvent), cameo roličky nadržených děv (Juliette Lewis, Elisha Cuthbert) či intelektuálně sportovní zkoušky Bratrstva. Mě to prostě hodně bavilo, ale jsem si vědom toho, že existují i vyšší formy života, který nemají pochopení pro hovadiny a jsou toho názoru, že Will Ferrell je č***k, k***t, d*****t či d***l, v čemž je tento snímek může jedině utvrdit. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Will Ferrel je Bůh, o tom žádná. Mohl bych sice filmu vyčítat předvídatelnost a klišovitost, ale smál jsem se prakticky pořád, až mě bolela bránice. Zatraceně dobrá zábava! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Old School není žádná teenage trapárna, lacinná blbůstka, ani další tuctová komedie o partě postarších kmetů. Věřím, že za tím klasicky jednoduchým přiběhem, typickými Frat pack fórky i žánrovými klišé se skrývá na své poměry citlivá komedie, která lehce nostalgicky poukazuje, na to že i starší mládenci mají ještě vůli na plno žít - já to tam cítil a i když samozřejmě nechci Old School vyzvedávat na nějaké psychologické drama, stojím si za tím, že jde o hodnotnější záležitost než např. Zoolander, Vybíjená, Road Trip, Starsky & Hutch, nebo nedávné Ledově ostří... A scéna s uspávací pistolí patří k těm nejvtipnějším, co jsem kdy viděl - zaručený záchvat smíchu i při opakovaném zhlédnutí. 8/10 ()

Reklama

Reklama