Reklama

Reklama

Tři nejlepší přátelé a spolužáci Luke Wilson, Will Ferrell a Vince Vaughn se na prahu třicítky rozhodli zatočit setypem každodenního života a začnou pořádat divoké mejdany. Jenže věci se vymknou kontrole a jejich řádění jim pořádně zkomplikuje život... Co myslíte, že udělá chlap, když chytne dřívější let domů a najde svou dívku v posteli a v pokoji kolem je plno nahých neznámých lidí? Vrátí se na kolej a založí bratrstvo! Dřív než stačíte říct "zápasy v lubrikačním gelu", Frank alias Tank; Mitch a Beanie mají svůj tajný spolek a vyvádějí nekontrolovatelné kousky. Když ale překročí všechny meze, pokusí se děkan university bratrstvo rozpustit. Že je Mitch poněkud konzervativní se ukáže hned v úvodu, kdy se vrátí ze služební cesty a najde svou manželkou Heidi v posteli se dvěma muži. Opustí tedy jejich společný byt a nastěhuje se rozlehlého domu ležícího na hranici pozemků místní vysoké školy, který si na neurčito pronajme. Brzy ho tu navštíví jeho nejlepší přátelé. Frank, který se nedávno oženil s Marisou, ale zjišťuje, že manželství se mu příliš nezamlouvá, a Beanie, který je spokojeně ženatý s Larou a navíc je otcem dvou dětí. Ti oba mají nádherné vzpomínky na dobu studií, zejména Frank který si kdysi "heroickými" výkony v pití vysloužil přezdívku "Frank Tank", a tak přesvědčí Mitche, aby využil nově nabyté svobody a pořádně si užil. Sami mu také iniciativně začnou pomáhat s organizací divokých mejdanů. Jejich řádění ozvučené opravdu silnou aparaturou přivádí jejich bývalého spolužáka a nyní děkana univerzity Gordona Pritcharda k zuřivosti natolik, že se je rozhodne vyštvat. Nemalou měrou jeho vztek přiživuje také nezapomenutá křivda ze střední, kde byl jako třídní šprt častým terčem jejich mučení. Když už se zdá, že mu opravdu podaří Mitche z domu vyštvat, vymyslí trojice fintu, která jim umožní v domě zůstat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tohle byla fakt hrozná kravina pro zastydlé puboše, do níž tvůrci navíc prosadili i romantické prvky, takže mohlo dojít (a došlo) i na ty nejhorší, časem omleté klišoidy. Použitý humor často překračoval pomyslnou hranici vkusu, takže nebyla nouze ani o trapné momenty a bylo mi vcelku jasné, že si film mé původní hodnocení neobhájí. Jenže... I přes všechny výše zmíněné připomínky jsem se často pochechtával, nebo alespoň nablble usmíval, protože to vlastně byla docela sranda. Jednoduchá, prvoplánová, nenáročná, předvídatelná sranda a já bych byl odporný pokrytec, kdybych šel pod tři kousky. / Poučení: Nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy se nesnaž o překvapivý návrat domů. Vždycky alespoň zavolej. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Old School není žádná teenage trapárna, lacinná blbůstka, ani další tuctová komedie o partě postarších kmetů. Věřím, že za tím klasicky jednoduchým přiběhem, typickými Frat pack fórky i žánrovými klišé se skrývá na své poměry citlivá komedie, která lehce nostalgicky poukazuje, na to že i starší mládenci mají ještě vůli na plno žít - já to tam cítil a i když samozřejmě nechci Old School vyzvedávat na nějaké psychologické drama, stojím si za tím, že jde o hodnotnější záležitost než např. Zoolander, Vybíjená, Road Trip, Starsky & Hutch, nebo nedávné Ledově ostří... A scéna s uspávací pistolí patří k těm nejvtipnějším, co jsem kdy viděl - zaručený záchvat smíchu i při opakovaném zhlédnutí. 8/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se toho bál, ale nakonec mě režisér Todd Phillips nezklamal stejně tak jako ve dvouch předešlých případech (Starsky & Hutch a Road Trip). Trojka herců se tu sešla opravdu dobře i když Luke Wilson a ani Vince Vaughn komediálního talentu příliš nenabrali a herecký styl Willa Ferrella mi moc nesedí, zde hráli uplně jinak než v jejich ostatních filmech a tím se mi změnil pohled na všechny tři herce ku lepšímu. Komedie z útvaru ''Frat Pack'' jak má být. --- Marisa mi pořád něco vyčítá - Jako například že tu běháš po silnicích nalitej a nahatej? - Jo. A pár dalších věcí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Fajn komedie, kdy mi překvapivě nevadil ani Vince Vaughn, kterého v současné době nesnesu. Will Ferrell je přesně takový magor, jakého si člověk přeje a není otravný, což je jeho problém v současnosti. Příběhově to není až tak originální, ale je fajn, že ta romantika tu má místo spíše jako vedlejší linie. Pobaví, ale pro mě není "Mládí v trapu" příliš ohromujícím filmem. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Famózní Will Ferrell! Každá jeho scéna je nadupaná humorem. Nahý běh městem, uspávací střela nebo sestava se stuhou. Ferrell tady dominuje jako snad nikde jinde. Wilson je tu jen na oko. Vaughn je stejný jako ve všech svých filmech. Nebýt Ferrella tak je to o ničem, ale s ním je to neskutečná prdel. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (18)

  • Otec Marissy, který ji vede k oltáři, je účetní Willa Ferrella. (HellFire)
  • Cameo: Stuart Cornfeld, produkční partner Bena Stillera, se ve filmu objeví jako taxikář vezoucí Mitche na letiště. (HellFire)
  • Vince Vaughn podepsal smlouvu na svou roli v první natáčecí den. (HellFire)

Reklama

Reklama